Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:34 | juli 9, 2018

Monday Mantra: ”Hate Is Heavy – Let It Go (Love More!)”

Happy Monday bästa ni ❥ Hoppas ni mår bra och har en bra start på veckan! Jag kickar som vanligt igång veckan med ett nytt mantra och jag hoppas ni är med mig på det 🙂

Veckans mantra ”Hate Is Heavy” grundar sig dels i det vi pratade om i veckans podd (lyssna här!) men också av egna erfarenheter då jag har hatat en hel del i mitt liv.

Jag la extremt mycket energi på att hata på andra när jag var yngre. Jag hatade min pappa för att han var alkoholist och valde spriten framför mig, jag hatade på kompisar om de lyckades för jag blev så avundsjuk och rädd över att bli bortglömd, ja jag hatade generellt på väldigt många och mycket och idag kan jag inte förstå hur jag kunde lägga så mycket energi på andra. Hur orkade jag? För att hata är ju väldigt jobbigt. Det dränerar en på energi. Och det är därför jag med veckans MM vill påminna om att släppa istället för att hata – och det är faktiskt bara du som vinner på att göra det!

Att jag hade fokus på vad jag inte gillade med andra tog mycket av kärleken till mig själv. Och eftersom jag hatade så mycket hade jag förmodligen inte så mycket kärlek till mig själv. För om man själv mår bra och trivs med sig själv har man inte riktigt någon anledning att hata så mycket. Såklart finns det massa saker jag verkligen inte gillar med den här världen – och detta MM handlar inte om att börja älska allt utan om att för sin egen skull göra det lite lättare genom att sluta hata på onödiga saker som bara tar energi från oss och ger oss massa negativa vibes i livet.

Jag övar på att släppa saker och jag har med åren blivit väldigt bra på det. Om jag tex avslutar någon form av relation, kan vara en partner, vän eller kollega för att det inte funkar eller för att jag har massa hat till den personen – då går jag inte runt och ältar det i hundra år för jag vet att det bara är jag som förlorar på det. Jag mår bra av att släppa taget och gå vidare.

Tex när en av mina pojkvänner var otrogen mot mig, det var ett enormt svek som skapade massa hat hos mig. Och jag hatade absolut och gjorde allt jag kunde för att personen skulle få veta det. Men efter ett tag hade jag nått min ”hat-gräns” och jag förstod att den enda som vinner på att jag släpper detta är jag själv. Det tar för mycket energi för mig att går runt och hata den här personen. Jag måste släppa detta och gå vidare i mitt liv – det vinner JAG på. (Läs mer om detta i min bok där jag för första gången (förutom i detta inlägget) berättar om detta). Du kan förbeställa boken här! 
 Så försök att ta tempen på dig själv och när du märker att du hatar mycket – fråga dig själv om det verkligen är värt det? Är det värt att lägga så mycket tankar på det? Är det värt att ringa runt till alla dina kompisar och berätta om varför du hatar tex den här personen så mycket? Svaret är sällan ja. Så i stället för att hata försök att släppa taget om det och rikta fokus inåt i stället. Vad är det som blöder där inne som gör att du måste hata så mycket? 

För mig har detta varit en otrolig lättnad i livet, jag är självklart inte helt hatfri men jag har släppt mycket av mitt vardagliga hat och det har gjort mitt mående så mycket bättre. 

Om du verkligen hatar något så mycket – varför lägga så mycket energi på det? Varför inte rikta fokus till något du gillar istället? (Och nej jag pratar inte om de som jobbar med superviktiga frågor – självklart ska de fortsätta jobba med det de brinner för för att förändra saker de hatar) utan det handlar som sagt om vardagligt hat som många av oss spenderar mycket tid och energi på.

Att hata är tungt och jobbigt och när jag lyckas släppa taget om något känner jag mig verkligen lättare i själen, det är en otroligt härlig känsla så därför vill jag tipsa er om det.

Lästips om att förlåta och släppa taget: ”Forgive and you will be free”

Hoppas ni är taggade på att vara med på veckans MM och släppa taget om hatet 🙂 LOVE J

Under finns veckans bild som ni kan ha som bakgrund på telefonen för att bli påmind om veckans mantra.


11 kommentarer11 kommentarer om “Monday Mantra: ”Hate Is Heavy – Let It Go (Love More!)””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Underbart inlägg! Vart kommer din fina hoodie ifrån? Finns den i flera färger?

  Svara
 • Visst är den härlig 😀 Den kommer från Gina men tror bara den finns i färgen. Kram

  Svara
 • Jossan! Har du läst boken ”Dying to be me” av Anita Moorjani? Jag tror VERKLIGEN att du skulle gilla den. Kram!

  Svara
 • Nej det har jag inte hört talas om men skriver upp på listan 😀 TACK! <3

  Svara
 • Åh, detta satt verkligen SÅ rätt just nu! Jag har irriterat mig på vissa i mim omgivning och haft svårt attt släppa det på sistone. Jag har precis som du skriver lagt tid på att prata om det med min familj och mina vänner, vilket inte gått ut över någon annan än mig och dessutom gett mina vänner dålig energi.

  TACK Josefin för att du skrev om detta. Din bild åker in i min telefon direkt – nu ska jag jobba på att släppa irritationen!

  Svara
 • Men åh va fint att höra och heja dig <3 <3 <3 KRAM

  Svara
 • Så bra inlägg Josefin🙏 och helt rätt i tid med så mycket hat omkring! Jag kommer också från ett stort hat och mycket avundsjuka till det mesta omkring mig, och har själv tagit mig ur det (för det mesta) genom att läsa mycket (självhjälpsböcker och andra positiva böcker), meditera, fokusera på det positiva och i och med det fått en bättre insikt. Det vi lägger vår energi på växer ju. Det är upp till var och en, om man nu vill ha ett härligare och mer positivt liv, att försöka se så mycket bra omkring sig som det går istället för att fokusera på allt som är hemskt. Ingenting blir ju bättre av att man går runt och hatar och är bitter, snarare tvärtom. Med ett öppet sinne och en positiv inställning tror jag att man kan förändra mer än genom hat, dömande och bitterhet. TACK för att du sprider så mycket positiv energi❤

  Svara
 • Hålller helt med dig <3 Tack för att du delar!! KRAM <3

  Svara
 • Älskar verkligen veckans mantra, precis vad jag behövde den här veckan känner jag. Den blev bakgrund direkt på mobilen som en påminnelse. <3

  Svara
 • Va fint att höra <3 TACK!!

  Svara
 • Bra inlägg. Jag tror på positiva tankar och att försöka släppa negativa tankar. Ha det bra.

  Svara