Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:02 | augusti 6, 2018

Monday Mantra: ”What We Can Feel We Can Heal”

Happy Monday finaste ni! Förra veckan blev det ju inget mantra för att jag i min semesterpaus inte haft koll på vilken dag det har varit. Kanske inte är superbra alla lägen men det har varit väldigt skönt. Så nu hoppas jag ni är taggade på ett nytt mantra. Det här mantrat är något jag hörde under mitt retreat förra veckan och som fastnade starkt hos mig. Och efter att jag läst igenom min egen bok förstår jag hur sant det verkligen är.

Min bok är inte lika peppig som min blogg. Eller i alla fall inte till en början. Den förklarar mitt otroligt dåliga mående som jag hade som tonåring och fram till att jag blev nykter som 20åring. Jag hade daglig ångest, kände en otrolig skam över mig själv och bar en stor sorg från min barndom. Jag hatade min pappa och önskade många gånger livet ur honom, och mig själv.

Jag fick faktiskt ångest av att läsa boken. Att för några timmar vara tillbaka i den där vidriga känslan av att vara instängd i sin egen kropp, av att vilja skubba bort alla känslor och göra allt för att fly från mitt dåliga mående blev tungt att uppleva på nytt. Men jag förstår ännu mer nu efter att för en stund fått uppleva mitt gamla mående vilken stor omställning jag har gjort. Och jag blir förvånad över att det ens går. Att man kan gå från det där till att må som jag gör idag. Det är faktiskt helt otroligt!

Men vägen från ångesten till friheten har varit lång och det har krävts mycket jobb. Och framförallt har det krävt att våga känna efter. Jag beskriver i boken att jag under många perioder (som var för jobbiga) fungerade som en robot. Jag hade stängt av allt. Men det var när jag vågade möta all smärta som jag kunde bli befriad. Genom att våga se på mina känslor kunde jag bättre förstå, släppa taget och så småningom gå vidare. Och det är det jag tänker på när jag hör ”What We Can Feel We Can Heal”.

Om vi tränger undan allt kan vi inte bli fria utan de känslorna kommer istället ha makten över oss. Jag tror att man måste våga möta och känna för att kunna heala.

Jag är så otroligt tacksam för min resa. Den har gjort mig stark, modig och ödmjuk för livet.


Hoppas ni kan hitta inspiration i veckans MM och att ni vågar känna efter för att bli fria. Jag vill påpeka att många av sakerna jag har dealt med har krävt hjälp från andra. Så tro aldrig att du behöver klara av allt själv. Ta den hjälp som finns att få. Våga fråga!

Ha en fantastisk måndag fina ni! LOVE J


4 kommentarer4 kommentarer om “Monday Mantra: ”What We Can Feel We Can Heal””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • 💗💗💗💎👑💎👑💎👑💎👑💎👑💗💗💗 Bästa bloggen med världen bästa Josefin 🌸🌸🌸

  Svara
 • Ååå vad jag saknat monday mantra även fast det bara varit en veckas uppehåll!! Och det här mantrat träffade mig verkligen direkt i hjärtat, vad jag känner igen mig. Jag är själv 20 år och håller på och förändra mitt liv, mående och mina mönster. Nu när jag läste igenom inlägget så fällde jag inte bara en tår (Happy tears såklart)!! 💓💓💓💓

  Svara
 • Men wow!!! Tack för att du delar med dig <3 <3

  Svara
 • Bästa!! 🙏🏼❤️ Det är lätt att ”glömma” vilken resa en faktiskt kan ha gjort i sitt liv, det kan jag känna själv. Efter åååår av terapi med en start som var en oerhört vilsen och skör Sandra så står jag idag som 31 år väldigt stadigt och tryggt i mig själv. Jag skulle som du känna ångest om jag gick in i allt gammalt jag faktiskt skrivit mycket om, men väldigt fint att se hur långt en kommit som människa, i sig själv. Pussokram ❤️

  Svara