Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:06 | september 15, 2018

Veganvecka! (Behöver era vegantips!)

Hej bästa ni, hoppas ni har en mysig morgon! Den här veckan kör jag en veganvecka som jag filmar till min YT-kanal. Jag började i torsdag och jag känner mig så bra i kroppen och magen redan. Jag som annars ofta är svullen eller har magknip känner redan lite skillnad 🙂 Men kan ju bero på annat också. Men igår eftermiddag var jag supertrött, jag kände mig orkeslös (kan också bero på jetlagd) Men därför vill jag ha era bästa vegantips! Vad får jag inte missa den här vecka? Både recept att göra hemma, snacks men också ställen (helst på Söder) som jag inte får missa 🙂 Hit me!!!

Jag har precis ätit upp dom här så nu känner jag mig väldigt mätt och belåten. Receptet hittade jag på Idas Wargd blogg – du hittar det här!SÅ goda!


Nu ska jag fortsätta mig vegandag hehe 🙂 Så mysigt med helg! Hoppas ni får en mysig en. LOVE J!


26 kommentarer26 kommentarer om “Veganvecka! (Behöver era vegantips!)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • MatApoteket på Bondegatan är grymt :)! ❤️

  Svara
 • Tack snälla, ska testa!! 😀

  Svara
 • Hej Josefin, jag gillar vegansk Daal, men brukar koka så länge att det blir snarare gryta än soppa!

  Jag gillar alla grönsaker och alla frukter och allt bröd också.

  Eller nej, jag gillar hittills allt jag någonsin ätit… så för mig skulle vad som helst vara gött!

  Svara
 • Ska testa 😀

  Svara
 • Tipsar om hälsocaféet Mahalo på Hornsgatan, allt där är drömmigt! I närheten finns också Falafelbaren som har väldigt goda luncher. Och att äta hemmagjord smoothiebowl till frukost, recepttips: https://foodpharmacy.se/2018/01/hallonsmoothie-med-kokoschiapudding/ . Och om du är sugen på att baka tipsar jag om väldigt god banankaka https://anja.elle.se/favorit-till-picknick-bananbrod/, bara nyttiga ingredienser men som stillar sötsuget!
  Kram!

  Svara
 • ÄLSKAR det stället, så mysigt och gott 🙂 Tack snälla för tipsen! Kram

  Svara
 • Rekommenderar bananglass om du inte testat det, så rackarns gott! Skär upp bananen i slantar och frys in. Sen mixar du dem tillsammans med tex. (raw) kakao/ vaniljpulver/ hallon eller andra bär/ fryst mango och ananas. Bara fantasin sätter gränser 😉

  Svara
 • Men åh va gott! Måste testa!! 😀

  Svara
 • Just nu inne i en period där jag älskar pumpa! Jag gjorde nyligen en sallad på svart ris, butternutpumpa, grönkål, sötmandlar och rostade kikärtor! Så gott!

  Vill tipsa om Vurma, Mahaloo och Hermans – alla på söder 🙂

  Svara
 • Wow, låter så gott! Gjorde Butternutsoppa i torsdags 😀 SÅ GOTT!!

  Svara
 • Linsgrytor! Ida har också en jättegod linsgryta (tror hon kallar den vegansk köttfärsås på sin blogg) som jag brukar äta till glutenfri pasta (mkt bättre för magen!) Ibland för jag också indiska linsgrytor med kokosmjölk som blir extra mättande eftersom att det blir mer bra fett från kokosmjölken 🙂 såg på din Instagram att du inte blir mätt på veganskt men testa att äta mer protein och fett för det mättar mer! Linser är också jättebra proteinkälla. Annat bra vego protein som jag gillar är tex tofu, tempeh, bönpasta, kikärtor, bönor och efter träning för jag ibland en proteinsmoothie med ärt- eller risprotein. Mina favorit fettkällor är nötter, frön, avokado och jordnötssmör! Tänk på att försöka äta mycket valnötter, linfrön, hampafrön och chiafrön för det innehåller mycket omega-3 som är väldigt viktigt 🙂 Sen ät mycket kolhydrater också såklart för ENERGIIIIII! <3<3
  Lycka till!

  Svara
 • MMMMmmmmm :))) Låter så gott, ska testa 😀 TAck!!!

  Svara
 • Åh men såå kul! Ser fram emot videon, behöver också extra inspo när det gäller veganmat… Kram! ♡

  Svara
 • KUl 🙂

  Svara
 • Hääär är ett GRYMT recept på veganska pannkakor-https://mittkok.expressen.se/recept/veganska-pannkakor/
  Jag brukar lägga till en massa kardemumma i smeten också, supergott!!😋😋😋

  Svara
 • MUMS!

  Svara
 • Ååh jag kan verkligen tipsa om goodstore ifall du inte varit där tidigare! Det är en matbutik med ENBART veganska och ekologiska produkter, helt magiskt! Den vid Skanstull har även ett litet café, inte provat ännu men deras efterrätter ser GALET goda ut haha😍🙏
  Hoppas det går bättre och att du får en mumsig veganvecka🍦🍌💛

  Svara
 • Jaaaa, den ligger nära mig. Måste gå dit igen 😀 Tack för påminnelsen 🙂 Kram

  Svara
 • Åh vad kul att du gör det! 🙂
  På facebookgruppen ”vad lagar jag för veganmat idag” finns det såååå många goda recept! 🙂 lycka till med maten!

  Svara
 • Åh supebra tips 🙂 Tack!

  Svara
 • Har ett favoritrecept du borde testa:)

  Pasta med avokadopesto
  https://nouw.com/lovamolin/pasta-med-avokadopesto-34364563

  Jag använde pauluns superpasta men man kan använda vilken som:)

  Svara
 • MUMS 😀

  Svara
 • 👏👏👏 Babel deli Hornstull har bra veganskt (de har dock stängt för renovering till oktober, men tror de har fler ställen???) 🤪❤️ Kan också till 1000% rekommendera tabbouli på söder, och mahalo hälsocafeet 💚💚💚 Måste också tipsa om världens drömmigaste kombo som är sötpotatis och kokosmjölk som bas, sen bara bomba med goda härliga kryddor och andra grönsaker man gillar! 💛 (curry, ingefära, kardemumma, nejlika är favoriter just nu) och PS, minns när jag blev vegan för ett par år sen så har jag för mig att man typ va trött nån eller ett par dagar i starten, men efter bara nån vecka och de kommande månaderna fick jag sån sjuuk energi! ✨💪🏻 Aldrig känt mig så pigg och lätt i mitt liv 😄 sååå, kämpa!! 🍀 kommer vara bästa beslutet någonsin 💛 ps2. Oreo är veganskt 😬

  Svara
 • Älskar dessa ställen och måste ta mig dit asap!!! Och igår gjorde jag en sötpotais och kokosmjölksoppa som var SÅ GOD!!!!

  Okej att Oreo är veganskt gör att det helt plötsligt känns mycket lättare haha 😀 TAck snälla för tips och pepp!!

  Svara
 • http://www.josefinsdelights.devote.se

  JOSSAN!!! In och kika på min blogg, jag har massor av hälsosamma veganska recept, både söta och mer matiga!!!! :))))

  KRAM!!!!

  Svara
 • HUrra!!! Ska kolla 😀

  Svara