Tips för att övervinna din rädsla & våga följa dina drömmar ★

Hej bästa ni, att våga följa sina drömmar och göra förändringar i livet handlar om att göra saker man är rädd och nervös över. Det det är högst nödvändigt att övervinna sin rädsla för att nå sina drömmar så i dag tänkte jag dela med mig av lite tips på hur man kan tänka 🙂 Ni kör vi!

★ Du vet vad du drömmer om, vad du vill göra, (oavsett om det gäller i karriären eller i livet) men när du ska ta första steget kommer helt plötsligt massa tankar som du inte tänkt förut. Tänk om allt skiter sig, tänk om det inte går, tänkt om jag måste gå tillbaka till jobbet för att jag misslyckades, tänk om den där personen jag vill bjuda ut säger nej, tänk om folk kommer skratta åt mig när jag ska redovisa i skolan, tänk om… bla bla bla.. Vi har en enorm tendens att jaga upp oss själva och hitta på tusen anledningar till att INTE ta steget. Varför då? Jo för det är så så vi fungerar! Kan vi göra något åt det då? Nja, det blir svårt att programmera om oss men vi kan påverka HUR vi hanterar dessa tankar och känslor.

En viktig sak att veta i detta är att rädslan inte vet om det är en verklig rädsla eller en rädsla i fantasin. Alltså om du tänker “åh nej det är ingen idé jag kommer bara göra bort mig och misslyckas. Alla kommer skratta åt mig och snacka skit om mig”, det får dig att reagera på samma sätt som om det hade hänt på riktigt. När du tänker på hur det kommer att kännas om du gör bort dig så uppfattar rädslan som OM det har hänt och du får alltså samma jobbiga känsla i kroppen. Inte konstigt att vi i stunder som dess står blixtstilla och inte vågar ta ett steg framåt.

Rädslan vet alltså inte om det har hänt eller om det bara är en tanke. Ett bra exempel är när du ser en skräckfilm. Du blir lika rädd som om att det snart är du ska kommer bli mördad fast du egentligen vet att du kollar på en film. (Man kan läsa SÅ mycket bra om detta i “En handbok i närvaro”).

Om du är medveten om att det är så här det ligger till så kan du välja. Vill du välja att lyssna på fejkrädslan eller ska du skaka av dig den, bli medveten om att det bara är tankar som skapar känslan och ta det där steget ändå? Ja såklart ska du göra det sistnämnda tycker jag!

Lästips: 5 saker jag gör varje dag för att må bättre

★ Se “misslyckandes” som vägvisningar. En sak som vi behöver vi bättre på är att inte  vara så jävla rädda över att misslyckas. Vad är det vi egentligen är så himla rädda över? Vad är det vi tror ska hända? Jag är ju nu förtiden mer eller mindre befriad av denna känsla och vågar göra det mesta utan att tänka på “vad som kan gå fel”. Det är en sån ENORM befrielse som jag önskar jag kunde ge er alla i present. Men det funkar ju inte så, man måste göra jobbet själv. Och det kan ni! Alla kan! Bryt ned din rädsla och se över VAD det egentligen är du är så himla rädd över. Och vad är det absolut värsta som kan hända om den skulle ske? Kommer det att ta kol på dig? Förmodligen inte, så varför är du då så himla rädd för det? Försök att se livet lite mer genom ett barns ögon, våga leka mer och testa dig fram.

Här handlar ofta om prestige, om att vara okärleksfull mot sig själv – för den som är trygg i sig själv och vet sitt värde är sällan rädd för att misslyckas.

Jag ser “misslyckanden” mer som vägvisningar. “Nehe, det funkade inte som jag trodde, då testar jag att göra på ett annat sätt. Såklart är denna inställning lättare på vissa saker än andra men överlag är det en bra grej att ha med sig. Jag lovar att det underlättar!

★ Kom ihåg att det inte är riktig rädsla, det är tankar, du kan välja hur du hanterar dem, du kan testa dig fram och du kommer klara dig! Allt kommer att lösa sig, du kommer inte att gå under, du kommer att Make It Work!

Lästips: 17 saker att påminna sig om ofta – för ett bättre välmående


Btw, Du hittar min härliga klänning här! annonslänk

Hoppas ni fick några nya synsätt på rädslan som kanske står i vägen för dig och din dröm. Och kom ihåg att man inte måste göra allt på en gång, att uppnå sin dröm tar tid. Ta ett steg i taget så kommer det gå bra!

“Do not let fear steal your dreams”

Frågor på inlägget? Bara kommentera. LOVE J!

Lästips: “Turn Your Pain Into Power!

5 reaktioner på ”Tips för att övervinna din rädsla & våga följa dina drömmar ★”

  1. Tack Josefin för din pepp kärlek ???? Jag har använt mig tips om fake it till make it. Det var så läskig men och så lärorik och så befriade. Den känslan när man övervinner sina rädslor , den bästa känslan ??? Så här gjort till att vill verkligen fått mig , att vill man kan bara gör sitt bästa och utmana mig själv. Jag är fortfarande arbetslös, men tänker ge till få ett jobb och så ta mitt körkort att de klart , så slipper tänka på. Så hade komma igång med egna Youtube kanal , så att vara vana mig vid kameran eller vet inte. Josefin du är så otroligt bra att så allt du med blogg insta youtube ???????? Jag vill jobba hårt komma dit som jag vill och jobba med som älskar och tycker om att göra ??Sä vill ha ett kärlek liv , ta hand om mina vänner och familj ??? Jag vill med skapa mitt dröm liv som dig Josefin ??
    Ha en underbar härlig vecka / helg bästa underbar härliga fantastiska Josefin ????

    1. josefindahlberg

      Tack för att du delar med dig fina du <3 Och heja dig!!!!! You Can Do It! KRAM!! <3 <3 3

  2. Skitbra inlägg! Tipsar alla om att lära sig mer om skillnaden på egot och själen, otroligt viktigt nu när vi går in i själens era och det inte kommer funka att styras av egot längre.

  3. Jag älskar dina tips inlägg! Har antecknat alla och mår alltid bättre när jag ha gjort det. Du är bäst!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *