Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:09 | januari 15, 2018

Monday Mantra: ”Everything heals”

Hej på er finaste ni, hoppas ni har haft en bra start på veckan. Sorry för sent inlägg av Monday Mantra men har inte fått ihop det tidigare än såhär. Men som vanligt inleder vi veckan här på min blogg med ett mantra att ha med och påminna oss om under veckan. Detta mantra fick jag av min kompis i helgen då vi båda hade lite liknande mående och situationer förra vecka så det kom så jäkla passande. Tack bästa du!

Mantrat är Everything heals och det är något som jag verkligen behöver komma ihåg när livet känns svajig, när saker inte blir som jag tänkt mig eller när ångesten är framme. Att tänka att allt kommer att lösa sig och bli bra hjälper verkligen men det är svårt. Men efter att jag gått igenom många sjukt jobba saker och perioder i mitt liv kan jag verkligen hålla med om detta mantra – Everything heals faktiskt! 

I bland kan ju vissa saker kännas OUTHÄRDLIGA och man tror ALRIG att det kommer att gå över. Klassiska exempel på detta är ju break ups, när man blivit dumpad, när någon går bort eller när man gjort bort sig big time. Jag har varit med om dem allihopa och kan med facit i hand säga att alla de sår som blödde under dessa perioder har läkt. Vissa saker behöver bara tid för att läka. Och i många fall krävs disciplin. Disciplin att INTE agera när det känns outhärdligt eller vidrig. Att försöka sitta still i båten (oavsett hur illa man mår av alla känslor) och påminna sig om att ”Everything heals”. I dessa stunder tror jag på att försöka hitta sin inre guide (läs hur du hittar din inre guide här), försöka komma tillbaka till vad det rätta spåret är och att försöka hålla kvar sig på den vägen. Att i stället för att ta till destruktiva beteenden, ringa den där personen – prata med en kompis, gör något som distraherar dig en stund. Att ta ansvar för sitt beteende. Men såklart är detta supersvårt i vissa lägen men det går! Jag faller då och då dit på att jag agerar på min första känsla, den är sällan sann. Den kommer oftast från mitt ego och i bland lyckad jag att sitta stilla i båten, att inte agera och efter några dagar faller sig saker oftast på plats och känns lättare.

Men alla saker läker inte sig självt. Vissa saker måste man agera på för att de ska ha en chans att läka. Dessa saker är oftast så jobbiga att ta i så vi struntar i det, skjuter det framför oss men jag tror att vi MÅSTE orka ta tag i dessa saker för att kunna bli lyckliga på riktigt och för att våra sår ska kunna läka på riktigt. Det kan vara att tex ta tag i vissa delar från sin barndom, att våga prata om händelser man mest bara vill glömma, att våga anmäla, att våga berätta, att våga ta kontakt. Den här typen av saker tror jag INTE läker sig med tiden. Det kan faktiskt bara bli värre. Jag gick i terapi när jag var runt 23 år för att gå igenom min barndom, min relation till min pappa och för att hantera att min pappa snart skulle dö ifrån mig. Efter ett år av att jag fått prata av mig, fått vägledning i mina känslor och fått ta upp mina mörkaste tankar till ytan (efter att hela tiden trängt dem längre och längre in) så kände jag mig befriad. Jag kunde äntligen börja leva på nytt. Jag kunde släppa saker som hade hänt tidigare i livet och leva med ett gladare hjärta.

Därför tror jag att den här typen av tunga grejer behöver jobbas med innan de kan läka på riktigt. För om vi bara tränger undan dem kan de inte läka. De ligger bara och skaver och påverkar oss på ett negativt sätt. Och ja, det är SKITJOBBIGT att börja röra vid dessa grejer, det är ju därför vi gömt dem, men det är när det gör ont som vi växer. Det är en grön smärta som behövs för att det ska bli ännu bättre. Det måste man komma ihåg under tiden. Och komma ihåg veckans mantra att man gör jobbet för att det ska kunna läka. Allt kan läka men vissa saker behöver hjälp på vägen!

Hoppas ni kan ta till er veckans mantra och att det ger er något. Dela gärna med er i kommentarsfältet med era synpunkter, känslor och erfarenheter på veckans mantra. Ha en magisk vecka. Ni är magiska allihopa. Love u!! Puss J

Här finns lite bilder ni kan spara eller skärmdumpa och ha som bakgrund på telefonen för att bli påminda om veckans mantra. 


0 kommentarerKommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här