Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:57 | september 20, 2018

Skippa stressen och börja njut av resan redan på Arlanda!

Hej bästa ni, i helgen ska min underbara kompis Petra gifta sig! Jag är så glad för hennes och Markus skull och ser SÅ mycket fram emot den här helgen 🙂

Nu sitter jag på Arlanda som jag för första gången samarbetar med vilket känns kul eftersom jag reser en hel del. Jag vet såklart att flyga inte är positivt för miljön Men jag försöker kompensera så gott jag kan i min vardag. Kul att Arlanda också tar miljöfrågan på allvar, de har som mål att Arlanda 2020 ska ha 0% utsläpp koldioxid av egen verksamhet, alltså så som alla bussar på flygplatsen, gräsklippare mm. Självklart tar dom ansvar för sortering stort som smått, exempelvis med glykol som används för att avisa flygplanen innan start samlas upp och allt avfall sorteras och återvinns. Arlandas klimatarbete är idag certifierat på högsta nivån i ett europeiskt program som graderar hur flygplatser arbetar med att minska sin klimatpåverkan. Heja heja!

Just nu det är lite drygt två timmar tills mitt flyg ska lyfta. Jag försöker alltid att vara i god tid på flygplatsen innan jag ska resa iväg då jag hatar att stressa. Dessutom är Arlanda en av mina favoritflygplatser för det finns så stort utbud med hälsosam och veggomat, mellanmål och dryck. Tyvärr finns det alldeles för många flygplatser där ute i världen som bara har skräpmat som utbud så det är nog därför jag gillar Arlanda så mycket. 

Det första jag gjorde när jag kom hit idag var att besöka Pocket Shop. Som ni vet ÄLSKAR jag ju böcker och jag har nästan alltid med mig en ny bok när jag ska ut och resa. Idag köpte jag den här som jag längtar efter att få börja läsa på flyget!

Är även sugen på den här boken, någon som läst?

Ett litet tips är att ge bort böcker man läst ut. Jag som älskar böcker som lär mig massa om livet älskar att ge bort dem till vänner och familj i hopp om att de ska förgylla även deras liv! 

Något jag ALLTID gör på Arlanda är att köpa en juice på Joe and the juice, så goda!! Sen gick jag till Food Market, dom har massa Take Away snacks och jag har nog ALDRIG rest utan att ha med mig snacks i väskan. Det är lixom en del av att resa tycker jag, läsa bok och äta 🙂 Så mysigt! 

En sak som ofta slår mig när jag är ute och reser är att det konsumeras mycket alkohol på flygplatser, det spelar egentligen ingen roll när på dygnet man reser utan jag ser ofta folk sitta med en öl eller en drink på morgonen. Himla mäkligt då man nog sällan skulle göra det annars. Eftersom jag inte dricker så föredrar jag en härlig juice istället och vill bara flagga för att det finns massa alkoholfria alternativ på Arlanda för er som inte heller diggar alkohol på morgonen eller bara för att man ”ska” innan planet lyfter.

Jag tog en snabb sväng in på Apotektet då jag behöver en ny handkräm, jag har alltid med mig det på flyget då jag blir stå torr om händerna i luften!

Hittade den här som är både eco och vegansk! Någon som testat?

För er som också uppskattar ett lugnare ställe på flygplatsen kan jag tipsa om min dolda pärla ”F-piren”. (Där alla F-gates finns.) Här är det alltid mycket lugnare och mindre folk. Perfekt om man vill sitta och jobba, plugga, läsa, powernapa eller varför inte passa på att meditera. Nu sitter jag och dricker min juice och äter frukt undertiden jag skriver klart det här inlägget, så härlig start på min resa. 

Jag tycker verkligen ni ska unna er att ta god marginal nästa gång ni flyger och inte stressa till flygplatsen och sedan stressa på flygplatsen. Det är så skönt att varva ner och för den som hellre gillar shopping så finns det ju många butiker att kolla i också. En av mina nyupptäckta är den här, MovesGood. Det är en popup så den är inte permanent, men ska ni hit snart kan jag rekommendera den här mysiga butiken som är ett svenskt hållbart märke. Fina grejer som också är framtagna med ansvar 🙂  

Läs en intervju som Arlanda gjorde med mig om mina bästa restips – Klicka här!

Ha en härlig torsdag så ses vi på Instagram. Love J 


27 kommentarer27 kommentarer om “Skippa stressen och börja njut av resan redan på Arlanda!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag fattar ditt tänk kring alkoholen, men tänk på väldigt många är antingen lite flygrädda eller sjukt flygrädda (jag) och dämpar det med en öl eller ett glas vin. Kanske inte det mest optimala, och personligen gör jag inte det för det gör mig mer orolig, men vet att det hjälper många i min närhet och flygrädsla är vidrigt, så döm inte ut innan …

  Svara
 • Förstår såklart att man kan vara flygrädd, och det är ju skillnad på att ta en öl eller kröka på. Finns ju också andra sätt att hantera det på, det är ju vanligt att vi tar till alkohol så fort saker är jobbiga då det är ett lätt sätt att fly iväg för en stund. Eftersom alkoholfrågan är viktig för mig vill jag bara inspirera till att tänka till och att man inte ”måste” dricka bara för att man ska resa som jag hör från många att det ”hör till” såklart kan man dricka vad man vill. Vill bara ta upp diskutionen.

  Svara
 • Tack för en fin och inspirerande blogg😊
  Vart kommer den fina skjortan ifrån?

  Svara
 • Älskar att du är så bra på att inspirera!

  Svara
 • Tack snälla 💕💕😘😘

  Svara
 • En annan sak att försöka tänka på om du vill vara mer klimatsmart är att inte använda så mycket engångsartiklar. Såg att du hade minst tre engångsartiklar i plast från när du köpt mat. Ett tips är att ta med fika hemifrån eller att ta med en tom matlåda och mugg i rostfritt stål så slipper du få maten och drickan i plastförpackningar som ska slängas direkt (även om du återvinner dem så är det bättre att avstå helt). Bara bara tankar i all välmening. Ha en bra resa! ✨

  Svara
 • BRA tankar!! Tack för tipset :))))

  Svara
 • Vart är den superfina blusen ifrån? Kram!

  Svara
 • Zara 💕

  Svara
 • Hej härliga Josefin! Tack för ännu ett härligt inlägg! Kan VERKLIGEN rekommendera Factfulness, det är något ut av det bästa jag har läst! Super viktig bok <3
  Ps. tycker du är grym som tar en veganvecka :-*
  Ha en uuunderbar resa!

  Svara
 • Arlanda är verkligen en bra flygplats – medan Newark enligt mig är världens sämsta!

  Svara
 • Håller helt med! Newark är bedrövligt dålig :/

  Svara
 • Du tar så fina och inspirerande bilder vart du än är! Jag hoppas att det kommer en video på din YT med dina tips och tricks kring din bilder, hur du tänker kring tex. poser/location och hur du redigerar bilderna.
  Du är grym! <3

  Svara
 • Ja, det kommer 😀 Och tack snälla!! Kram

  Svara
 • Hejsan! Vart är dina boots ifrån? Så fina & din blogg är fantastisk!! kram

  Svara
 • Älskar dem! De är från Jennie-Ellen 🙂

  Svara
 • Hallå!

  Jag har noterat att du gjort- eller iaf skrivit att du tänkt mer på miljön på senaste och det är förstås jättebra. Att TÄNKA på det är ändå steg 1..

  Jag måste ändå säga att jag blir rätt provocerad över att så många influencers flyger till höger och vänster, ofta flera ggr varje år och säger nåt i stil med ”jag försöker kompensera i min vardag”. För det första hur kompenserar man ett öppet sår?

  Det jag ser, via era bloggar är att ni konsumerar JÄTTEMYCKET, köper mängder med engångsartiklar (take away kaffe, sallader och smoothies), köper ny outfit till en kväll och tröttnar på kläderna bums, reser massor (och bortförklarar det så att andra också kan fortsätta att resa lugnt), glorifierar shopping med tjusiga bilder och berättar om hur viktigt det är för vardagsglädjen och vilka plagg som är ”must haves”. Ni pushar för shopping via adlinks och har samarbeten som går stick i stäv med planetens överlevnad. Det jag ser med all denna vardagliga s.k. ”klimatkompensationen” är en jord som redan försvunnit.. Jag blir uppriktigt nyfiken på hur du tänker att du kompenserar för flygturer i din vardag? Det räcker liksom inte med att köpa en närodlad tomat någon gång ibland 😣 Tyväääärr är vi i ett läge där vi måste göra uppoffringar, personliga sådana, som är pisstråkiga och på riktigt.

  Jag vill lite be om ursäkt för att du nu åkte på en längre harang av lång tids frustration, jag vet att det inte bara är du men å andra sidan, vi är alla en del av det och influencers tyvärr större del/påverkan än gemene man/kvinna. Jag vill gärna ha en planet att lämna vidare till min unge och hennes ev ungar. Och med det i åtanke kan jag ändå höja rösten fast att det är obekvämt att ryta åt någon på nätet 🌍💗

  THERE IS NO PLANet B

  Svara
 • Hejsan Karin, du verkar inte varit inne på min blogg på ett tag då just det du skriver här är något jag bloggat om en hel del. Tex att jag precis haft ett köpstopp, som jag dessutom även har just nu och uppmanat andra att haka på, att jag har varit vegetarian i 10 år och nu har jag testat att vara vegan i en vecka och nog kommer att fortsätta att vara i det i högsta mån. Jag köper alltid ekologiskt, shoppar mycket second hand och säljer vidare grejer jag tröttnat på (och nej jag tröttnar inte efter en kväll). Jag är LÅNGT i från perfekt men jag försöker både genom mina egna handlingar, och genom att inspirera andra, att ta ansvar i min vardag. Det finns många fler saker jag kan göra i min vardag och därför har jag just skrivit om detta väldigt mycket på senaste tiden för att få tips och trix på smarta grejer att göra. Såklart bra att ifrågasätta och vilja påverka för en bra sak men kolla gärna upp innan du går på någon, säger inte att jag inte har något att anmärka på, såklart jag har, det har vi alla, men vissa av punkterna är något jag lagt mycket tid på senaste tiden.

  Eftersom du har så bra koll på detta så får du gärna dela med dig av allt du gör i vardagen för att inspirera oss andra så ska jag också att försöka ta efter så mycket som möjligt. Ha en fin kväll!

  Svara
 • Tycker du gör mer än de flesta gör, definitivt mer än mig. Kram <3

  Svara
 • Jag älskar att starta semestern med ett glas vin på flygplatsen! Känns onödigt – därav lite extra lyxigt för en som typ aldrig hinner unna sig saker som fin mat eller annat i vardagen. Skulle nån ge mig en juice o säga njut skulle jag gurka ihop 🤣

  Svara
 • Förstå såklart att man kan vilja njuta av ett glas vin om man dricker alkohol, det är en skillnad än att börja dricka massa alkohol kl sju på morgonen. Alla får göra som man vill, ville mest lyfta frågan då jag själv upplever att många dricker bara för att man ”ska”. Men såklart ska du unna dig att njuta av det som DU njuter av <3

  Svara
 • Hej!
  Skulle du kunna göra ett kort litet inlägg om hur det gått för dig så här långt efter att du slutade med p-piller. Med hyn, mående etc.
  Jag har själv ätit Yasmin i 10 år och känner att det är dags att sluta nu för kroppens skull, men jag är livrädd. Började äta Yasmin när jag var 13 pga att jag fick väldigt dålig hy och har ätit det sen dess. Vill verkligen sluta äta dem men är väldigt orolig för att huden ska balla ur. Men samtidigt vill jag veta vem mitt naturliga jag är utan dessa extrahormoner som forsar runt i min kropp.

  Svara
 • Reklam för flyg hmm!
  Du som verkar vara så pep på det här med miljötänk. Du funderade ju tom på flygfria yogaresor. Sen gör du reklam för Arlanda och dessutom med en massa shopping? Jag får inte riktigt ihop det. Money talks det vet jag också men det bör väl finnas gränser även för det. Jag vet att du är veggis och ömmar för miljön så det här blir bara så fel för mig!

  Ni som är Influencers har en oerhört viktig roll för att påverka och då blir det ju dubbelt olyckligt när nån gör reklam för flyg.

  Hoppas du tar kritiken på rätt sätt. Inte meningen att vara en sur gubbe men ibland måste man ifrågasätta saker 🙂

  Själv har jag inte flugit sen 2000 och jobbar på att äta så mycket vegetariskt som möjligt. Tyvärr är kyckling väldigt gott 🙂

  Svara
 • Fantastiskt att du tagit steget att inte flyga på 18 år, det är ju grymt! Jag kommer dock inte göra samma sak men jag kommer försöka att kompensera så mycket jag kan i min vardag. Jag älskar att resa, upptäcka nya delar av världen, vidga mitt perspektiv och lära mig av människor runt om i världen. Vilket många andra också gör, detta inlägg vänder sig till dem som också reser och som vill göra hälsosammare val på flygplatsen. Och mina shoppingval har också varit i samma kategori, eko & hållbart, just av den anledningen att jag vill använda min röst till att försöka påverka de jag kan. Jag har tusen saker kvar att jobba på jag vet, och eftersom jag visar upp allt jag gör är det lätt att sätta dit mig eller andra influencers istället för andra jobb som flyger ännu mer men inte visar det. Jag hajar din åsikt och försöker använda mina kanaler på ett anvsarsfullt sätt. Jag tyckte också kyckling va gott men har inte ätit det på tio år. Vi alla prioritera olika.

  Svara
 • Haha…ja kyckling är fina grejer 🙂 Självklart prioriterar vi alla olika och jag tror inte på att skambelägga människor. Däremot mår nog alla bra av en diskussion då och då. Alla kan vi lära av varandra. Att man vill lära av andra kulturer är jättebra men hur många av alla som reser gör det? Det blir mycket All inclusive. Naturligtvis reser massor av jobb totalt i onödan. Tänk vad många konferenser som kunde skett hemifrån. Tänk dessutom vad många som flyger långt bara för att det är status i det. Vi svenskar har en livsstil som motsvarar 4,2 jordklot ,fyra komma två! Det säger nog egentligen allt. Har du testat Klimatkompassen.se?

  Sen tror inte jag att våra egna val kommer att räcka till för fem öre eftersom vi sitter fast i ett system som bygger på tillväxt. Jag har funderat på saken sen tidigt 90-tal och fortfarande inte sett nån vettigare lösning än att vi måste ha ett nytt ekonomiskt system. Tekniska lösningar och grön omställning är nog mest en önskedröm för business as usual tyvärr. Det har faktiskt inte hänt så mycket konkret heller mer än att debatten tagit mer fart. Själv har jag gått ner till halvtidsjobb för att vara en så liten belastning som möjligt. Längre vill jag inte sträcka mig för man MÅSTE ju fortfarande köpa skor på Sko-Uno 🙂

  Du har en kul blogg och roliga vloggar. Fortsätt med det fina jobbet!

  Jo föresten, jag har inte smakat alkohol på typ 20 år 🙂 Det du!

  Svara
 • Fattar och håller med 🙂 Tycker det är hög till att det blir prio på att få flygen mer miljövänliga, känns tråkigt om alla ska stanna där de är, då tror jag att mycket stannar upp. Vi behöver rörelse och lära oss av varann. Det är frustrerande och håller med dig om att det behövs ett skifte!!

  Tack för peppen!! Och 20 år, wow, heja dig!! #Inspiration!!

  Svara
 • Ska bara kommentera några saker ang alkoholen så ska du slippa mig sen 😀 Jag har aldrig haft några problem med alkoholen. Jag vill helt enkelt bara inte vara en del av alkoholkulturen som jag tycker förstör så mycket för människor både direkt och indirekt. Dock får man ju alltid förklara varför man inte dricker vilket borde vara tvärtom. Dom som dricker borde förklara varför dom gör det. Sen tror vissa människor att jag är fd alkoholist bara för jag valt bort alkoholen. Just det gör det så tydligt vilken stark plats alkoholen har hos folk. Det skulle alltså vara den första orsak dom kommer på. Märkligt!

  Jag tycker det var oerhört starkt och insiktsfullt av dig att som 20-åring göra ditt valt. Särskilt som du verkade vara i ett party gäng och blev av med en del polare på köpet. Stor eloge och kul att du driver den frågan så starkt!

  Må gott!