Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:48 | maj 13, 2018

Mina bästa tips för att ta tag i (och nå) sina drömmar ★


Yes, dags att snacka om mitt favoritämne: Drömmar, drömma stort, ta tag i och nå sina drömmar. Jag får så mycket frågor om detta så i det här inlägget kommer jag lista mina BÄSTA tips, råd och knep. Nu kör vi!

★ Ha en konkret dröm

Det allra första är att konkretisera sin dröm och skriva ner den. När jag var yngre drömde jag om att jobba med mode. Men vad betyder det egentligen? Ville jag jobba med att designa kläder, skriva om kläder eller sälja kläder? Fundera över varför du vill det du drömmer om och vad det är du vill göra. Vill du få hjälp med att hitta vad du drömmer om? Kolla in det här:

★ Göra en plan 

Nu är det dags att skapa en plan med mål. Börja med mindre mål som du lätt kan klara av, det peppar och motiverar dig till att klara av större och större mål. Och det är nyckeln till drömmen! Ett exempel på ett litet mål kan vara att: kolla om en grej hos skatteverket, ringa det där samtalet eller leta efter inspiration till dig produkt i butik. Ja, alltså sånna grejer du enkelt klarar av! Efter flera mindre mål skriver du ner större och större mål i din plan.

★ Just Do It!

När du har en konkret dröm och en plan, ja så är det bara att göra. Om du ska uppnå din dröm så finns det inga ursäkter tyvärr. Det finns ingen annan som kommer lösa det där tråkiga åt dig eller ge dig några gratissteg på trappan utan det är upp till DIG! Så äg din tid, din energi och lägg den på det som tar dig framåt – att förverkliga din dröm! Det är inte alltid roligt men det måste göras. Jag har offrat mycket för att nå mina drömmar man kan säga att det är värt det!! Jag sitter hellre här i dag och gör det jag ÄLSKAR än att jag har plöjt tio serier och legat på soffan alla gånger jag velat. För att nå sina drömmar handlar det om att GÖRA, inte hitta ursäkter till att göra det ”sen”. Just fucking do it!!!

(Psst! Vi alla kan så mycket mer än vi tror så det mesta är fullt möjligt att göra. Vi måste bara ta oss över den där kullen på vägen som först verkar omöjlig fast den verkligen inte är det och sen kommer vi inse att vår förmåga är mycket större än vi trodde – We Can Do It!). 

★ Ta hjälp

Det finns ingen extramedalj som delas ut om du nått din dröm själv eller tagit hjälp på vägen så att slå sig blodigt för att göra ALLT på egen hand är totalt onödigt. Det är bara att inse att alla är bra på olika saker och att inte ta hjälp av andra är osmart. Så fråga, ring, mejla, och ta den hjälp du behöver (personer är faktiskt schyssta och hjälper till). Jag skulle aldrig kunnat göra allt jag gör i dag om jag inte hade fått hjälp av grymma personer på vägen. Det enda du behöver göra är att fråga – det värsta som kan hända är att du kan få ett ”nej” och det är lixom ingen fara, då frågar man bara någon annan 🙂

★ Kom ihåg att ALLA har motgångar!

Under resans gång kommer du inse att allt inte går som du vill eller som du tänkt dig, så är det för oss alla. Det viktiga är då att du inte lägger ner och tror att det är kört. Se lösningar i stället för problem och kom ihåg att detta händer oss alla. Håll siktet på målet, prova göra på ett annat sätt – det kommer att lösa sig, jag lovar!

★ Tro på sig själv

Den viktigaste punkten av den alla! Det är fullständigt omöjligt att nå sin dröm om man inte tror på sig själv. Du måste tro att du kan förverkliga din dröm för att det ska gå. Kolla in videon längre upp inlägget för att få lite pepp på HUR du kan tänka!

★ Låtsas som det redan går bra 

”Fake It Til You Make It!” – ett knep som är fruktansvärt bra och effektivt. För att lura dig själv (och andra). Jag ska ge er ett exempel, när jag startade min blogg så låtsades jag som om jag hade massa läsare. Jag skrev på ett sätt som om det redan var flera tusen som läste fast det bara vara typ 100 personer. Detta gjorde att jag själv tog ett större ansvar för min blogg och den kändes viktig. Och läsarna såg nog min blogg som mer viktiga än vad den egentligen var, alltså WinWin. Såklart får man göra det med glimten i ögat och man ska inte förväxla detta med att ljuga – för det kommer man bara förlora på själv i slutendan.

★ Skaffa en peppkompis!

Att ha någon att bolla med och peppa med är superviktigt! Välj en kompis, skriv till någon på Instagram eller hitta en i min Facebook-grupp Power Babes. PS. Se till att personen är positiv och lösningsorienterad och ha som inställning att ni tillsammans ska peppa varann till att nå era drömmar!

★ Var dig själv!

Det klassiska citatet ”Var dig själv – alla andra är redan upptagna” tycker jag är himla bra på detta ämne. För du och sin dröm är unik – om du vågar vara dig själv och vågar följa DIN dröm. Och detta är din styrka. Ingen annan kommer att presentera sin dröm på samma sätt som du, ingen annan kommer att tänka exakt som du – gör det till din superkraft! När jag började jobba som chefredaktör på Modette slängdes jag in i olika möten. I början försökte jag leva upp till en bild jag hade av hur en chefredaktör var men efter en stund struntade jag fullkomligt i det. Skit samma – jag kör min grej! Jag var glad, positiv, lite galen och till och med svor under mina presentationer (såklart såg jag till att leverera en grym presentation så jag hade ”råd” att svära). Det gjorde att personerna i mötena kom ihåg mig och det ledde till fler uppdrag. Så våga vara dig själv och gör din grej – det lönar sig!

★ Have fun!

En annan superviktig sak att komma ihåg är att ha kul! Du ska såklart ta din dröm på allvar MEN glöm inte att slappna av, ha kul och njut!! Det roliga med detta är att saker och ting faktiskt löser sig av sig själv om man vågar släppa taget då och då och slappna av! Så det är bra härligt och smart att göra det!

★ Fira framgångar! 

När du lyckats bocka av det där samtalet på din todo-list – fira! När du haft din första kund – fira! När du bokat biljetten till drömresan – fira! Att fira hjälper oss att vara tacksamma för det vi gjort och så peppar och motiverar det oss till att ta oss framåt!

Hoppas ni blir peppade att ta tag i era drömmar, det är ni värda! Dela gärna med er av era bästa tips eller vad NI drömmer om. Vem vet, kanske din peppkompis eller den hjälp du behöver finns här bland läsarna 🙂 Ta chansen!

Psst! You Can Do It! Dream big 


16 kommentarer16 kommentarer om “Mina bästa tips för att ta tag i (och nå) sina drömmar ★”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Where is the dress from?:)

  Svara
 • Hm 🙂 in store right now 🙂

  Svara
 • Så bra inlägg! Tack för alla bra tips. <3

  Svara
 • <3

  Svara
 • Så bra tips 💪✌👌👍🌟🌟💎💥💥💥💎💎🌸🌸🌸 Du är bäst Josefin 💞💞💞 Josefin så som Sofie F var för dig , Så är du Josefin & Vanja för mig 💞❤💞❤💞

  Svara
 • <3<3<3

  Svara
 • Bästa Josefin! Jag blev ännu mer pepp på att sträva mot min dröm. Tack hörru! <3

  Svara
 • Härligt att höra! Go girl <3

  Svara
 • Hej josefin! Tycker det är jätteinspirerande när du gör dessa inlägg! Däremot undrar jag vad du är för personlighetstyp. Man pratar ju om röd, blå, gul, grön osv. Och dessa påverkar ju oss u hur vi agerar och fungerar. Jag tex är väldigt grön, snäll och omtänksam men har svårt att slutföra saker och behöver ofta andra runt mig för att jag ska peppas in i mål. Om jag når så långt vill säga 😝.tänker att det vore kul att skriva om detta med personlighetstyper också eftersom det är lätt att bli missnöjd på sig själv för att
  Man inte är ”rakt in i kaklet” som du är. Vet man vilken färg man är så är det lättare att klura ut varför man gör/är som man är.
  Kram Elin

  Svara
 • Bra ide!! Det ska jag skriva om. Jag är väldigt gul/röd. Ska ta upp detta på bloggen snart!! Kram!!

  Svara
 • Men alltså JA!!
  Hela din video kunde varit jag, haha. Jag håller heeeelt med och det är exakt så jag har levt i hela mitt liv också. Alltid kört på skådespeleriet och som programledare (där målet är att leda Mello) och andra har typ ”men är det inte sååååå mycket konkurrens??”. Och jag har ingen aning för jag tittar inte dit, jag fokuserar på min dröm.

  Så många drömmar som har slagit in hos mig också när jag verkligen LEVT mina drömmar, allt från att komma in i vissa skolor till att träffa idoler till att få vissa tv-jobb.

  Nu har jag börjat coacha andra också, inte hur de ska göra för vi alla har svaren inom oss, utan genom att ställa de rätta frågorna och bidra med det JAG kan, för jag har så mycket som andra kan få värde av och det vill jag verkligen dela med mig av.

  Älskar ditt inlägg!!

  Svara
 • Men wow!! Heja heja dig!! Och TACK för peppen <3 <3 <3 PUSS

  Svara
 • Hi. You look stunning. Can’t find the H&M dress on the website. Could you share the link?

  Svara
 • Sorry don’t have the link. Maybe you can show one of the pictures in a HM store 🙂

  Svara
 • Hei, finner ikke kjolen på nett, vet du hva den heter sånkan jeg ringe å høre om de har den i butikk, ikke alle Hm som har den? Hilsen Anita

  Svara
 • Tyvärr vet jag inte vad den heter, men du kanske kan visa en av bilderna i butik så kanske dom känner igen den 🙂 Hoppas du hittar den!

  Svara