Det här behöver du för att blogga/satsa på dina sociala medier ★

★ Är det för sent att börja blogga? ★ Är det svårt? ★ Behöver man leva värsta drömlivet för att få en stor blogg?

Det här inlägget är till er som är sugna på att själv börja blogga, Instagramma och ha siktet på att bli en så kallad influencer. Hur gör man och vad behöver man? Jag listar mina tips som är utifrån mina egna erfarenheter.

Driv! Det första du behöver om du vill satsa på dina sociala medier är ett rejält driv. För inget (nästan i alla fall) händer över en natt utan det krävs tid, planering och driv för att ta sig framåt och växa. Det kan vara lätt att hålla lågan uppe när man precis startar igång då man är nytaggad och har massa inspiration men efter några månader när det fortfarande går lite trögt är det lätt att tappa peppen vilket gör att man lätt slutar uppdatera och till slut har hela grejen runnit ut i sanden. OM du vill växa måste du orka fortsätta även om det känns trögt och som om ingen ändå ser det du gör. Jag bloggade på varje dag även fast jag inte hade så många läsare i början, jag gav mig fan på att det skulle gå! Så se till att peppa dig själv och håll ditt driv igång för att ta dig igenom inspodipparna och fortsätta framåt!

Gör din egen grej

Om du ska starta din blogg/Instagram/Youtube eller om du nu vill börja satsa på dina sociala medier tror jag att det är superviktigt att gör sin egen grej, alltså inte försöka kopiera någon annan. Självklart kan du hämta massa inspiration från andra men se till att göra det DU tror på. Det tror jag är totalt avgörande för om du kommer att “lyckas” eller inte. Om du vill ha kanaler som håller i längden så kommer det vara superviktigt att du följer din egen väg för att få lojala följare som vill ha det just du gör. Do Your Thing Honey!

Strunta i vad andra tycker

Du måste mer eller mindre kunna strunta i vad andra tycker och tänker om du ska orka blogga eller jobba med sociala medier. För helt plötsligt kommer du upptäcka att personer som följer dig tar sig friheten att kritisera och ifrågasatte precis vad de vill. Om du tar detta personligt tror jag att det till slut blir outhärdligt att jobba med sin blogg eller sina sociala medier. Så se till att kunna sålla bort det och att inte ta det personligt. Utan fokusera i stället på de som gillar det du gör och strunta i resten 🙂

★ Teknik?

Behöver man massa dyra kameror och datorer för att börja blogga? Nej! Om du har en iphone eller smartphone har du egentligen allt du behöver. Dagens telefonkameror är så bra så de funkar absolut att fota med både till bloggen och Instagram. De flesta bloggverktyg har en bra mobilversion så du kan lätt blogga från telefonen. Och så finns det ju grymma redigeringsappar så du kan redigera dina bilder direkt i telefonen om du vill redigera dem. Mina favoritappar är: VSCO Cam och Lightroom!

Behöver man leva ett drömliv för att folk ska vilja följa en?

Absolut inte! Idag är det nästan tvärtom som gäller. Följarna vill hellre se vad du gör hemma en dag när du är sjuk än när du åker på en drömmig solsemester. Det som känns äkta och nära har aldrig varit så populärt som det är nu! Det viktiga tror jag är att man har någon typ av fråga eller ämne som man vill berätta om för att få följare att stanna kvar. Att du väljer något område som du återkommer till även om du därimellan delar med dig om andra saker. För att få läsare att gå in på din blogg kräver att läsaren vet att den kommer få ut något av att göra det. Alltså se till att ha en tydlig profil så att läsaren vet vad den får och vill ha mer 🙂

Lästips:

★ Så tog jag mig in i modebranschen (+ mina bästa tips) 

★ Tips för att övervinna din rädsla och våga följa dina drömmar!

★ Mina bästa tips för att ta tag i sina drömmar

Att jobba som influencer har som alla jobb både för- och nackdelar, i morgon kommer ett inlägg upp med det Bästa VS Sämsta med att vara influencer, enligt mig. Håll utkik!

Fler peppiga lästips: 

★ 5 sätt att bli queen över sitt eget liv

★ Varför man måste gå sin egen väg

LOVE J

9 reaktioner på ”Det här behöver du för att blogga/satsa på dina sociala medier ★”

 1. GUD, vilket bra inlägg! Jag har själv börjat taggit min blogg och insta lite mer på ”alvar” och efter att ha slitit hårt nu mina första samarbeten på G! Tack för dina tips och tricks. Du hjälper mig mycket att bli peppad att fortsätta och du är Såå insperarande! Älskar ditt sätt att se på livet och känner igen mycket av det du skriver om att dröma strot och att tro på sig själv! Kram och en super kväll <3 🌈☀️

 2. Kan du inte gör en video på hur du redigerar dina bilder på bloggen/Instagram? + hur du fixar/ställer iordning inför en bild och tips på poser och hur du tänker kring det? Skulle vara så kul!! 🙂

 3. Hej Josefin!
  Beundrar verkligen din”RESA” Att du verkligen gått igenom allt o fixat detta.
  Tror kanske du känner mig Isabels pappa.
  Tack för dina generösa tips. Har “snöat in” lite på detta med blogg. Spännande!
  Skall ta till mig och försöka omsätta dem i verkligheten.
  Alla Kramar till dig.

 4. Hej Josefin!
  Beundrar verkligen din”RESA” Att du verkligen gått igenom allt o fixat detta.
  Tack för dina generösa tips. Har ”snöat in” lite på detta med blogg. Spännande!
  Skall ta till mig och försöka omsätta dem i verkligheten.
  Alla Kramar till dig.

 5. Det där med att vara taggad i början och sen tappa motivation när det går sakta känner jag väl till, det är något jag måste jobba med för jag kan tappa lusten om jag inte får respons eller den engagemang som jag önskar 🙂 Något jag funderar lite på är att satsa mer på Instagram och vill nu lära mig mer kring att bli en influencer på Instagram.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *