Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

03:39 | september 7, 2018

Ny video när jag städar lägenheten ❥

Hurra, nu finns en ny video uppe på min YT där jag städar lägenheten och gör den fin för helgen. Jag spelade in det här förra veckan eftersom jag är i New York nu. Hoppas ni gillar och hoppas ni vill följa mig på Youtube (Prenumerera här!). LOVE J!


5 kommentarer5 kommentarer om “Ny video när jag städar lägenheten ❥”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • älskar att du börjat med YT så mycket !!!

  Svara
 • Hej Josefin! Ang. ditt köpstopp så har jag några vettiga fakta. Allt kommer från dokumentären ”freightened – the real price of shipping” dock är den svår att få tag på, annars är det ett hett tips. 90% av allt du köper har fraktats på fartyg. Fartyg som just nu är 60.000 stycken ute på havet. Ett enda fartyg, släpper ut lika mycket svavel som 50 milj. bilar. Faktum är att de tjugo största fartygen förbränner lika mycket svavel som alla bilar i hela världen. Detta är ju helt sinnessjukt. På dessa fartyg lever sjöfartsarbetare med det näst farligaste arbetet i hela världen; ta hand om fartyget. Just nu är 1,5 milj. Sjöfartsmän ute till sjöss och lever isolerade utan täckning eller internet i 9-10 månader i sträck. Bara för att de vill ha pengar. Människorna blir sömnlösa och vansinniga vilket leder till att 60% av alla sjöfartsolyckor sker av människan. För att inte tala om de som bor nära hamnarna. En fjärdedel av alla som bor nära de större hamnarna lider av astma och 6000 människor dör varje år pga. Detta. (Kan också vara 60.000)

  En annan aspekt är djuren. Jetmotorerna på dessa fartyg sänder ut enorma mängder låga frekvenser dvs. väldigt låga ljud. Men alla valar, delfiner mm. som använder låga frekvenser för att orientera sig, tappar kursen och drivs upp på stranden. 1/3 av alla världens valar är permanent hörselskadade.

  Dessa frakter sker 24/7 alla dagar om året. Endast för att du vill köpa ett plagg. Ett plagg som vars delar är producerade från världens alla hörn och fraktade runt minst ett tiotal gånger över haven.
  Svårt att smälta – jag vet. Detta är alltså inget illa menat mot dig utan det är något som verkligen fick mig att inse att jag aldrig mer vill köpa något alls.

  Svara
 • Det är verkligen så skrämmande!! Man blir ju galen!! Detta hjälper till mitt köpstop, tack för infon!

  Svara
 • Önskeinlägg:

  Hej bästa Jossan,
  Kan inte du göra ett inlägg om hur man är UTHÅLLIG när man ska nå sitt drömjobb. Jag får panikkänslor och känner att jag måste ha mitt drömjobb NU genast annars räknas det inte. Jag målar upp mardrömscenarion om hur jag aldrig lyckas nå det där jobbet, att det är för svårt, för omöjligt, finns för FÅ sådana jobb, knappt några fasta tjänster osv…

  Jag önskar ett inlägg om hur man håller ut under resans gång, när man vill ha något DIREKT, och inte bara kastar in handduken för att det känns för svårt.

  Har haft samma dröm i ca 5-6år, och absolut närmat mig drömmen, men jag tycker det går för långsamt. Kollar arbetsannonser och inser att det fanns 1 tjänst ute i hela sverige som är den tjänst jag vill ha. Suck..Kryllar inte direkt av de jobben…

  Känns onekligen hopplöst. Men jag VILL så gärna tro att jag kommer få mitt drömjobb tillslut. Hur ska jag tänka för att känna mig LUGN och ha TILLIT under resans gång?

  (Till saken hör att jag arbetar inom rätt område men helt obetalt. Hur länge orkar man hålla ut utan betalt.. Jag lever på sparpengar… Kommer jag någonsin få ett ANSTÄLLNINGSAVTAL och en kråka på pappret att HÄR jobbar jag?)

  Älskar din blogg.

  Kram Clara

  Svara
 • Så bra idé!! Kommer på bloggen inom kort!! <3 <3 tack för att du delar. heja dig! Kram

  Svara