Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:00 | juni 29, 2018

Bästa/Sämsta med att jobba som influencer ★

  Bästa med att jobba som influencer:

★ Jag får jobba med det jag älskar! Fota, skriva och skapa innehåll till mina magiska läsare. Att jag kan påverka och inspirera er är hela min drivkraft. All kärlek och pepp jag får som svar på mina inlägg är verkligen ALLT för mig och det är det som får mig att fortsätta!

★ Jag får uppleva nya saker! Jag får upptäcka världen, produkter och upplevelser som jag förmodligen inte skulle göra annars vilket såklart gör varje dag lite roligare.

★ Jag får träffa massa driftiga personer som jobbar med samma sak. Efter mina år i branschen har jag massa nya vänner och grymma jobbkompisar!

★ Att hag har världens bästa läsare som finns där om jag vill fråga något, ha råd eller pepp. Det skulle kännas tomt att vara utan alla er.

★ Eftersom jag jobbar med detta på heltid kan jag bestämma en hel del om var och när jag vill jobba. Det är en skön vardagslyx som jag verkligen uppskattar!

Sämsta med att jobba som influencer:

★ Att man ALDRIG är ledig. Och då menar jag verkligen aldrig. Jag kan aldrig ta en riktig semester, helg eller vara helt sjuk. Jag kan inte gå och lägga mig fören dagens jobb är klart, jag kan inte gå iväg på middag innan dagens inlägg är uppe, jag måste jobba några minuter varje kväll runt kl 20-21  för då är det bästa publiceringstiden på IG så oavsett vad jag gör måste jag byta för att få upp kvällens post.

★ Att det är otroligt krävande av en själv. Även om jag älskar att skapa content till mina kanaler är det jobbigt att behöva göra det VARJE DAG! Det ska tas inspirerande bilder, skrivas inspirerande texter samtidigt som man tar hand om hela sin business. Att jobba med sina sociala medier och framförallt bloggen kräver väldigt mycket av en varje dag. Jag har inte tid för idétorka utan måste upp på hästen igen varje dag och producera! Det skulle vara skönt att kunna ha några break här och där för att ladda batterierna på riktigt men eftersom det är hela min business kan jag inte tappa läsare vilket jag skulle göra om jag slutade uppdatera dagligen.

★ Pressen! Jag tycker att jag är väldigt bra på att inte känns mig så pressad men jag tror ändå att det är väldigt svårt att helt undvika om man jobbar med detta. Hur får jag fler följare? Hur ska jag lyckas behålla mina läsare? Hur får jag fler likes? Det är hela tiden upp till en själv med hur det går och man får svar direkt om man gjort något bra eller dåligt. Det finns såklart superbra saker med att få direkt respons också men är såklart också jobbigt när det går trögt. Pressen på att man alltid kan bli bättre, alltid gör mer, ta finare bilder, skriva bättre texter finns ändå alltid med på ett hörn.

❥ Att jobba som influencer är ju som alla jobb, det finns för- och nackdelar med det. Men för mig vinner de positiva helt klart och jag älskar verkligen mitt jobb även om jag ibland kan tycka att det är jobbigt och krävande! Jag ser mig själv som influencer i många år framöver även om jag tror att jag kommer förändra mitt sätt att jobba med det på just pga av att det tar väldigt mycket av min person att uppdatera 24/7. Men att delar med mig av mina erfarenheter och göra mitt bästa för att inspirera kommer jag nog alltid att göra 🙂

Love J


8 kommentarer8 kommentarer om “Bästa/Sämsta med att jobba som influencer ★”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bästa bloggen 🎥💻💎👑📱❤❤❤❤

  Svara
 • Unna dig vara ledig och ta hand om dig Josefin ❤❤ Josefin du är så inspirerande genom den du är💥👑💎❤❤❤🌸🌸🌸 Längtar tills både din bok och er gensamma bok kommer ut 📚👑💎📻❤❤💥🌸☘

  Svara
 • Hej Josefin, och tack för att du är så otroligt inspirerande på din blogg men även på dina andra sociala medier! 🌈💖

  Har aldrig tidigare ägnat tid åt att lämna någon kommentar men nu måste jag bara säga att du på riktigt ALLTID förgyller min vardag med motivation och pepp! Går alltid in dagligen och kollar bloggen, din är en av de få bloggarna jag fortsätter att komma tillbaka till eftersom den är så himla bra! 👌❤

  Vill också bara säga att du en av mina största förebilder, i framtiden vill jag bli en karriärskvinna som du! 💪

  Jag är även en trogen poddislyssnare och undrar var man kan ställa en fråga som ni kanske kan svara på i podden?
  Din och Vanjas podd är superduper och får en alltid på bättre humör oavsett hur man mår, tack för det! 💕💕

  Svara
 • Oj nu blev det dubbelt, jaja 🙂

  Svara
 • Men åååååh TACK!!! <3 <3 <3 Det peppar mig SÅ mycket! Och såklart får du ställa en fråga, hit me 🙂 KRAM

  Svara
 • Hej Josefin och tack för en inspirerande blogg! :)))

  Har aldrig tidigare lagt en kommentar men måste säga att du ALLTID förgyller mina dagar med motivation, pepp, och vettiga samt intressanta blogginlägg. Läser ganska många bloggar men din är en av få jag alltid kommer tillbaka till, tröttnar aldrig haha. Tycker den är värd tid i mitt livspussel för att vinna viktiga energiboostar. <3 <3 <3

  Ser också upp mycket till dig på många plan, vill bland annat bli en karriärskvinna som du! 🙂

  Är också en trogen poddislyssnare, er podd får mig på bättre humör oavsett hur jag mår innan, den är superduper! Tack för det underbara ni! <3 Undrar dock var man kan ställa en fråga som du och Vanja eventuellt kan besvara i podden? Kommer ni ha en frågepoddis snart kanske?

  Önskar dig nu en mysig lördagskväll med så lite stress som möjligt <3 Själv ska jag laga en stor middag med familjen och bara njuta av livet! 🙂

  Svara
 • Hej Josefin!

  Du är grym på det du gör! Har följt dig i flera år nu och det är hos dig och din blogg jag hämtar min egna kreativitet och inspiration. Efftersom att jag själv är en liten kreativ själ med mycket konstnärligt i ådrorna förstår jag vad du menar när du beskriver att ”pressen kan vara hård”. Man ställer orimliga krav på att alltid komma upp med bra bilder & texter. Det positiva är att tills dess att du inte kan anställa någon som gör lite åt dig, kan du alltid använda oss läsare som ditt bollplank! Tveka inte att skriv till mig om idéerna tar slut, jag delar gärna med mig av mina om det hjälper dig de dagarna du kanske bara vill stänga av en stund. Något jag lärt mig är vikten av att hjärnan får ”återhämta” sig, det gör den när man är i trygga miljöer son med familj och vänner, och ibland framför en bra bok kanske. Men vila måste man. Du förlorar inte oss läsare för att du är sjuk en dag eller behöver vila. Kreativa människor behöver vila och sen komma tillbaka för att bli ÄNNU bättre! Hur ska man annars sortera all inspiration i hjärnan i sina ”hjärnmappar”? Kram på dig iallafall och glöm inte att du är grym!

  Svara
 • Meeeeen SANDRA!! TACK <3 <3 Såååå fint att läsa. Stort tack OCH jag ska verkligen göra det, använda mig av den fantastiska kraften som finns i er läsare. Wow!! Vill bara samla er alla och ha värsta workshoppen, haha 😀 KRAM

  Svara