Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

05:41 | september 11, 2018

Hur reser man med hund till New York? ☾

Hur gick det att flyga med Moon? Hur gör man? Hur går det med Moon i New York? Och kommer jag resa med henne igen?

Jag har fått många frågor från er om hur det är att resa med Moon, många av er har själva hund som ni vill resa med men inte vågat. Flera undrar hur man gör och framförallt hur det gått så här kommer lite svar på era frågor.

Hur flyger man med en hund?

Moon väger bara 3 kg så hon får vara med mig i kabinen, jag hade henne i en väska (kolla upp att väskans mått är ok att flyga med) under sätet framför mig. Jag tror de får väga upp till 7 kg för att få vara med i kabinen. Du måste fixa en del papper inför resan, ett hälsointyg av en legitimerad veterinär som ska utfärdas nära inpå resdagen. Jag var tvungen att åka ut till Vårsta (OBS inte Årsta som jag trodde hehe….) för att få mitt hälsointyg, det kostar va 800 kr. Du behöver även se till att din hund har ett pass och det vaccin som krävs för det landet du ska till. I mitt fall (och de flesta) rabiesvaccin som utfärdats minst 21 dagar innan resan.

☾ Hur gick flygresan?

Moon sov typ hela resan, haha. Åtta timmar! Jag sov inget. Hon rörde inte en min under start och landning och var egentligen bara rastlös en liten stunt sista timmen av flygresan. Hon höll sig även under hela resan. Jag rastade henne på Arlanda och så kissade hon när vi kom in till stan, inte utanför flygplatsen även fast vi gick runt en stund. Jag gav henne ett par ben under resan och lite vatten då och då men inte så mycket så hon skulle bli kiss eller bajsnödig. Jag såg det som en vanligt natt då hon varken brukar äta eller dricka på typ nio timmar. Jag tror det gick så bra dels för att Moon är väldigt chill med det mesta men också för att jag var väldigt lugn. Jag oroade mig inte utan klappade henne då och då och såg till att hon hade det bra.

☾ Är New York hundvänligt? 

Nej, tyvärr inte! Jag får inte ha med Moon på någon resturang eller cafe, vi har iof smugglat in henne på ett par hehe 🙂 Men generellt får man typ inte ha med dem, i alla fall inte på de ställerna vi varit på både inne i stan på Manhattan eller här i Williamsburg. De får följa med om de är en Service Dog och tydligen kan man bara beställa en sån väst men vet inte riktigt hur det funkar. Men tips att kolla upp om du ska till just New York!

☾ Hur kom man in i New York?

När jag landade i NY behövde jag bara visa upp Moons pass och vetrinärintyg, det gick supersmidigt.  Men för övrigt trivs Moon bra på Manhattan 🙂 Och alla älskar henne här. Hon som älskar alla människor njuter runt här på gatorna medan alla vill hälsa på henne, haha. Och ja, jag kommer definitivt att resa med henne igen. Jag reser ju ganska så mycket och min tanke är att kunna ha med henne på flera av mina resor.

Har ni några fler frågor? Eller erfarenheter ni vill dela? Love J


10 kommentarer10 kommentarer om “Hur reser man med hund till New York? ☾”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Va? Så du menar att man ska sätta på en service dog väst på sin hund även fast hunden inte är en service dog?

  Svara
 • Jag menar att alla här säger att man tydligen bara kan beställa en sån, men som sagt har jag ingen koll på det, men tydligen gör många så här för att de annars inte får ha med sin hund någonstans pga av lagar. Jag har inte gjort det utan säger bara vad jag hört.

  Svara
 • Det vil jeg ikke anbefale da en «fake» service dog kan distrahere for en ekte en, om din hund på en eller annen måte oppfører seg kjipt så ødelegger det for de som faktisk er ekte service dogs osv. Synes du burde fjerne det fra innlegget da det er et stort problem i USA allerede, og absolutt ikke noe man burde gjøre for å kunne «snike» med seg en hund inn på ulike steder. Finnes utallige videoer på YouTube om dette blant annet. De som har en ekte service dog har jo et alvorlig medisinsk problem, enten det er psykisk eller fysisk og bruker hunden sin som et hjelpemiddel for å overleve. Så vidt jeg vet så dør ikke folk flest når de går på cafe uten kjæledyret sitt, imens det kan være virkeligheten for de som har en service dog.

  Svara
 • Jag skulle gärna vilja resa med min hund oftare. Blir så avis när jag sitter på tåget och ser någon ha sin lilla vovve med sig i väskan. Himla mysigt.

  Svara
 • Förstår att det inte var du som kom på det såklart, men jag tycker också att du ska ta bort tipset om att man kan beställa en servicehundväst om man ska till NY. Det blir ju hopplöst om folk tar med sina hundar överallt och låtsas att de är servicehundar. Folk som gör så är extremt ego. Det finns ju de som verkligen behöver ha med sig sin hund. Om för många börjar köra med fakevästar kan det leda till att de som faktiskt har rätt att ha med hunden får problem eftersom de inte blir trodda.

  Svara
 • Förstår din tanke men eftersom INGET sttälle är hundvändligt så har detta blivit så man gör för att ens kunna med hund där vad jag förstår det som. Jag skrev som sagt att man kan kolla upp det om man ska dit med hund för annars kan man i princip lämna hunden hemma. Supermärkligt system men typiskt USA, att man kan ha papper och tillstånd för allt. Här hemma har vi ju inte samma system och här får man ju ha hundar så tror inte det är någon risk att det skulle ”översvämma” med hundar bara för att alla tar med sina hundar. Utan är uytterligare ett sätt för USA att tjäna pengar att du ska anmäla din hund som ”service dog” oavsett om du har behov för det eller inte. Men ja som sagt har jag inte läst på om och fick strunta i att äta ute så vill bara tipsa andra som ska dit så de vet vad som väntar.

  Svara
 • Att du ändå smugglat in henne på caféer där det inte är tillåtet känns så drygt, respektera reglerna de ska väl gälla alla inklusive dig? Dessutom så respektlöst mot oss allergiska som kan få allvarliga problem. Att ”alla andra” gör ngt rättfärdigar det knappast, fått min cykel stulen flera ggr men inte så att jag snor ngn annans bara för att det tydligen är vanligt? Herregud

  Svara
 • Eftersom Moon är en allergivänlig hund, jag som är superallergisk mot andra hundar känner inget mot henne. Knappast någon som får allvarliga problem här hemma när jag har med henne på cafe så tror inte de skulle få det där heller. + att det är ju massa hundar på cafer MEN de har ett köpt ett papper på att hunden är en service dog även fast den inte är det. Men för att det är så systemet verkar funkar. Så handlar inte om att man inte får ha själva hunden där bara det att den måste vara reggad som en service dog. Men träffade massa personer som inte alls behövde ha en service dog utan bara ville ha en hund men att de varit tvugna att regga den som det för att kunna leva med hund i New York. Hoppas du fattar lite bättre vad jag menar nu och inte har lika agressiv inställning. Jag bor inte där så kan inte svara på alla frågor utan delar bara med om hur det var för mig när jag var där så att andra som vill åka dit ska få ett hum om hur det är.

  Svara
 • Tusen tack för dessa tips!
  Jag ska själv köpa en dvärgpudel och vill ha en mindre hund just för att jag vill kunna ha med henne lättare, t.ex. på resor. har googlat och hållit på för att få mer info kring flygningen och kom på sen att du ju flugit med Moon och kanske har skrivit något om det, så supertack för denna informationen!
  Jag har dock inte förstått en sak när det gäller det här med buren/väskan. Måste det vara något man kan stänga och kunna putta in under stolen framför, för isf får jag inte ihop de mått som står på flygbolagens hemsida… och isf bör ju en dvärgpudel vara ”för stor” för dennes bur (enligt regler) borde vara större än vad måtten tillåter?
  Det måste vara något jag inte fattar i det här med flygning med hund så är jättetacksam om du kunde dela med dig av vad du hade för bur/väska (kanske även måtten om du vet dem)! Hoppas du förstår vad det är jag menar och det inte blev för rörigt, haha!

  Svara
 • Hej 🙂 Va härligt!!! Kommer vara det bästa någonsin! <3 Jag köpte den i en djurbutik på Söder men tror den är vädligt standard.En sån man kan öppna med blixlås uppe och på sidan. Så googla 🙂 Min hund är väldigt liten så hon får gott om plats i den. Det gick supersmidigt att flyga men såklart är det olika med hur hundarna reagerar men så länge man själv är lugn tror jag att det kommer attt gå bra. Se till att ha väskan framme hemma innan du ska resa, Moon älskar sin väska och har den som koja hemma och sover i den om natten för det mesta för vi har den alltid öppen på golvet i sovrummet, det tror jag underlätter massor när man väl ska resa 🙂 Så att hunden känner sig trygg <3 Lycka till!! Kram

  Svara