Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:37 | juli 8, 2018

”Jag kan inte springa från mina problem”

Häromdagen pratade jag med min kompis om insikter man fått i livet. Hon berättade då om en insikt hon fick i vintras när hon åkte till Costa Rica för att utbilda sig till yogalärare. Hon hade det svajigt på flera plan i livet och längtade bort för att få en paus, få landa. Men det hon insåg där borta på andra sidan jorden är att ”you can run from your problems, but u cant hide”. Problemen stannade inte här hemma i Sverige utan de följde med. Och hon förstod att det är lika bra att deala med dem för att kunna bli fri i stället för att fly. Även om det är superjobbigt och i bland känns omöjligt.

Jag känner igen mig mycket i det. Innan jag blev nykter åkte jag till London i hopp om att allt skulle falla på plats, men mina alkoholproblem och min ångest följde med på planet. Jag kan inte rymma från min situation för det är en resa jag måste göra inom mig, inte ute i världen. Sen kan såklart resor hjälpa en att bearbeta och upptänka nya tankesätt så jag tror inte att det gör det värre, det ger säkert massor, men jag tror det är viktigt att komma ihåg att den stora resan sker inom sig. Som med allt annat. Lyckan finns inom oss, inte i saker och händelser runt omkring oss.

Om jag inte mår bra här hemma, varför skulle jag må bra bara för att jag flyttade till ett annat ställe?

Självklart är det jobbigare att resa inom sig själv än att flyga runt i världen och det är ju därför många för allt för att fly – för att slippa deala med det. Men förr eller senare kommer man vara illa tvungen och för mig har en stor insikt varit ”varför vänta med att styra upp mitt liv, ta tag i mina problem, när jag kan göra det nu och sen få njuta mer av den fria tiden?”.

Så med detta vill jag ge en vänlig påminnelse till er som känner igen er i det här beteendet. Det rätta tillfället kommer inte, du måste skapa det. Och du kan klara det! Jag har gjort det så varför skulle inte du kunna?

Jag tror på dig och vill påminna dig om att du förtjänar att leva det liv DU vill leva.

Love J


8 kommentarer8 kommentarer om “”Jag kan inte springa från mina problem””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Härligt inlägg och tack för den fina påminnelsen om att lycka finns inom en!

  Svara
 • Hej! Skulle bara vilja få lite råd från dig (eller någon annan snäll människa här) angående relationer. Jag är 28 år och har precis blivit singel efter ett väldigt långt förhållande. Just nu känner jag sådan enorm press att hitta någon ny, känner att jag ”ligger efter” i livet mot vart jag borde vara vid det här laget. Någon som har något vettigt tips på hur man kan hantera situationen? Kram!

  Svara
 • Hej fina du, jag vill påminna om att du inte måste leva enligt checklistan. Du kan leva enligt dina egna regler. Du kan göra allt precis när du vill och känner för det. Om du känner att du behöver tid för dig själv nu för att landa är det du ska göra. Lyssna på dig själv i stället för vad alla andra säger och gör. Du är drottning över ditt liv och får göra precis som du vill.

  KRAM! <3

  Svara
 • Tusen tack för att du tog dig tid att svara. <3 betyder mycket.

  Svara
 • Skjønne Josefin! For et fint innlegg 😊

  Svara
 • Intressant! Jag håller med. Det optimala måste vara att trivas så bra i vardagen att man inte behöver/vill ta semester från den.

  Svara
 • Just idag behöver jag de orden och din energi. Tack fina Josefin för att du hela tiden ger av dig själv och inspirerar till personlig utveckling och styrka.. 💋
  Hoppas du har det helt amazing i Provence! Så ljuvligt.. 😆🙌🏽 💜
  P.S Tipsade dig förresten häromdagen om en underbar silversmed genom att tagga dig i en kommentar inne på Insta. Hoppas du kikar på hennes konto. Bara kändes så du. Moon och allt! ☺️✨🌙

  Svara
 • Men åh tack Maria, så fint att höra :)))

  Det måste jag leta upp, får mycket på IG så lätt att jag missar 🙈💘 KRAM

  Svara