Dream, Plan, Do – så förverkligar du dina drömmar!

Jag får ofta frågor från er om HUR man tar första steget för att nå sina drömmar, hur man gör sina drömmar till verklighet och hur man ska göra för att ”dream big”. Och allt det ska jag försöka svara på i dag!

Och jag hoppas att ni är redo att ”do the work” för jag tror inte att drömmar uppfyller sig självt – om man inte själv orkar ta första steget. Sen tror jag stenhårt på ATT universum kan komma in och lösa saker åt dig på ett magiskt sätt men du måste alltid börja göra fotarbetet själv. Men innan det börjar allt med dina tankar!

Om din dröm ska kunna bli verklighet eller inte börjar i din hjärna. Här är några frågor att börja ställa dig själv:

★ Är din dröm en dröm som du vill göra verklighet av eller är det bara något du tycker är mysigt att drömma dig bort till?

★ Tror du att du KAN förverkliga din dröm? Om svaret är ”ja”, good for you. Om svaret är ”nej” fråga dig själv ”varför du inte tror att du kan förverkliga din dröm?”.

Vi är väldigt bra på att skjuta ner våra egna drömmar innan vi ens hinner tänka klart dem. Vi avbryter oss själva med ”det kommer aldrig att gå” eller ”jag har inte vad som krävs”. Det ENDA som det kommer att leda till är att du INTE kommer nå din dröm. För om du inte tror att du kan kommer du inte orka ta dig igenom alla dörrar som kommer att komma på vägen, över eller under hinder som kommer dyka upp (väldigt få har en spikrak väg till att nå sin dröm). Du måste tro att det är möjligt för dig att kunna nå hela vägen fram!

Innan vi går vidare tycker jag du ska kolla på den här videon där jag verkligen peppar er till att våga ”Dream Big” (för det är inte så enkelt som man kanske tror men jag delar med mig om HUR jag lyckats vända mitt tankemönster).

 Har ni kollat?

En grej som jag pratar mycket om i videon är ju att visualisera sin dröm. Alltså steg 1våga tänka hela drömmen (dream big) och steg 2se dig själv i din dröm. Om du drömmer om att bli skådis – se dig själv på scenen, framför kameran. Känn in hur det är, hur det känns. Eller om du drömmer om ett specifikt jobb, se dig själv på den arbetsplatsen, känn in hur stolen känns, hur kontoret känns. Att kunna se sig själv i sin dröm är ett otroligt viktigt steg för att få sina drömmar.

Det gör det lättare att tro att det är möjligt. Det som händer när vi avbryter vår dröm och skjuter ner dem innan vi hunnit tänka klart är att vi skjuter vår dröm ännu längre ifrån oss. Genom att visualisera drömmer drar vi den närmre oss. Så det första du bör göra är att ta några dagar till att känna in din dröm. Om det fortfarande känns bra att det dags att börja göra jobbet. Är du redo?

Bra, då kör vi! (om du inte är redo – ta några dagar till att känna in drömmen och återkom till detta stycke efter). 

Att ha konkreta mål tror jag är avgörande för att kunna göra verklighet av sin dröm för den kommer inte att uppfylla sig själv. ”En dröm utan en plan är bara en önskan”. Och en annan viktig sak att komma ihåg är att det TAR TID att förverkliga sina drömmar, det går oftast inte på en dag till en annan. Därför är nästa steg att dela upp din dröm i delmål.

★  Det första målet bör vara något mindre som att kolla upp fakta om den staden du drömmer om eller leta upp personer som har det där jobbet du drömmer om och fråga dem vad som krävs för att få ett liknande jobb. Det finns alltid saker du kan göra här och nu som leder dig på rätt väg. Så sluta skjuta upp dina drömmar, börja nu! Den perfekta dagen att ta tag i din dröm kommer aldrig att komma av sig självt – du måste skapa den! Fortsätt att dela upp drömmer i mindre mål och ta ett i taget. Fundera INTE på ett delmål som ligger längre fram, det kanske känns omöjligt att nå nu men om du tar ett steg i taget kommer det att kännas lättare och klarare när du väl är där.

En annan sak du måste påminna dig om när du börjar jobba med att nå dina drömmar är att du måste orka anstränga dig. För det kommer inte alltid vara kul och du kommer inte alltid känna massa pepp för att göra saker. Men det är där disciplinen kommer in.

★ När du hittat en dröm som känns rätt för dig, känt in din dröm och skapat mindre delmål är det dags att börja jobba! Du måste orka anstränga dig för att komma dit du vill. Du kanske måste offra något du brukar göra i dag som att följa massa serier, sova länge eller ha flera hobbys. Att nå sina drömmar tar tid och det är lika bra att du vet det från början. Annars kommer du kanske ge upp på vägen!

★ Såklart kommer det att komma dagar då du känner att peppen är som bortblåst, allt känns omöjligt och du funderar på om det kanske är lika bra att lägga ner din dröm. Men ge inte upp! Det är tyvärr så många som gör det när det känns jobbigt men de som orkar även när det känns trögt är ju oftast de som lyckas uppfylla sin dröm. Så gör en peppmoodboard med bilder och citat som påminner dig om varför du gör detta och om att du KAN klara det! Plocka fram din moodborad när du känner att inspirationen inte är med dig! Jag lovar att det kommer få dig att vilja fortsätta. OBS! I bland kanske man behöver en liten paus, pusha dig inte för hårt! Ta en paus och ta sen fram din moodboard för att få tillbaka peppen!
★ En annan viktig grej att komma ihåg när du jobbar på att förverkliga din dröm är att våga be om hjälp! Även om det stora jobbet är upp till dig så glöm inte att fråga om hjälp på vägen. Det är inte meningen att du ska slita med allt jobb själv, utan jobba smart. Ta hjälp av någon som är bra på det du inte är bra på. Ta kontakt med personer som är i samma sitts som du och inspirera varandra. Sharing is caring och en viktig del för att nå sina drömmar!
★ Det viktigaste av allt är såklart att tro på dig själv! Vem ska annars tro på dig om du inte själv gör det? Våga ta din dröm på allvar och gå din egen väg oavsett vad personer runt omkring dig säger. För vem ska egentligen få beställa över ditt liv? Du själv eller andra? Du själv såklart! Så våga lita på att du kan och jag vet att du kan så mycket mer än vad du kanske tror. Testa själv så får du se! När du tvivlar kolla på min video igen!

Genom att själv ta dessa steg tror jag att du öppnar upp för att universum ska kunna make her magic! Om du visar vad du vill och visualiserar din dröm tror jag att universum kommer lösa saker åt dig. Så har det varit för mig. Jag har sagt något högt, påbörjat något och undrat om det är rätt väg och så har det på något magiskt sätt visats sig vara rätt, det dyker upp flyt på vägen och man hittar sitt flow. Mitt flow tar jag som ett tecken att jag är på rätt väg. Det kan ta tid innan flowet kommer men om du aldrig känner det tror jag du måste gå tillbaka till steg 1 – din dröm och se om du verkligen jobbar på rätt dröm. Är det din dröm eller någon annans? Sen går du steg för steg igen och var öppen och villig att testa nya dörrar för att låta universum ha en chans att göra sin magi!

När du tagit några steg, glöm inte att stanna upp för att analysera och känna efter. Håller du dig till planen? Hur har det gått? Var har du haft medvind, motvind? Jag tror att det är en superviktigt del för att kunna ta sig framåt, att titta på sina spår och se hur det funkat. Det gör lärdomar för framtiden! Du är värd att ta din dröm på allvar!

Glöm inte att det är BARA du som sätter dina egna begränsningar. Och allt börjar med dina tankar! Du har så mycket mer makt över ditt liv än du tror. Jag lovar!

Om du tvivlar på att det är rätt tid för att nå dina drömmar – LÄS DETTA!

Okej bästa ni, är ni med mig? Är du taggade? Dela gärna med er av era drömmar hör att inspirera varandra (här kan du läsa vad NI drömmer om).

Kom ihåg:

★ Dream Big!

★ Work Hard!

★ Stay Calm!

★ Make It Work!

★ Fake It Til You Make It!

★ You Can Do It!

Kommentarer

 1. Frida

  Du är så jävla bra! Blir så otroligt pepp. Nu är det slut med att lyssna på alla andra oxå nervärdera mig själv. Jag är fan grym och jag ska ”dream big” nu. 💪
  You Go girl! 👏

 2. Elin Cecilia

  Älskar din nya blogg! Så galet fin! Jag har börjat jobba på min dream big-dröm igen efter två månaders välbehövligt uppehåll, alltså på bloggisen <3. Är så taggad! Ända gången jag backar är när jag tar sats! Hoppas ni vill läsa mitt senaste inlägg <3

  Kram!

 3. @saaraleo

  Wow! Antar att du också läst The Secret? 😍
  Du är grym, min absolut största förebild!!!
  Massor kramar, @saaraleo på instagram! Du kanske har lagt märke till mig, jag brukar hänga i ditt kommentarsfält 😉
  Puss! ✨🌟💕💖💛

  1. josefindahlberg
   josefindahlberg

   Neeej, inte läst än men den åker med till Thailand. Har ju koll på vad den handlar om och tror på attraktionslagen men ska bli kul att läsa 🙂

   Och TACK <3 Shit vilken pepp!! TACK <3 KRAM!!

 4. Ronja Norlén

  Alltså WOW först å främst, ÄLSKAR DIN NYA BLOGG<333 sen till inlägget, ÄR SÅ PEPP NU!! Älskar att gå in på din blogg för den ger mig alltid så mycket inspo och pepp och girlpower och bara massa jävlaranamma!! Är så redo för att göra 2018 till mitt år alltså, ÅH<3333

×

Josefin Dahlberg

Hej sunshine!

Glittra till din mejlinkorg – Signa upp dig på mitt nyhetsbrev!