Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:13 | september 10, 2018

Monday Mantra: ”We are NOT what we do”

Hej finaste ni, hoppas ni har en bra start på veckan. Veckans MM kom ut lite senare än vanligt eftersom jag är i New York och ligger sex timmar bakom er. Men nu är det här och det är ett väldigt fint och viktigt mantra som jag hoppas ni har med er under veckan (och alltid). Det handlar om att vi INTE är våra prestationer.

Det är lätt att ibland glömma bort det här och då sätta sitt värde i våra betyg, lön, likes eller andras kommentarer. Men dessa grejer har ju inget att göra med dig som person. Det du gör, det du jobbar med, dina betyg, din lön eller även vad andra tycker och säger om dig har INGET att göra med vad du är. Men i en värld som ständigt säger åt oss HUR vi ska vara, VAD som är lyckat och misslyckad är det lätt att bli förvirrad och blanda ihop det här. Vi kan som sagt då lägga vårt eget värde och oss som person i saker som då kan få oss att må väldigt dåligt. Tex om vi får dåliga betyg, inte får det jobbet vi sökt, inte får löneförhöjning, då kan vi känna oss dålig och till och med värdelösa.

När jag mådde som sämst och innan jag blev nykter kände jag mig konstant dålig och misslyckad. Allt jag gjorde blev det och jag hatade mig själv. När jag gjorde bort på mig på fyllan, hade slarvat bort ytterligare en telefon, gjort av med hela lönen på en kväll eller varit taskig på fyllan så kunde jag inte ens se mig själv i ögonen i spegeln. Jag skämdes över hela mitt väsen.

Men det fina med allt detta är att vid dessa tillfällen då vi känner oss dåliga pga av saker som inte funkar, eller saker vi gjort är att vi kan komma tillbaka till oss själva och påminna oss om att vi INTE är våra prestationer, eller det vi gör. Utan vi är innerst inne kärlek. Och om vi vill så kan vi välja att ta vårt personliga ansvar och göra om och tanka och handla utifrån det. Tex att ta några djupa andetag och rikta fokus inåt istället för på vår prestation eller handling. Påminna oss om att vårt värde finns där inne, INTE i det vi gör. Att vi innerst inne är fyllda av kärlek men glömt bort det på vägen och färgats av yttre omständigheter.

Det fina med livet är att man alltid kan göra om, ångra sig och be om förlåtelse. Inget är ristat i sten, det som oftast står i vägen är vår stolthet. Men enligt mig är ett liv levt efter sin stolthet ett oärligt liv. Vår stolhet ger oss sällan något positivt utan ställer oftast bara till det för oss, stoppar oss själva och andra och hindrar oss från att känna verkliga känslor många gånger.

Så veckans MM vill uppmuntra er till att våga släppa er stolthet, våga tittat inåt även fast det är jobbigt och sluta lägga vårt eget värde i vad vi gör.

Hoppas ni är med mig på detta och att ni också kan känna att ni INTE är det ni gör eller presterar utan att ert värde finns inom er ❥ Ha en fin vecka! Love J


9 kommentarer9 kommentarer om “Monday Mantra: ”We are NOT what we do””

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så bra 💕💥👑💎💕💕 håller dig Josefin💟💕💥👑💎📷 älskar dina monday mantran , bästa starten på veckan 💥💥💥💕💕💕👑👑👑💎💎💎💖💖💖

  Svara
 • Åh det här behövde jag idag!

  Svara
 • Jag har tänkt att jag är medveten om att mitt värde inte sitter i mitt jobb, utbildning eller de jag gör. Men när jag läste det här, så kom jag på att bara för någon dag sen i skolan (går på en yrkeshögskola) när jag hade fått en uppgift, så tyckte jag inte att jag hade koll på vad jag skulle göra (kände mig trög), medan alla andra verkade ha koll.
  Det gjorde att det dök upp känslor som gjorde mig ledsen. Kom på det nu, att kanske det kändes så just för att jag satt mitt eget värde i det jag gjorde ändå, även fast jag inte var ”medveten” om det själv.

  Även om jag tänkte att det var okej, så kändes det lika jobbigt, så ska försöka nästa gång att fokusera inåt ännu mer och tänka att jag kan göra fel, vara trög ibland, utan att det påverkar på något sätt. Jag är inte dålig för det.

  Tack för att du hjälpte mig att se det här,
  Kram och ha en fin vecka du också <3

  Jättefina bilder på dig och Moon <3

  Svara
 • Tack för att du delar med dig <3 Och heja dig!!! KRAM

  Svara
 • Det här mantrat träffade mig rakt i hjärtat. Så sant och viktigt att tänka på! Tack för att du inspirerar!

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • Bikinin 😍 Vartifrån?

  Svara
 • Who What Wear 🙂

  Svara
 • TACK TACK TACK.

  Behövde läsa den här texten…

  Precis börjat plugga ekonomi på Universitetet, trivs inte med varken linjen eller jargongen på skolan och har känt med varenda cell i min kropp att det här är inte rätt för MIG. Ändå har jag tvivlat på om jag ska fortsätta eller inte och det handlar bara om prestation, att det skulle ses som ett lyckande att ta en ekonomi-kanditat eller ett misslyckande att hoppa av.

  Just nu känner jag mig väldigt vilsen men just det här jag behövde läsa. Jag är inte mina prestationer och jag ska inte leva mitt liv efter min stolthet! <3

  Svara