Det går åt helvete på inredningsfronten…

Så här såg det ut i dag när jag stat och åt lunch från mitt nya matbord här hemma. Jag har ju bloggat en del om att jag håller på att göra om en hel del och att ni snart ska få vara med på vad som händer men ALLT går verkligen åt helvete så därför har jag inte börjat fota eller filma än. Men nu ska ni få en update på vad som händer på inredningsfronten!

Första måste jag börja säga att jag är så jäkla nöjd med mitt nya bord. Det är ett långt, smalare bord  som jag hittade på min absoluta favoritbutik här på Söder, FatCat. Om ni inte varit där måste ni gå ut, det är som en egen liten värld. Jag kan inte gå därifrån utan att köpa något, hehe.. Så jag har en hel del nya grejer därifrån som jag snart ska visa er.. Så ja bordet gick ju smärtfritt men resten i den här lägenhetehn just nu är KAOS! Nu ska jag berätta varför….

Jag var ju i Alperna för några veckor sen och under tiden jag var där hade jag målare hemma som målade om och tapetserade om. De gjorde ett bra jobb men…..

Det första jag märker när jag kommer hem är att jag har ett rosa vardagsrum. Vilket inte var meningen. Jag ville ha en vit färg men som hade en liten hint av rosa/peach. Jag frågade hon i butiken om vad jag sökte, jag fick denna färg, jag provmålade och såg knappt någon skillnad på min vita vägg. Men när hela rummet var målat blev det en otrolig stor skillnad från det rosa. Som tur var ÄLSKAR jag det och är SÅ nöjd!!! Vilken tur att det blev fel 🙂 Men…

Sen gick jag in i badrummet, jag har ett väldigt basic badrum men tänkte att jag skulle piffa till det med en härlig färg i stället för vitt. Men det blev denna kräkblåfärgen som ser ut som om man INTE målat om sen 94… Suck!! Jag provmålade såklart och då såg den ljusljus-mintgrön ut… Men nej nej samma sak här, en HELT annan färg när man målande hela. Jag har bokat om målaren som kommer och ska måla i samma peachfärg som vardagsrummet är i i stället. Det blir nog toppen! Men….

Sen gick jag in i sovrummet och inser att FEL tapet sitter på väggen….. Hahahha, det var droppen. Min målare hämtade ut tapeten under tiden jag var borta som jag hade beställt till en tapetbutik. De sätter upp den som de ska men vet inte då att det är fel. Det är rätt mönster men fel färg. Eller det tror jag i alla fall. Tapetbutiken påstår dock att det är denna jag beställt..

Den till vänster är den jag beställt (hittas här), alltså en ljusbeige/rosa bakgrund med ljusare stjärnor men den till höger sitter nu på min vägg. Alltså en brun/beige bakgrund med mörkare stjärnor. Och butiken påstår alltså att jag har fått rätt.. HUR kan det vara möjligt? Jag tycker snarare att denna ser ut som någon av de här:

Båda dessa finns också på hemsidan men kostar 500 kr/rullen i stället för 1300 kr som jag betalt.. Hmm, väldigt märkligt. Nu väntar jag in tapetprov för att se men oavsett tycker jag det är helt sjukt att man säljer en tapet som är en viss färg men har en bild på en annan färg på hemsidan. Så nu sitter jag alltså med en tapet jag inte ville ha på väggen och verkar inte få någon hjälp.. Jag skrattade först åt det eftersom det var så många missar men nu är det rätt irriterade. Jag vill ju inte ha den som sitter uppe, jag vill ha en ljus tapet, inte en brun.

Ni tipsade ju min om denna tapet, har någon av den hemma? Är det samma färg om min? Eller finns det en ljusare? Help me out please!!!

Okej, det tar inte slut där… Jag beställde hem den här soffan till vänster från Ellos, den skulle komma på 2-5 dagar, när det gått 8 dagar började jag ringa för att se var den tagit vägen men fick inget svar på när den skulle komma. Fem samtal senare får jag reda på att den tappats bort i frakten….. Alltså HUR kan man tappa bort en soffa?? Jag ska beställa om den på nytt men då är den slutsåld och verkar inte komma in igen. ALLTSÅ varför vill inte universum att jag ska göra om hemma??? hehe… Varför jag vill ha just den här soffan är för att den är 2 meter bred, precis som den väggen där den ska stå. Det finns ju massa liknande soffor men alla de är för långa (226 cm) så därför vill jag SÅ gärna ha den här!! Så himla tråkigt!

Jag har googlar runt för att försöka hitta en begagnad eller liknande men hittar inte någon som är 2 meter. Har ni något tips?

Tills jag hittar en ska jag beställa hem den högra från Ikea och ha så länge, har varit utan soffa i en månad nu så börjat bli trött på att sitta på golvet.. Jag har ju haft en sån soffa från Ikea tidigare fast en beige och jag gillar den supermycket men var så sugen på en sån där linnesoffa. Men men det blir bra så länge, jag kör en rosa för det är precis samma färg som mina väggar så jag tror det blir gulligt 🙂

Tur att man har den här goda saken hemma som livar upp humöret och skiter i färger och möbler 🙂 Och det är helt okej för min del också, jag har mest skrattat åt allt, men det är såklart aldrig kul med strul, framförallt för att jag alltid har så mycket att göra så tar detta sån jäkla tid att styra upp… Men nu hoppas jag att det vänder så att jag snart äntligen får ordning på det här hemmet.. Håll tummarna för mig 🙂 Puss J och Moon

30 reaktioner på ”Det går åt helvete på inredningsfronten…”

  1. josefindahlberg

   Ja vet men de är 226 cm… De är superfina men kan inte ha dem där jag vill ha soffan 🙁 Tack gullis!

 1. Hej fina Josefin!

  Jag måste bara säga att jag älskar din blogg! Du har en unik stil. Tack för att du delar med dig av din resa, tankar och goa tips. Du är bäst! Skulle du vilja svara på vart du köper alla prylar hem? Är det second hand eller någon annan unik affär? Kram till dig!

 2. Hej! Jag har en soffa på 196 eller 198 cm tror jag det är, från Posh living. Kommer inte ihåg vad den heter men de har butik i Mood och är supertrevliga så kolla där!

 3. Herreguuud! De har helt klart skickat fel förutsatt att du inte beställt fel. Bara väldigt lurendrejeri annars. Men provtapeten lär ju ge svaret. Tror det kommer bli askalas sen, du har världens finaste stil 🙂 kram

  1. josefindahlberg

   Tack 🙂 Nej jag har rätt i beställningsmejlet 🙂 Ja, vi får se hur det slutar :)) Kram!!

 4. Känns som samma tapet men med olika belysning på bilderna. Känns som en så himla vanlig grej att man ser något på bild och tror det är mkt ljusare fast det egentligen är studiolampor som lurar en.

  1. josefindahlberg

   Ja, men såååå märkligt att fota den så att det ser ut som att stjärnorna är ljusare än bakgrunden när det är något helt annat i verkligheten.. Otroligt konstigt.. Vi får se hur detta slutar :))) Kram

 5. Hej Josefin! Det där med tapeten låter helt sjukt. Ta hjälp av en konsumentvägledare för att reklamera köpet. Butiken har helt klart gjort fel. Vi tog hjälp när vi skulle reklamera en bil och fick rätt till slut. Finns massa bra info online om konsumentköplagens också och om hur man ska göra. Hoppas det löser sig!

  1. josefindahlberg

   Men alltså!!!!!!!! TACK! Bästa grejen ever!! Älskar att ha er läsare!!! <3 <3 <3 Haha så blir så glad för att du löser detta åt mig 😀 KRAM!

 6. Alltså ååh vilken osis men SKÖNT att du verkar ta situationen med lite humor o istället skratta åt det! Det ser nästan ut som att tapeten som de visar på bilden typ är tagen med blixt för att stjärnorna skimrar lite så som din tapet gör men bakgrunden är ljusare på bilden… så dåligt iaf att bilden inte överensstämmer med verkligheten! Jag hade skickat bild på den tapet du har hemma o ifrågasätta varför det inte stämmer med tapetbilden på deras hemsida! Hoppas det löser sig!!!? Men vardagsrummet ser superfint ut tycker jag!!✨⭐️✨

  1. josefindahlberg

   Eller hur! Det är det jag sagt till dem.. Så otroligt märkligt att inte ha bilder på hur de ser ut på riktigt.. Vi får se hur detta slutar.. KRAM

 7. Hej Jossan! Tror du inte att den gula fiskbensparketten gör att INGET känns rätt? Det tror jag. Det är så värt att rycka upp v-rummet med slipade och ljuslaserade golv. Drömigt fint. Det blev ett sånt lyft hemma hos mig! tips tips! 🙂

  1. josefindahlberg

   Jag håller med!!! Har varit så sugen på det, meeen brukar ju ha en fet matta också men kan inte ha det nu med tanke på hundvalpen :))) Men ska fundera, tack för tipset 🙂 Kram!!

 8. hej josefin<3 Älskar din blogg och kollar nu igenom den ännu en gång och måste verkligen fråga vart du har köpt ditt påslakan med stjärnor, sååååå snyggt jag måste bara ha det. love u

 9. Hei Josefin 🙂 digger bloggen og stilen din! Du inspirerer 😉 hva heter fargen i vardagsrummet? Den er helt nydelig! Klem fra Norge 🙂

 10. Alltså VAART har du köpt dem guld palm knopparna som du hart på den vita hyllan?? Har letat överallt efter liknande men hittar verkligen ingenting som är häften så snygga ens :((

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *