Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:02 | mars 31, 2018

Lita på att du vet vad du vill ❥

 

Den senaste tiden har varit rätt rörig för mig. Jag har känt press och stress på flera plan i livet och det har gjort mig förvirrad och osäker. Jag har tvivlat på flera saker och framförallt min egen förmåga och magkänsla. Jag är van vid att ha väldigt bra koll på vad jag vill och jag är van att ha ett bra grundmående. Men den här röriga tiden har satt dessa plan i gungning och jag har känt att jag tappat bort min magkänsla i vissa lägen. Men efter att jag i dag har pratat ut, gråtit ut och släppt ut mina känslor känner jag att jag landat lite mer på fötter. Så himla skönt!

Och jag har framförallt landat i att det är helt okej att jag befinner mig i en period där jag inte vet exakt vad jag vill på alla plan. Att jag kan få vila i det och låta det visa sig vad som är rätt och det känns så skönt. Varför dessa känslor kommer upp just i dag tror jag beror på att jag i går hade en helt ledig dag på första gången på väldigt länge. Jag tog en paus från allt och bara var och det gör ju att muren fallerar och saker kommer upp till ytan vilket är otroligt nödvändigt.

Och det är precis det jag behöver göra för att ha en chans att landa i vad som egentligen är rätt för jag vet att jag har svaren inom mig men om jag inte ger dem en chans att komma fram är det omöjligt att få klarhet. Så just nu försöker jag påminna mig om att sitta stilla i båten och bara vara och lita på att svaren kommer. För de kommer de att göra. Men vissa saker kan man inte tänka sig till utan de måste få sin tid att landa. Genom att försöka påskynda processen gör jag mig bara ännu mer förvirrad.

Det känns fint att komma till denna insikt igen, för jag har såklart varit här förut. Och eftersom jag varit här förut vet jag att det kommer visa sig och att allt kommer att bli precis som det ska. Och just nu känns det väldigt skönt och helt rätt. Jag vet precis vad jag ska fokusera på just nu (på att få klart min bok som kräver en otroligt mycket större insats än jag trodde) och där efter kan jag landa i övriga frågor. En sak i taget, det känns som en riktigt bra plan.


Det viktiga för mig att är sortera mina känslor. När jag befinner mig i en sån här rörig period är det lätt att alla känslor bara flyter samman men nu känner jag att jag lyckats sortera dem och se på en sak i taget och det har helt klart gett mig klarhet i min situation.

Jag har jobbat med mig själv på så många plan i så många år men jag kommer lixom aldrig att bli klart och jag får påminna mig om att inte vara för hård mot mig själv med det. Det är helt okej att känna sig förvirrad och osäker, det är en bit av vägen till att hitta vad som är rätt.

Jag hittade det här citatet nu när jag letade runt efter inspo efter att jag skrivit klart det här inlägget och det förklarar precis det som jag landat i. ÄLSKAR att hitta sånna här klockrena citat. TACK PINTEREST!

Så just nu känns det mycket skönare och lugnare inombords och jag känner mig glad och tacksam. En helt annan känsla än vad jag haft under veckan som gått. Så jag är glad för att jag fick dessa dagar till att landa. Och med det ger jag er en liten påminnelse om att stanna upp, låta muren fallera och låta känslorna komma fram. För alla svaren finns inom oss och vi låter dem tala.

Ha en fin påskhelg finaste ni ❥ LOVE J


12 kommentarer12 kommentarer om “Lita på att du vet vad du vill ❥”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Jossan! Brukar inte kommentera så ofta, men jag kände mig så träffad av detta inlägg. Har också en tendens att rusa på i raketfart, och idag under första lediga dagen kraschade även jag efter en vecka med jobbiga känslor. Så fint att läsa dina tankar i detta inlägg och inspireras av lugnet och att lita till sig själv. Stor kram till dig!

  Svara
 • Åh va fint att du delar med dig <3 KRAM!

  Svara
 • Tack för ett fint inlägg! Så fint och bra skrivet. Det du skriver om att finna sig i perioder där man känner sig förvirrad och osäker behöver man(jag) verkligen läsa. Jag befinner mig i en otroligt jobbig period i livet och vet varken in eller ut på det mesta. Det är SÅ jobbigt och mina känslor äter upp mig inifrån. Det känns lite lättare att läsa det du skriver för att inte känna sig hela ensam i känslorna av att vara förvirrad. Tack fina du. Tack för du delar <3 Sen har jag en fråga, den kanske är omöjlig för dig att svara på men ngt jag grubblar mycket över.. När du skriver att du har sorterat upp dina känslor så allt inte flyter samman,. Hur gör du då? Har du något tips på hur man kan göra? Jag har försökt att skriva ner osv. Men det slutar alltid med att jag egentligen inte skriver ngt vettigt alls och bara stänger ner datorn tillslut för jag inte kommer någon vart.

  Svara
 • Tack för att du delar <3 Jag vet hur det känns och jag vet att det är svårt att sortera. Jag har jobbat i många år med att hitta rätt för att kunna sortera känslor och komma fram till vad som är vad. Förut kändes det precis som du skriver, som att alla mina känslor skulle äta upp mig inifrån. Men sätt har varit att ha någon att prata med regelbundet och att skriva. Så kolla om du hittar någon du kan börja prata med. Antingen en vän eller någon som jobbar med det. Det har hjälpt mig! Önskar dig all lycka. KRAM <3

  Svara
 • Josefin!

  Är det okej att man som ”något” äldre man läser din blogg ibland? Kan säga att jag oftast finner stort nöje i den även om man inte riktigt anses som rätt målgrupp 🙂

  Hade jag varit 20-någonting igen hade en av dom första grejerna jag gjort varit att skaffat mig en äldre människa som bollplank/mentor. Livet är ju så oerhört komplext och att då ha nån som redan gjort samma resa att bolla alla funderingar med hade varit guld. Tyvärr kom jag på det lite sent 🙂 Dock letar jag nu efter någon ännu äldre (finns det så gamla människor) till samma sak.

  Ha det gott och hoppas att lugnet i dig varar!

  Svara
 • Såklart det är okej, kul!! Och jag håller med, jag har ett bollplank som är äldre och det hjälper mig massor! Glad måndag!

  Svara
 • Det är just när vi känner oss ”lost” och lite borttappade som vårt högre jag söker kontakt med oss. Se det som en positiv sak, du har nu chansen att navigera åt det håll som ditt hjärta vill att du ska följa. Lita pa livet <3

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • Underbar tajming på detta inlägg Jossan! Även om jag är på helt rätt väg har jag känt mig lite vilse sista tiden och ifrågasatt det jag gör. Och det är ju bra att göra med jämna mellanrum men det kan ju också bli lite mycket av det goda. Hade precis landat i att jag visst ska fortsätta som jag gör när jag tog upp telefonen och fann detta inlägg som en ytterligare bekräftelse på det. Stort tack för det! 😍 😘

  Svara
 • Va fint!! heja dig!! KRAM <3

  Svara
 • Hej fina <3
  Alltså först o främst: bra jobbat! Du förtjänar att ta set lugnt o inte alltid ha koll.
  Sen: vart kommer den sååå fina madrassen ifrån?
  Kram

  Svara
 • Tack <3 Från Urban Outfitters, ÄLSKAR den! Kram

  Svara