Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:57 | mars 5, 2018

Äg din framtid ★

Hej Power Babes, är ni redo för veckans supertips?! Idag tänkte jag ta upp ett ämne som det pratas alldeles för lite om, och det är pengar! Vi tjejer är bättre på att spara pengar men sämre på att investera – Time for a change, säger jag!

När jag var yngre hade jag inte alls lika bra koll på min ekonomi som jag har idag. Jag tänkte inte långsiktigt och hade ingen som helst plan för min ekonomi. Jag levde helt klart månad för månad. Men nu har jag äntligen lyckats att styra upp den här fronten i livet och herregud vilken skön känsla det är. Tidigare hade jag alltid en pengarstress och det är så skönt att slippa den genom att ha koll på att jag alltid har lite pengar sparade. Jag tror vi alla skulle må bra av att ha mer koll på vår ekonomi. Så det ska vi prata lite om idag!

Fundler hjälper mig att investera mina pengar i rätt fonder. Appen talar om för mig vilken risknivå som passar mina olika sparmål bäst beroende på vad jag har svarat att jag ska använda pengarna till. Så himla skönt att den hjälper till med det här så behöver man inte oroa sig för om man tänker rätt eller inte eftersom jag inte är ett ekonomiproffs själv.

Och nej appen är inte bara till för dem som har massa pengar att investera, den är också till för din som vill spara 1000 kr i månaden (eller mer eller mindre) men som på lång tid vill få sina pengar att växa. Och vem vill inte det?! Alltså är Fundler en app som hjälper dig att spara dina pengar på ett smart sätt!

Jag växte själv upp i en familj med lite pengar och med en enorm ekonomisk stress där vi ofta lånade pengar och min mamma hade dubbla jobb för att kunna ta hand om mig och mina systrar. Vi klarade oss ju såklart ändå men den stressen slipper jag gärna att ha när jag själv har familj och därför känns det viktigt för mig att börja styra upp min framtida ekonomiska situation. Men det kan kännas svårt att veta hur och vad man kan göra för att förbättra sin ekonomi och få sina pengar. Att man kan investera i fonder och faktiskt få sina pengar att växa istället för att ha dom liggandes på bankkonto där det inte händer något är i alla fall ingenting som jag fick lära mig om i skolan.

Men nu har det tack och lov dykt upp en superapp som faktiskt kan hjälpa en att investera även om man som jag exempelvis inte har så mycket kunskaper eller är särskilt intresserad av ekonomi och investerande/sparande. Så nu sparar jag några tusenlappar i månaden i appen Fundler som hjälper mig att investera i fonder där mina pengar får chansen att växa tills jag behöver dem längre fram!

Jag tycker generellt att vi tjejer ska bli bättre på att investera och prata om pengar! Faktum är att tjejer är bättre än killar på att spara, men vi är betydligt sämre på att våga investera våra pengar, vilket ju hämmar vår ekonomi i längden. Så är du också taggad på att investera i din framtid? Såklart du är! För att komma igång, laddar du bara ner appen som heter Fundler och registrerar dig med din mailadress. En av dom bästa sakerna med tjänsten är att Fundler inte tjänar något på fonderna dom rekommenderar utan är oberoende, till skillnad från bankerna som gärna rekommenderar sina egna fonder, vilket betyder att du vet att deras rekommendation inte har påverkats av någon provision till deras fördel. Good to know!!

Så kom igång med att äga din framtid du också och dela gärna med er av vad ni har för mål för ert sparande och ekonomi. Pengar är något jag tycker vi pratar för lite om men som berör oss alla. Så tips, trix, tankar och ideér på ämnet känns uppfriskande och peppigt tycker jag! Håller ni med?

Här laddar ni ner appen i appstore // Här laddar ni ner appen i google play

LOVE J ★

 PS. Alla fonder och pengar i Fundler förvaras på S-E-Banken och omfattas av svenska
Riksgäldens insättningsgaranti.


3 kommentarer3 kommentarer om “Äg din framtid ★”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här