Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:31 | mars 13, 2018

4 enkla och effektiva tips för Self Care ❥

Finaste ni, ikväll tänkte jag dela med mig av fyra tips som jag gör för att ta hand om mig själv och som jag hoppas att ni också redan gör eller att ni börjar med 🙂 För Self Care är otroligt viktigt för vårt välmående!

 ❥  Mitt första tips är såklart att ta ett bad eller en lång varm dusch. Att ge sig själv en lugn stund där man inte kan sitta och scrolla på telefonen, svara på mejl på datorn eller prestera i något annat som att typ städa är verkligen self care. En stund att BARA ägna åt sig själv, få varva ner och bara vara. Om man vill kan man ju piffa till sitt bad med frukt eller blommor om man vill, hehe… Eller så skiter man bara i hur det ser ut och njuuuuter 🙂

  

❥ Mitt andra tips är att skriva ner hur man mår och vad man är tacksam över. Två SUPERENKLA övningar som verkligen ger resultat det är därför vi alltid hör om dessa övningar om och om igen. Om du trots det inte har börjat med detta än ta fram papper och penna NU och skriv din första lista.

Läs mer om att föra mående-dagbok här!

❥ Meditera! Ja, självklart kommer jag att tipsa om att man ska meditera för att ta hand om sig själv för det FUNGERAR! Men att meditera behöver varken vara flummigt eller svårt utan det handlar om att bara ge sig själv några minuter där man för en liten stund bara fokuserar på sin andning och inget annat. Man låter sig vara precis som man är, man kommer i kontakt med sin inre kraft och man ge sig själv ren kärlek. Det är Self Care för mig!

Läs mer om hur jag mediterar här! 

Utmaning: 5 minuter meditation varje dag

❥ Vi har flera tusen tankar varje dag och dessa tankar påverkar oss så mycket mer än vad vi tror. Om du tänker negativa tankar om dig själv så påverkar det självklart ditt mående, din syn på dig själv och hela din självkänsla. Och på samma sätt påverkas vi om vi tänker positiv tankar om oss själva. Så därför är mitt fjärde tips att LOVE BOMBA dig själv! Säg fina saker till dig själv i spegeln, skriv kärleksfulla lappar till dig själv och tänk upplyftande och positiva tankar om dig själv. Om eller när du känner att negativa tankar kommer tillbaka så vifta raskt bort dem och ge dig själv en fin, kärleksfull och positiv tanke i stället. Det kan kännas supersvårt men som med allt annat så ger övning färdighet så ge inte upp direkt. För det funkar, jag lovar!! Finaste och coolaste som finns är ju att älska sig själv och vara sin bästa peppkompis. And You Can Do It!

Self Care är något jag försöker ha som en stående del av min vardag. Jag tränar, yogar, mediterar, gör saker jag tycker är kul och säger fina saker till mig själv för att ta hand om mig själv på bästa sätt. Det är ett aktivt val jag tog för några år sen när jag var trött på att må dåligt och vara dum mot mig själv. Så jag bestämde mig för göra den här typen av grejer varje dag för att börja kunna älska mig själv på riktigt!

MORE SELF LOVE!!!! Puss J!


5 kommentarer5 kommentarer om “4 enkla och effektiva tips för Self Care ❥”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jättefint inlägg! TACK <3

  Svara
 • <3

  Svara
 • Bra inlägg.
  Viktigt att ta hand om sig själv.
  Gillar speciellt badet och måbra-boken.

  Svara
 • OKEJ DESSA BILDER JOSSAN??? Wooow vad de är fina!! Önskar så mycket att vi hade ett badkar därför då skulle det nog bli min absoluta favoritplats. Så avkopplande.

  Älskar att jag redan gör alla dina tips.. Undrar vem jag har blivit inspirerad av? haha. Att skriva är terapi för mig och att dagligen skriva reflektioner över sitt mående/dag har gått och blivit ett nyckel för mig att lära känna mig själv ännu mer, vad jag behöver för att må bra.

  Svara
 • Men åh underbart!!!! ✨😍🌸🙌🏼

  Svara