Monday Mantra: ”The moment you start to trust the universe is when fear dissipates”

Happy Monday och välkomna till en ny vecka här på bloggen som som vanligt inleds med ett nytt Monday Mantra. Veckans mantra är ett svar på saker som händer mig i livet just nu men också baserat på kommentarer från er läsare. Förra veckan fick jag många kommentarer och meddelanden som handlade om rädslor. Rädd för relationer, jobb, nå drömmar, ja rädsla för HUR livet ska bli. Och därför vill jag ge oss alla detta mantra: ”The moment you start to trust the universe is when fear dissipates”.

För mig stämmer detta till 100% och jag önskar jag kunde ge er denna känslan bara genom att berätta det för er Men ni måste upptäcka och utforska det för er själva. Och att läsa detta inlägg är ett perfekt första steg.

Jag är absolut inte befriad från alla rädslor, det är nog otroligt svårt att bli, men jag låter dem sällan påverka mina val i livet eller låta dem stanna hos mig speciellt länge. För jag vet att allt kommer att bli som det ska bli så jag behöver faktiskt inte oroa mig och vara så rädd. När jag bestämde mig för att tro på att kraft större än mig (utan att definiera VAD det är) kände jag för första gången detta otroliga stöd. Man kan kalla det gud, högre kraft eller universum. Det spelar ingen roll.

Men att tro på något har hjälpt mig otroligt mycket i mitt liv, jag skulle säga att det har varit totalt avgörande för mig och fortfarande är. Jag har valt att tro på att universum/ min högre kraft har en plan för mig. Att jag får den hjälp jag behöver OM jag ber om den och OM jag är villig att lyssna på den.

När livet är svajigt behöver jag det såklart som allra mest. Då är det så himla skönt att tune in och lita på att det finns en plan. Det finns en mening med det som händer. Det kommer att bli bra. Genom att tro på att universum finns där för att hjälpa mig kan jag släppa oro och rädsla över hur min relation ska bli, om jag ska få det där jobbet eller inte, om jag får den där lägenhete, om hur min framtid kommer att bli. Jag kan lita på att det kommer bli som det ska bli så länge jag gör mitt jobb och lämnar över resten.

Det här är såklart en stor övning för alla som vill vara med och kontrollera allt i livet. Jag är som tur är ingen kontrollperson på dessa plan (kan vara på andra) och genom det kan jag lämna över vissa saker till universum och slippa gå runt och grubbla på dem. Och det är en ENORM befrielse.

Hur gör man då?

Jo, man bestämmer sig för att tro på att det finns en hjälpsam kraft som vill ens bästa. Och så ”pratar” man med den kraften, berättar om ens rädsla och oro. Berättar varför detta tynger en. Och så ber man om att få släppa taget om den känslan och ber om vägledning. Och sen försöker man släppa taget och lita på att det finns ett stöd som hjälper en.

Såklart kommer du komma på dig själv att grubba över samma sak snart igen och då är det bara att göra samma sak om och om igen. Så funkar det för oss alla.

Och jag kan säga att jag gör en sån här grej varje dag!

För mig är detta ett sätt att släppa taget om saker som bara tynger ner mig så att jag i stället kan andas fritt och känns ett lugn. Såklart kräver vissa saker mer och andra saker mindre men det funkar för det mesta för min del. Och det är verkligen en sån enorm lättnad att känna detta stöd och känna att det kommer att bli bra. Även om jag behöver påminna mig om det några minuter senare igen när den där jobbiga känslan kommit tillbaka. Men som sagt då är det bara att köra igen 😉

Hoppas ni är sugna på ett utforska detta och vill dela mer er av era upplevelser till mig.

Ha en magisk måndag! Love J

(Läs tidigare mantran här)

Kommentarer

 1. Linn WW

  Magiskt. Jag började tänka på det här sättet för några år sedan, och det har VERKLIGEN hjälpt mig i livet. Jag har börjat njuta, känna mig tillfreds och trygg med att DET KOMMER GÅ BRA. Det betyder inte att livet inte är jobbigt ibland, eller att man inte kan vara ledsen. Du satte verkligen ord på hur jah strävar efter att tänka. Så inspirerande!

 2. Malin

  Jag kommenterar aldrig här eller någon annanstans för den delen (för vem bryr sig om lille mig liksom) MEN idag känns det annorlunda.

  Redan igårkväll bestämde jag mig för att ”nu jäklar ska jag gå all in på veckans Monday Mantra” – nu efter bara en dag kan jag sägs att det är de bästa val jag gjort på vääääldigt länge!!

  Jag är bara 18 år men de senaste året/åren har jag varit inne i en period av förvirring, misstag efter misstag har gjort att jag skapat en dålig attityd till livet, typ ”allting går ändå alltid fel för mig” – vilket har gjort att jag ständigt går runt och oroar mig för när nästa stora misstag ska ske.

  Idag valde jag istället att följa mantrat, släppa taget, sluta lyssna på mitt ego o bara lita på att det finns något större som vill mig väl och som guidar mig rätt – detta gav mig en sån känsla av lugn och frihet som är precis vad jag sökt efter och saknat så länge!✨

  Som grädde på moset blev jag också utbjuden på dejt(!?) av en kille jag träffat på en fest för några helger sedan. Min vanliga reflex hade varit att tänka ”Detta är för bra för att vara sant, det kommer garanterat skita sig, för jag är jag” istället gick jag åter igen tillbaka till mantrat och kände bara ett sånt förtroende för att universum ger mig de jag behöver och är redo för – vilket kändes helt fantastiskt!

  Så tack snälla Jossan för allt du delar med dig av här på bloggen och allt annat du gör 💛 du anar inte hur mycket det ger oss läsare! Kram

  1. josefindahlberg
   josefindahlberg

   MEN WOW MALIN!!!! Fan va underbart :))) Det lönar sig att lista på universum och på sig själv 😀 <3 Kram och heja dig!!

 3. Johanna

  Har äntligen beställt hem och börjat läsa ”The Universe has your back” då du tipsat om den så många gånger… och OJ så bra den är! Löser några sidor varje dag, försöker ta in lite i taget och känner ju igen mycket av det i dina mantran. Är jätteglad att jag de senaste veckorna börjat lita mer på universum och dess kraft; kan sen jag började med det säga att jag DIREKT märkte skillnad i vardagen! Så tack för tips och för de vibes du sprider ♡

 4. Vendela

  Josefin måste bara säga att du är helt fantastiskt, du ger mig så mycket inspiration och du är verkligen en unik ”influencer” som behövs! Känner enbart en positiv vibe från dig och du ger en upplyftande känsla i det du gör, vilket jag inte känner av många andra i sociala medier. Tack fina du 🙂

 5. Ida

  Va underbart att du funnit en tro som får dig må bra ❤ Önskar jag trodde på nåt. Har bett till Gud och universum men aldrig slagit in… Svårt att se en mening med allt när en mått dåligt i 18 år men försöker. Kram

  1. josefindahlberg
   josefindahlberg

   Heja dig!! Fortsätt!! <3 För mig tog det ett tag innan jag verkligen kände det <3 You can do it!! (förstår att jag inte har någon aning om vad du går igenom, men nyckeln för mig har varit att inte ge upp och gång på gång be om att få lämna över mig). LOVE!!!!! <3

 6. SARALEO.SE

  PRECIS vad jag behövde läsa! Detta får mig att tro ännu starkare på universum än jag redan gör (om det är möjligt ens..), just för att allt händer av en anledning och alla mantran landar vid precis rätt tillfälle. Skrämmande men underbart, tack för du är så klok! KRAM ❥

 7. Emma

  ”Ser jag tecknet innan helgen är slut så Kör jag!” Och du ville veta hur det blev!! Hahahaah… Jag såg tecknet i söndags, och på ett väldigt lustigt sätt, så jag hade ju inget annat val… än att ÖPPNA min instagram! 😀 Vilket kanske är en småsak för en annan men alltså herre gud vilken kontroll-förlust det innebär och vad jag behövt jobba på precis det du skriver i inlägget idag! haha såå fint att du kan sätta ord på det här i dagens monday mantra dessutom! Mvh praktexempel på det 😉

 8. Charlotte

  Hej!!
  Håller helt med dig Josefin. Jag tror på Gud och fann min tro som 14-åring. Innan dess var jag så rädd för döden men efter mitt beslut att tro på Gud så har jag aldrig tänkt på döden med rädsla. Jag har även varit orolig för mycket i mitt liv men har på senare tid verkligen förstått att rädslan inte är från Gud så jag kan mer och mer släppa min rädsla och oro och lita på att Gud har koll.

  Tack för en härlig blogg!!

 9. lena

  Där kan jag rekommendera en bok som heter ” 10 secrets every woman should know”, som beskriver just det. Alla borde läsa den😊

×

Josefin Dahlberg

Hej sunshine!

Glittra till din mejlinkorg – Signa upp dig på mitt nyhetsbrev!