Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:25 | maj 14, 2018

Monday Mantra: ”Love Is My Religon”

Happy Monday mina solstrålar! Hoppas ni har haft en härlig helg. Som vanligt inleder vi veckan med ett nytt Monday Mantra och veckans är:  ”Love Is My Religon”. Det kan låta enkelt, vilket det egentligen är men trots det kan det i bland vara svårt att komma ihåg.

Att ha kärlek som grund har vi egentligen alla men genom livet med erfarenheter, fördomar, sorg och ilska blir det lätt att man i stället handlar utifrån andra saker än kärlek.

Om man själv inte mår så bra eller är nöjd med sin situation är det lätt att man tar till andra medel än att förändra sin egen situation. Det är ”the easy way”. Att då påminna sig om att handla utifrån kärlek tror jag är nyckeln till verklig lycka. Men när man känner sig sårad kan det kännas svårt att vara kärleksfull, när man är avundsjuk på någon annan är det också svårt att handla utifrån kärlek men det är ju då vi behöver det som mest.

Att bestämma sig att har kärlek som grund och att handla utifrån det i alla lägen hjälper oss att förlåta och komma närmre vårt sanna jag. Så jag ska nu försöka att ännu mer i jobbiga situationer att vara kärleksfull. Jag ska försöka att sätta mina känslor som ilska, hot eller avundsjuka åt sidan och i stället ge ett kärleksfullt svar. Det handlar inte om att inte stå upp för sig själv, för det ska man såklart göra, men man kan göra det på olika sätt. Att stå upp för sig själv fast med ett kärleksfullt sätt löser fler problem än att svara med ilska eller hot tillbaka.

Jag själv blir väldigt imponerad när någon ger mig ett kärleksfullt svar i en knepig situationen. Säg att man har ett gräl med sin partner eller en vän och den personer klarar av att vara ”the bigger person” och släpper sina ytliga känslor för att istället ge ett svar baserad på kärlek, då växer den personen hos mig. Och så vill även jag vara.

Att vara kärleksfull kommer aldrig att slå tillbaka på en, det är jag säker på och därför tycker jag att veckans mantra är härligt och viktigt att påminna sig om.

Jag hoppas att ni också vill haka på The Love Religion och försöka ta ansvar för ert bemötande både till andra och er själva.

Den här veckan kommer jag att ha bilden nedan som bakgrundsbild på min telefon för att påminna mig om veckans mantra. Ha det du också eller läs mina övriga mantran här! Ha en magisk måndag. LOVE J!


12 kommentarer12 kommentarer om “Monday Mantra: ”Love Is My Religon””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bästa underbara härlig fantastisk Josefine 👍💪✌👌😎😍😘💥👑🌟💎🍀☘🌸🗺❤❤❤❤
  Älskar alla dina olika blogginlägg och genom den du är ❤❤❤ bästa podden #josefinochvanja ❤❤❤
  Ha en underbara härlig vecka 💞❤📷❤💞❤💞❤

  Svara
 • TACK MALIN <3 <3 <3

  Svara
 • Fantastisk! Kjærlighet er så viktig <3 Elsker forresten dette hjørnet på soverommet(?) ditt! Vil ha alt! Kan du ikke lage en innredningsvlogg? Ønsker deg og Moon en bra uke <3

  Svara
 • Jag lovar att göra en inredningsvlogg så fort jag är klar med renoveringen jag gör nu! <3

  Svara
 • Kloka ord Josefin 💞 Alltid så inspirerande att läsa din blogg. En fråga, postern som du har i bakgrunden ar det Kate Moss eller Vanessa Paradis ? Lite nyfiken 😘 Ha en strålande dag !

  Svara
 • Det är Kate Moss! <3

  Svara
 • Hej! Åh! Älska inredningen man vill bara förflytta ditt hem till sitt. Jag har en fråga om yoga böcker. Har du någon? Eller någon bra mindfullnessbok? Har du läst/lyssnat på the secret?

  Svara
 • Läsa detta inlägg 🙂
  https://josefindahlberg.metromode.se/2017/12/05/bokklubben-tips-pa-spirituella-bocker/

  Yogaböcker har jag Yoga Girl & Josefine Bengtssons bok som jag kan rekommendera 🙂 Kram!!

  Svara
 • Fin du är!

  Svara
 • DU ÄR fantastisk, detta var heeelt magiskt att läsa!
  STOR kram till dig! ❥

  Svara
 • Hvor er den fine jumpsuiten fra? 😍😍

  Svara
 • Den är från Indiska! Du hittar en direktlänk till den på min IGstory just nu 🙂

  Svara