Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:16 | juli 23, 2018

Monday Mantra: ”Let Your Heart Be Your Compass”

Hej på er finaste ni från yogaretreatet i Provance. Jag har det underbart här och har allt jag kan önska mig. När vi hade vårt andra yogapass för dagen hade vi fokus på att lyssna på vårt hjärta och vi jobbar även med vår inre kompass så när jag snubblade på den här bilden (längre ner) på Pintrest blev det ett givet Monday Mantra.

”Let Your Heart Be Your Compass”.  

Det här mantrat handlar alltså om att inte lyssna på allt våra tankar säger oss. Som att vi borde göra massa saker, vi borde se ut på ett visst sätt, vi borde tjäna mycket pengar, vi borde åka på värsta resan, vi borde ha den här saken, vi borde bo där… vi borde bla bla bla… vi borde bla bla bla… Ibland finns det inget stopp på vad våra tankar matar oss med.

Den här veckan uppmanar jag mig själv och er till att lyssna på hjärtat istället för alla dessa tankar. Alltså att göra det som känns bra för oss själva. Det som just jag mår bra av oavsett vad andra mår bra av eller vad andra tycker jag borde göra. För när jag lyssnar på MITT hjärta och gör det som känns rätt för MIG då kommer jag närmre min inre lycka, min inre kompass, mitt sanna jag. Så ser jag det i alla fall och så är det för mig 10 gånger av 10.

Men det är lätt att fastna uppe i huvudet och låta den här typen av tankar ta över och för min del skapar det otroligt mycket press och ångest men när jag lyckas landa i kroppen (genom shaking, yoga, meditera, promenera, vila) så kan jag på riktigt känna vad jag egentligen vill göra och genom att följa det mår jag alltså mycket, mycket bättre än när jag låter mina pressande tankar ta över.


Så försök att lyssna till hjärtat den här veckan, försök att bevittna dina tankar och när du känner att pressen kommer – vifta bort eller skaka bort tankarna och kom tillbaka till känslan inom dig. Vad får dig att må bra egentligen?

Det är precis det här som kommer vara mitt fokus under veckan och jag hoppas ni hakar på. På min Instagram kommer jag uppdatera och påminna er på detta tema under veckan, följ mig här: @JosefinDahlberg.se MEN från och med ikväll till onsdag lunch kommer jag stänga av telefonen och vara i tystnad så ni vet.

Ha en magisk start på veckan och låt ditt hjärta vara ditt kompass. LOVE J


9 kommentarer9 kommentarer om “Monday Mantra: ”Let Your Heart Be Your Compass””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här