Övning för bättre mående: Skriv! ❥

I dag tänkte jag dela med mig av något som jag gör en hel del och som påverkar mitt mående otroligt positivt, nämligen att skriva. Jag har ju delat med mig om att jag skriver några ord varje kväll om mitt mående för att få koll på min ”måendecykel” (Läs mer om det här!) men jag skriver en hel del annat också. Dels skriver jag ju här på bloggen till er varje dag men jag skriver också en hel del i mina olika block. Jag har nog block i alla hörn här hemma i lägenheten och de är alla är fulla med citat, tankar och ideér. För jag älskar att skriva av mig och skriva upp bra grejer som jag stöter på i samtal, i böcker, podcast eller bloggar. Jag hör så mycket bra grejer som jag inte vill glömma bort och det känns som att jag kommer ihåg dem bättre om jag skriver upp dem!

Och det här med att skriva av sig och låta handen bara flyta över arket är något som är väldigt poppis inom det spirituella. Att du genom pennan och pappret kan få kontakt med din inre kraft genom att bara låta pennan gå av sig självt. Och det tänkte jag dela med mig lite om i dag.

Jag har två skrivövningar till er, en som är löpande och en som är mer koncentrerad.

❥ Övning 1 – Ha med ett block i väskan!

ALLTID när jag reser har jag med mig anteckningsblock och jag skriver så mycket i den under mina resor eftersom jag får så mycket intryck och för att jag brukar passa på att läsa på flyget eller på stranden. Men även här hemma är jag bra på att ha med ett block i väskan. Det åker upp när jag kommer över något inspirerande som jag vill ha med mig. Såklart kan man skriva upp i anteckningar i telefonen också men jag tycker det är något visst med att skriva med papper och penna.

❥ Övning 2 – Skriv med hjälp av din inre kraft!

En övning som är väldigt spännande och givande. Nämligen att du börjar med att meditera (läs mer om hur jag mediterar här),efter att du mediterat och vänt ditt fokus inåt sätter du dig vid din bok och låter pennan flöda. Skriv det som kommer upp, tänk inte för mycket, skriva allt du känner och tänker. Låt inga prestationskänslor komma fram och fundera inte på vad som är rätt eller fel. Bara skriv! Det händer något med oss när vi skriver, vi kommer lixom i kontakt med oss själva för vi för en stund stänger allt annat ute. Och därför tror jag det är bra att göra det med papper och penna för att slippa skärmen för en gångs skull.

Jag tror att vi mår bra av att få ur oss det vår känner och tänker. Vi kan lixom inte bara ha allt på lager. Även om du inte delar med någon annan så får du skriva av dig och det tror jag hjälper oss att släppa och bearbeta saker. Jag skrev väldigt mycket i min tonår vilket jag vet många andra också gjorde och jag tror vi gjorde det för att vi behövde. Det var SÅ mycket som hände dessa år så vi var tvungna att få det ur oss på något sätt och då blev block och penna ett naturligt sätt. Men sen blev vi lite för vuxna och glömde bort denna kanal så vi slutade skriva. Men som sagt tror jag att vi alla skulle må bra av att få skriva av oss lite då och då. Jag försöker göra det som en del av min vardag. Och när jag läser en bok har jag alltid ett block och penna bredvid mig så jag kan skriva upp bra grejer jag precis läst, det får mig att ta till mig det på ett djupare plan. Tips, tips!

Psst! Tips på bra böcker inom det spirituella och på personlig utvecklingsplanet hittar du här!

Så köp er ett fint block om du inte har något hemma och börja skriv! Skriv dagbok, skriv av dig, skriv upp tankar och idéer, skriv när du är arg, glad, ledsen. Ta hjälp av skrivandet och känna den positiva effekten och framförallt kom nära din inre kraft och dina inre drömmar.

Dela gärna mer er om ni också gillar att skriva, vad ni får ut av det eller vad ni tycker som är svårt att komma igång. Ha en härlig kväll bästa ni! LOVE J!

Kommentarer

 1. Lina ✨

  Jag håller med dig i allt du skriver 🙂 Älskar att skriva skriva!! Har nog tre olika böcker, men kommer definitivt börja ha med mig ett block i väskan.

 2. Kristina

  Åååh håller verkligen med dig om att det är SÅ bra att skriva av sig i en bok. Jag var på lagerhaus o köpte en massa fina block för någon vecka sen och har redan delat upp dom med att ha en där jag skriver ner tankar som jag kan ha med till min psykolog när jag går dit, en som jag har som dagbok där jag antecknar varje kväll hur dagen har varit och en där jag bara öser på med massa inspiration som jag stöter på. Så så bra grej verkligen!! 🙂

 3. Moa Håkansdotter

  Jag skulle vilja skriva mer i vardagen! Jag tycker om att skriva. Men oftast blir det när jag mår sämre eller har någon jobbig tanke jag behöver ”prata av mig”. Skulle vilja få ner de glada och lyckliga stunderna också. Att skriva dagbok varje dag/kväll är något jag många gånger velat börja med, men det blir aldrig av. Får inte in någon rutin på det tyvärr. Inspirerande inlägg i vilket fall! Xx

  1. josefindahlberg
   josefindahlberg

   Jag fattar, men testa att ha det som en ny rutin innan du lägger dig. Inte hela världen om man inte får till det varje kväll. Det är bara börja om dagen efter 🙂 kram!

  1. josefindahlberg
   josefindahlberg

   Jag fattar, men testa att ha det som en ny rutin innan du lägger dig. Inte hela världen om man inte får till det varje kväll. Det är bara börja om dagen efter 🙂 kram!

×

Josefin Dahlberg

Hej sunshine!

Glittra till din mejlinkorg – Signa upp dig på mitt nyhetsbrev!