Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:17 | april 18, 2018

5 sätt att bli queen över ditt eget liv ★


1 ★ Bli medveten!

Oavsett vad jag skriver om på personliga utvecklingsplanet så är alltid första steget att bli medveten. Det är så lätt att man bara kör på utan att reflektera och det känns då som att saker bara händer och drabbar en i livet. Men när man stannar upp, reflekterar och blir medveten kan man snabbt se mönster i sitt eget beteende och därmed se vad man själv kan göra för att förändra och ta tillbaka makten. Jag försöker att rannsaka mig själv som en rutin i min vardag och det gör det lättare att ta tillbaka kontrollen över livet.

2 ★ Använd tankens kraft

Vi är inte våra tankar och det betyder att vi faktiskt kan välja vilka tankar vi tror på. För allt vi tänker är INTE sant. Och dessutom har vi en tendens att tänka många självkritiska tankar om oss själva och andra som inte alls påverkar vårt liv positivt. Så genom att börja bli medveten om hur ens tankebaner går kan man lättare sortera bland alla 60 000 tankar vi har på en dag.

3 ★ Sätt gränser!

En viktig grej med att vara queen över sitt eget liv är att sätta gränser i alla relationer. Japp, både mot ens partner, vänner och familj. För man behöver faktiskt inte lyssna på allt tjat från varken en mamma, partner eller tjejkompis. Man kan säga att det räcker, att man inte vill vara någons papperskorg. Vi pratar om just detta i veckans poddavsnitt – Lyssna på det här!

4 ★ Sluta jämföra dig med andra

En vanlig grej som många gör är att lägga mer fokus på andras liv än på sitt egna och därmed inte vara queen över sitt eget liv. Man fokuserar på det man inte har i stället för det man har. Om man lyckas att vända detta beteende kommer det att göra en ENORM skillnad i ens liv. Så när du medvetet kommer på att du jämför dig med andra, klankar ner på ditt liv – för fokus tillbaka på de positiva tankarna. Vad har du i ditt liv som du älskar och vad är du tacksam för? ”Where focus goes energy flows” – så om du matar det positiva du har i livet kommer det automatiskt att växa. Den omställningen har förändrat mitt liv!

5 ★ Ta för dig! 

Som queen över ditt eget liv kan du lättare ta för dig av livet. Du vågar ta den plats du vill ha och göra det du drömt om. Och vet ni vad? Alla vi kan vara queens över våra egna liv om vi är villiga att ”do the work” och You Can Do It!

LOVE J!


11 kommentarer11 kommentarer om “5 sätt att bli queen över ditt eget liv ★”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så bra tips 😍. Viktiga tankar, det ligger något bakom ”vill man få något gjort, måste man göra det själv.” Varje gång något känts fel har jag själv förändrat det. I sin tur har det också fått mig till att följa mitt hjärta, det är ändå vi som väljer våra liv 😊. Vi kanske får branta berg, och krokiga vägar att ta oss på men vägen vi väljer tar oss alltid framåt på ett eller annar sätt :).

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • Alltså det bästa jag någonsin läst! Jag måste dela della på bloggen! Länkar direkt hit. Varenda läsare jag har måste läsa detta! Jag hade aldrig kunnat sagt det bättre själv

  Svara
 • Men åh tack!!! <3 <3 KRAM

  Svara
 • ÅHHH DU ÄR SÅ GALET VACKER JOSEFIN!!💕🌻💫 Nu ska jag rocka den här dagen som en riktig Queen🎉🙌🏼

  Svara
 • Meeen åh tack gulle dig <3 Det gör du rätt i!!!!

  Svara
 • Bästa du! Jag ÄLSKAR verkligen din blogg! Keep up the good work 😀

  Svara
 • <3

  Svara
 • Såå bra inlägg!

  Svara
 • Hej Josefin! Tycker denna är jacka är himla fin och är ute efter liknande, vet ej om jag sökt dåligt men lyckas ej hitta om du skrivit vart den är ifrån nån gång? 💫🌞

  Svara
 • Den är så fin <3 Fick den från Bik Bok, den skulle komma ut nu men blev uppskjuten till i höst, så segt 🙁 Kram

  Svara