Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:59 | september 24, 2018

Monday Mantra: ”When you focus on the good, the good get´s better”

 Veckans mantra handlar om något som jag levt efter sen jag blev nykter för åtta år sen. Då mådde jag väldigt dåligt, hade sökt hjälp för mitt psykiska dåliga mående under hela min tonår och hela tiden försökt få reda på ”vad det var för fel på mig” (mer om detta kan ni läsa i min bok). Jag fokuserade hela tiden på det dåliga med mitt mående vilket jag nu förstod bara gjorde att det blev värre.

När jag till slut blev nykter fick jag tipset om att fokusera på när jag mådde bra, på det jag redan har istället för det jag inte har, på mina glada stunder och på att jag lever. Jag lärde mig att bli tacksam och det blev min räddning. Jag hör ibland personer som klagar på sitt liv fast de inte har så mycket att klaga på egentligen men de skapar saker att klaga på i sina tankar och detta blir till slut deras verkligen, sorgligt nog. Det gör att de stoppar upp sin egen utveckling, stoppar själva livet och de enda som förlorar på det är dem själva (och de i närheten såklart). Ett väldigt tråkigt hjul att leva i tycker jag som varit där.

Men är det så enkelt som att ”bara” fokusera på det positiva i livet?

Såklart räddar inte detta tankesätt dig från livet händelser, livet är en bergochdalbana för oss alla, men jag tror absolut att vi själva kan välja att hantera det som händer, i de flesta fall. Och sen är det faktiskt inte bara ”så enkelt” att alltid tänka positivt, testa själv. Det är svårare än man tror men det går om man över och ganska snabbt ser man skillnanden.

Men det är ju ganska lätt att förstå om vi tex säger att man inte gillar sitt jobb. Man gillar inte sin chef, sina arbetsuppgifter eller sin arbetslokal. Genom att fokusera på detta varje gång du går innanför dörren på morgonen och sen ett gäng gånger till under dagen, såklart blir inget bättre av det. Utan du kommer bara hata din chef ännu mer då du nu kommer börja störa dig på ALLT hen gör. Vad ska man göra istället då? Jag hade såklart först och främst försökt byta jobb om jag verkligen inte gillade mitt jobb. Livet är för kort för att hata det man göra större delen av sina dagar. Men om jag av någon anledning inte skulle kunna byta jobb så skulle jag se till att göra allt det jag kunde för att få mig själv att trivas så bra jag bara kan. Eftersom det BARA är jag själv som förlorar på att hata mitt jobb.

Genom att göra detta tankesättsskifte vinner man SÅ mycket. Man ser så mycket som man redan har och man känner sig rik på livet. För mig har det otaliga gånger blivit så att det jag fokuserat på att vuxit. Både det negativa och det positiva. Så när jag insåg att jag många gånger har ett eget val blev det valet ganska lätt. Jag vill leva ett positivt liv, ett liv som jag trivs med, som jag gillar och därför försöker jag att fokusera på det som är bra och ge energi till det som jag vill ha MER av och inte det som jag inte gillar. Det känns ju rätt logiskt ändå, eller hur? Hur tänker ni? LOVE J!

Spara ner veckans bild som bakgrund på telefonen för att bli påmind om veckans mantra. 


8 kommentarer8 kommentarer om “Monday Mantra: ”When you focus on the good, the good get´s better””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Älskar detta mantra! Fast, det heter ”the good gets better” och inte ”the good get better”. <3<3<3 Orkar du göra en ny? KRAM

  Svara
 • Spank uuuu, finns nu :)))

  Svara
 • Åh jag är så sugen på att läsa din bok! Måste köpa den bums.
  Jag jobbar på socialtjänsten med personer som har missbruksproblematik och ser dagligen hur dåligt folk mår psykiskt och försöker ta tag i sina liv och försöka bibehålla nykterhet…
  Tycker du verkar vara superhärlig som person och älskar din blogg! Kramar!

  Svara
 • Gillar verkligen detta mantra! Visst kommer det inte lösa alla problem men jag tror på att jobba på att tänka på det positiva. Toppenbra inlägg 🙂

  Svara
 • Så bra inlägg!

  Svara
 • Tack. Tack för detta inlägg. Läste det i måndags och fick en rejäl ögonöppnare och käftsmäll på sammagång. Det man fokuserar på, blir starkare. Jag har fastnat i en stor mörk svacka denna sommar/höst och relaterar allt till min utmattning som golvade mig för snart 2 år sedan. Sen dess har jag inte låtit mig vara frisk. Jag har levt i rädsla att falla tillbaka. Alltid haft sjukdomen som ursäkt för att slippa saker, ibland i rädsla, ibland av bekvämlighet. Jag har stängt in mig i min comfortzoone. Vilket jag inte riktigt insett, eller velat inse förrän jag läste detta inlägg i måndags. Sen dess har detta citat gått på repeat i mitt huvud och en plan har lagts upp för hur jag ska komma ur detta hamsterhjul, vilka saker jag måste ta tag i och när osv.

  Nu blev detta väldig babbligt, men det jag ville säga var – tusen mega tack, för dessa inlägg. Detta var precis vad jag behövde höra. Och när jag lyssnade på eran podd i morse kände jag att jag var tvungen å skriva några rader om det… Du rockar och räddar/förändrar liv till det bättre!

  Svara
 • Wow, tack för att DU delar med dig <3 Och heja dig!!! Stor kram!!!

  Svara
 • En liten anmärkning bara: gets stavas gets, inte get’s.:)

  Svara