Hur har det gått med Moon egentligen?★

Hej bästa ni! Som ni nog alla vet skaffade jag ju hund för lite mer än två månader sen (se vloggen om mina första dagar med Moon här:)

Nu har det alltså gått ett tag och Moon är en självklarhet i mitt liv MEN så var det inte från början. Jag har ifrågasatt det här beslutet flera gånger under den här tiden. Och det har även ni gjort, och haft en hel del frågor. Och många av er vill ha en update på Moonfronten så jag tänkte att vi kör en Q&A med fokus på Moon så skapar jag ett inlägg med svar eller en ny vlogg 🙂

Passa på att fråga massa frågor om du själv är sugen på att skaffa hund så kan jag berätta hur det varit för mig 🙂

Men jag kan avslöja redan nu att jag absolut inte ångrar att jag skaffade Moon. Hon är verkligen en liten kärleksspridare i mitt liv som gör mig SÅ glad varje dag och hjälper mig att ha fötterna på jorden och uppskatta nuet! Berättar mer när jag svarar på era frågor.

LOVE J & Moon

17 reaktioner på ”Hur har det gått med Moon egentligen?★”

 1. Hej! Åh vad kuuuul! Här är mina frågor:
  1. förstår att du inte ångrar dig men önskar du såhär i efterhand att du hade väntat några år/till pensionärs-livet?
  2. vad önskar du att du visste innan du köpte henne?
  3. vad tycker du är jobbigast vs bäst med henne?
  4. vad gör du om du vill gå ut på klubb, dvs vara borta mer än 6 timmar på kvällen t.ex.?

 2. Hur tänker du med att resa mycket just när hon är valp? Alltså, hur tänker du om att hon lämnas bort mycket under valperioden när hon ska knyta an till sin ägare? Och även att du allmänt reser väldigt ofta när hon inte kan följa med, det är liksom inte en enstaka period. Undrar även lite varför hon alltid sitter i en korg. Vet att valpar inte ska gå för långt när de är små men dels har du väl haft henne ett tag så hon borde kunna börja gå lite och sen har jag fått en känsla av att hon behandlas mer som ett gosedjur än en hund. Tex behöver hon tränas i hundmöten och att gå i olika slags miljöer som typ tunnelbana, folkfyllda gator osv eftersom hon ska bo i stan) och det behöver ju inte nödvändigtvis betyda att hon ska gå långt. Hundar som tas upp så fort det händer något kan bli osäkra som vuxna och mindre flexibla. Låter kanske lite hårt men undrar mycket just för att det verkade vara ett spontanbeslut, typ två veckor mellan beslut och att Moon hämtades, och spontanbeslut + djurköp har jag inga bra erfarenheter av. Du har dessutom själv sagt att du ofta kör all in i saker i början och sen tröttnar efter ett tag så undrar också hur du tänker kring det. Hoppas verkligen att frågorna tas med även om de är ganska kritiska.

 3. Upplever du att hon är mer skällig i vissa lägen än i andra, mot vissa mer än andra och så eller håller hon sig lika lugn och underbar som hon verkar hela tiden?😍 (hon är sååå söt i sin korg!)

 4. Hej! Uppskattade väldigt mycket din ärlighet, din oro och tveksamhet i början.

  Jag ska hämta min valp i slutet av juli och ibland mår jag nästan illa för jag inser hur j*la STORT det här beslutet är??? Inser att jag har bara några veckor kvar att vara helt själv? Sen har jag honom i över ett decennium? Är orolig för mycket..är detta rätt beslut? Kommer jag aldrig få en sovmorgon igen? Känns det som det är ett stort krav på dej varje morgon? Eller är det bara nått jag oroar mej för? Jag VET såklart att den kärlek man får o bandet man skapar med sin hund är såå speciellt o säkert värt ALLT. Har hundvana sen innan men bara familjehund. Nu hänger allt på mej liksom…. <3 Berätta om hur en dag ser ut med er och viktiga saker att tänka på i början med en valp 🙂

  Jag tycker du och moon är SÅ himla fina ihop. Liksom passar så bra ihop utseendemässigt? Det bara ÄR ni två liksom.

 5. Sandra & Frans

  Hej Josefine och underbara lilla Moon! Jag och min nya valp Frans älskar din blogg! Vår fråga till dig lyder: Vad är dina bästa tips att tänka på när energin är låg och man håller på att tappa greppet hurvidare man är en bra ”hundförälder”? Alltid hårt jobb i början med rumsrenhet osv. Kram Sandra & Frans

 6. Hej fina du!
  Jag undrar hur du ser på det här med hunduppfödning? Det finns så många hundar (både valpar och äldre hundar) runt om i Europa (och kanske t.om. I Sverige?) som har blivit illa behandlade eller övergivna och som finns att adoptera på hundstall men istället så köper folk valpar från uppfödare som gör det för pengarnas skull. Detta är absolut ingen kritik, vet att du är en djurvän och vet såklart inte var du köpte Moon, utan undrar om du hade det i åtanke?
  Tack för en fantastiskt fin och inspirerande blogg!
  Kram

 7. Är Moon rumsren än? Vad är dina bästa tips kring rumsrenhet?

  I vilka stunder har du ”ångrat”/ifrågasatt beslutet och i vilka stunder känns det som det mest självklara beslutet?

  Kram till dig och fina Moon.

 8. Hejsan! Ska och kolla på en svart mellanpudel om några dagar, ääär såå nervöös och hoppas jag får honom! Vad har varit det bästa med att skaffa en valp, och finns det något du inte tänkte på före du skaffade Moon, något som har överraskat dig positivt/ negativt?

 9. Kompletteringsfrågor;
  Jag är VÄLDGT inne på att köpa hund (står på lista hos kennlar osv):
  Rekommenderar du en 30-åring som har FOMO att köpa hund??
  Klarar man av det själv??
  Är det rätt prioritering i livet?? Borde man vänta tills man ändå har kids och ”ändå” måste stanna hemma?
  Obs bor i sthlm innerstad och har inga vänner som har hund så det är lite ”bold move” att köpa hund.
  Hur vet man om man borde vänta??

 10. Jag har själv två pudlar som jag är aktiv med (utställning, träning och tävling), är det något du är intresserad av? Är hon köpt på kennel (och Skk reggad)? Hur höga är föräldrarna (tänker om hon förväntas bli toy eller dvärg)? 😊🐩 / @swedishpoodle

 11. så gullig lilla Moon är. Kärleken till sitt djur går inte att sätta ord på! Jag har för mig att du nämnt att du är allergisk (du gjorde något sådant inlägg på bloggen någon gång). Hur funkar allergin med Moon? Känner du nånsin av det? Jag har själv en ljuvlig liten katt och det händer att jag känner av min allergi men kärleken till honom är liksom värt det.

  Kram!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *