Monday Mantra: ”First It Hurts, Then It Changes You”

Happy Monday världens bästa ni, jag är SÅ glad över att ni väljer att börja er vecka här och med veckans Monday Mantra. Hurra, nu kör vi!

Den här veckan har jag valt ett mantra som jag skrivit mycket om på senaste tiden då jag skrivit klart min bok. Nämligen om att man måste ta sig igenom tuffa och jobbiga saker för att bli starkare och växa som människa. Att livet inte alltid kan vara bara happy clappy utan att gå igenom jobbiga saker, bli sårad, må dåligt, det är en del av livet. Det vore märkligt om vi aldrig mådde dåligt eller tyckte att saker var jobbiga, i så fall skulle vi nog leva så safe att vi undvek själva livet. Och det vill man ju inte.

Nej, livet är till för att levas och med det kommer både toppar och dalar. Och den här veckan ska vi försöka påminna oss om att det är dalarna som förändrar oss och som tar oss framåt i livet.

Om du känner dig sårad, ledsen eller rädd av någon anledning så kommer det att gå över och det kommer till och med att hjälpa dig i framtiden även om det inte alls känns så nu. Men det här är svårt att komma ihåg när man själv är där, man tror aldrig att det kommer att gå över eller att det på något sätt kommer att vara till någon nytta men det kommer det. Det kommer att lära dig mer om dig själv, lära dig om livet och stärka dig. Jag vet det. Så har det varit för mig om och om igen. Men trots det kan jag även idag ”gå på” när jag fastnat i ett visst mående att det ALDRIG kommer att förändras eller gå över och då  behöver jag påminna om om just detta.

För när vi tagit oss igenom en jobbig situation så kommer det att förändra oss på något plan. Om det är en mindre grej (som ändå känts fett jobbig) så kanske det ger oss en liten ny insikt, om vi gått igenom något riktigt jobbigt som en livskris ja då kommer det att förändra hela vårt väsen.

Med detta vill jag påminns oss om att vi kommer alltid att vara i en ständig rörelse. Både de härliga, fina men också de jobbiga känslorna kommer att komma och gå. Och det tycker jag är en enorm lättand, framförallt när man är on the dark side.

Att komma ihåg att dalarna är en del av livet och något som hjälper mig att utvecklas har hjälpt mig att komma vidare snabbare i jobbiga situationer och fått mig att känna styrka från situationen i stället för svaghet. Och det hjälper mig till att bli tryggare i mig själv och en starkare person.

Men kom ihåg att man först måste tillåta sig att känna de jobbiga känslorna, inte bara vifta bort dem, det är okej att vara i en knepig period, situation eller mående, det händer oss alla flera gånger genom livet.

Hoppas ni tycker att veckans MM ger er något, ni får gärna dela med er i kommentarerna om era tankar kring det.

Ha en magisk dag, I Love You! Puss J

Tycker dessa bilder blev så fina så kör den som bakgrundsbild denna vecka 🙂

Kommentarer

 1. Laura

  Du är verkligen inspirerande. Jag upptäckte dig för några månader sedan och jag följer dig sedan dess. Du har öppnat ett fönster av ljus, inspiration och positivitet. Från Barcelona Spanien skickar jag dig en super kram. Ändra inte och fortsätt fylla oss med din glädje.

 2. Erika Axelsson

  Tack för dessa ord idag❤️🌸precis tagit mig ur en destruktiv relation som brutit ner mig i åratal och livet känns allt annat än happy just nu. Men jag tror på framtiden att det kommer lära mig en del om livet. Tack för allt din pepp och dina fina ord.

 3. Linnéa

  Äääälskar Monday Mantra. Varje vecka skickar jag vidare blogginlägget du skrivit till 3 kompisar, vi har en grupp på messenger som heter just Monday Mantra, haha! Med all inspo från dig! MAGISKT! Plus lite horoskop från damernas värld hehe 🙂 Man vill ju åt allt gottigt och spirituellt och attraktionslag. Aja, ville bara säga att jag älskar detta och har gjort från vecka 1. Fantastiskt! Älskar måndagar

 4. Hanna

  Hej Josefin,
  Vill bara passa på att säga att dina Monday Mantran verkligen hjälper mig på vägen att ta mig igenom en kris. Har haft en riktigt jobbig period senaste månaderna och det känns som att jag har en bit kvar innan hag mår på topp igen. Då försöker jag fokusera på dessa mantran som ger mig nytt hopp och tro att jag kan klara vad som helst! Kram

×

Josefin Dahlberg

Hej sunshine!

Glittra till din mejlinkorg – Signa upp dig på mitt nyhetsbrev!