Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:41 | juli 20, 2018

Lev ditt bästa liv ❥ (Veckoschema)

Happy Friday bästa ni! Idag tänkte jag dela med mig av ett veckoschema för att ”leva sitt bästa liv”. Jag läste om vad man mår bra av att göra på veckans olika dagar i min månbok (om månens olika faser) och tyckte det lät härligt och rimligt så jag vill gärna dela det med er.

Många av er kanske tror att jag varje morgon vaknar upp med ett strålande humör, så är inte fallet. Många dagar vaknar jag utan inspiration och vill bara ligga kvar i sängen, men eftersom jag tränat upp mitt mindset lyckas jag ofta vänta min känsla och bli peppad på dagen. Det handlar så mycket om inställning till livet och att bestämma sig om vilket typ av liv man vill leva. Och jag vill leva mitt bästa möjliga liv och må så bra jag kan. Därför orkar jag anstränga mig att jobba med mitt mindset och göra det som jag vet att jag mår bra av.

Så för er som är peppade på lite konkreta tips kommer veckoplanen här:

Här kommer lite mer om varje dag:

Moonday ☾

Jag har tidigare kickat igång veckan med hård morgonträning och tvingat mig på att styra upp alla veckans planer även fast det inte alls känns bekvämt. Jag har haft en känsla av att jag vill ha en lugnt start på veckan i stället och för ca ett år sen ändrade jag om i schemat. Och det stämmer ju väldigt bra överens med den här planen. Att mjukstarta veckan istället för att ta ifrån tårna.

Vad som är viktigt (enligt denna veckoplan) är att börja veckan med meditation, reflektera, känna in och välkomna fram barnet inom dig och ”bring it to work” som det står i boken 🙂 Älskar det! Att börja veckan med lite mer lättsamhet och lekfullhet, det ska jag lätt anamma!

Och såklart ska man inleda varje vecka med mitt Monday Mantra 😉

Action tisdag 

Nu är det dags att dra igång veckan på riktigt! Tisdagar är tydligen en optimal dag att dra igång alla projekt, ta beslut och organisera. Så skjut upp måndagens alla måsten till tisdagen så får du lite extra kraft som hjälp på traven att ta tag i alla grejer! Jag tycker det låter rimligt eftersom jag ofta på måndagen är lite seg efter helgen så känns det vettigt med en smygstart på måndagen och sen ta action på tisdagen. Håller ni med?

Mindset onsdag ☼

Onsdag is all about mindset! Ha ett mantra med sig hjälper. ”Im willing to change” är ett bra mantra för att öppna upp för nya dörrar, nya tankesätt i livet. Meditera, reflektera och skriv dagbok den här dagen. Förslag: skriv hur du mår, vad du drömmer om och ditt mantra 🙂

Tacksamhetstorsdag ★

HAVE FUN!!! Det här är dagen på veckan då du ska gå på känsla, släppa loss och vara spontan! Boka in roliga kvällsplaner eller ha kvällen fri för att ha möjlighet att vara spontan. Och börja och/eller avsluta dagen med att skriva en tacksamhetslista (kanske 3-10 saker du är tacksam över), det kommer hjälpa dig att få energi till att ha en härlig dag eftersom vi automatiskt blir gladare av att fokusera på det vi har istället för det vi inte har!

Feel Good Friday ❥

Brukar du också vara helt slut på fredagarna men ändå tvinga dig på partylooken bara för att man ”måste göra något en fredagkväll”?. Det har jag slutat med. De senaste två,tre åren har jag på vägen hem från jobbet köpt med goa grejer och bunkrat upp i soffan för att njuta av en lugn och skön hemmakväll själv eller med en kompis. Och det är SÅ Himla Skönt, jag lovar!!! Efter en lång vecka behöver man faktiskt vila och göra mysiga saker, eller ja det som får dig att ”feel good”. Jag älskar mina fredaghemmakvällar som brukar innehålla veggotacos och Idol, Lets dance eller vad som gör på tv 🙂 And I Love It!

Kreativ lördag ★

Här är dagen på veckan då du ska skapa! Var kreativ, ta tag i saker, organisera, ”get things done”, ta hand om din kropp genom att träna, yoga eller promenera. Jag brukar sällan göra planer på lördag dag utan ha en hemmadag då jag brukar just vara kreativ med att fota till bloggen, fixa hemma, gå en promis eller träna. För att sen hitta på något kul på kvällen tillsammans med min familj eller vänner.

Self Love Sunday ❥

MIN FAVORITDAG PÅ VECKAN! Ni vet ju redan att jag ÄLSKAR söndagar och mina söndagar går verkligen ut på att ha det så mysigt som möjligt. Jag brukar göra en härlig frukost här hemma eller gå och njuta av att äta frukost ute (bästa jag vet!). Resten av dagen gör jag det jag mår bra av, jag myser runt här hemma, lägger en ansiktsmask, målar naglarna, tar en långpromis med Moon, läser någon härlig bok, kollar på någon härlig serie (okej, händer sällan men ibland) eller bara ta det väldigt lugnt helt enkelt.

Och det är alltså precis det man ska göra på söndagar, ta hand om sig själv, göra det man mår bra av, bry sig om sig själv och gärna meditera. Jag tror det är toppen att avsluta veckan med en härlig, lugn meditation 🙂


När jag läste om den här veckoplanen kände jag hur jag redan anpassat många av dagarna på veckan på det sättet. Och det har jag gjort för att jag har känt in, reflekterat och designat om min vardags för att jag ska må så bra som möjligt. Och att leva efter detta behöver varken ta tid eller kosta pengar så det är faktiskt fullt möjligt för alla som vill. Och såklart får man anpassa det efter hur ens liv ser ut, om man lever med någon eller inte, om man har barn eller inte, men många av sakerna är fullt möjliga att få in. Det handlar mer om var man lägger sitt fokus, sin energi och hur man ställer in sitt mindset.

Superkul att höra om ni blir sugan på att testa att göra om i veckoplanen och köra lite mer efter detta eller om ni redan testa runt och hittat något som passar er? Dela gärna ❥

Love J!


8 kommentarer8 kommentarer om “Lev ditt bästa liv ❥ (Veckoschema)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Grymt inlägg!

  Svara
 • Hej jag älskar din blogg och ha läst den så länge. Bästa! Men nu till mitt problem, sen du flyttade från metro så tar bilderna så lång tid att ladda. Och jag har inget tålamod hehe så har kommit på mig själv att sluta kika in här för det är så segt. Går det fixa?? Hoppas så!! Har inte det problemet på någon annan blogg jag läser. Kram bästa du!

  Svara
 • Tack för att du säger till, jag ska kolla på det! Kram

  Svara
 • Så smart och bra inlägg! De veckorna jag är ledig på måndagarna har jag bästa veckan, som du säger så känns en mjukstart på veckan som bästa uppladdningen för en grym vecka ✨🙋🏽💓

  Svara
 • Jag ska absolut pröva! Allt som kan göra livet mer harmoniskt 😍 Ha en fin dag! 🙌🏼🧡

  På min instagram finner ni inredningsinspiration från mitt jobb inredare och stylist och andra inspirerande bilder! @elinaarkeus

  Svara
 • Underbart! Från vilken bok var detta? Kram!!

  Svara
 • ”Moon Journal” 🙂

  Svara
 • Min ”Moon Journal” 🙂

  Svara