Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:30 | oktober 1, 2018

Monday Mantra: ”Jag välkomnar alla mina sidor”

Veckans mantra är något jag känner att jag behöver bli bättre att påminna mig själv om. Nämligen att känna att alla mina sidor är lika mycket värda och att det är helt okej att ha fler sidor. Att jag inte alltid måste vara på ett sätt.

Att jag tex vissa dagar kan känna att jag vill ta över världen och det sista jag vill är att ligga hemma på soffan. Jag vill ut, träffa andra, visa upp mig, ta för mig, skapa. Medan jag vissa dagar inte kan tänka mig något värre och istället är det enda jag vill att ligga på soffan helt själv.

Jag är extrovert men också introvert. Jag älskar att umgås med andra men behöver också min egen tid där jag kan ladda mina batterier på mitt sätt.

Ibland kan jag välkomna båda sidorna med full förståelse men ibland har jag svårt att vara ödmjuk mot min introverta sida. ”Ryck upp dig, vad är det för fel på dig? Det här ska ju bli kul, varför vill du bara vara hemma och ligga på soffan? Vad är det för liv?” Så kan jag komma på att jag tänker om mig själv de gånger jag känner att jag vill avblåsa alla planer och bara vara. Som om någon har bestämt att det är bättre att vilja vara där det händer istället för att vara själv. Och att man inte får ställa in pga av att man behöver ladda sina batterier utan det krävs typ att man är magsjuk för att få stanna hemma. Allt detta är såklart bara tankar som jag och andra har format åt mig och därför kan jag ju egentligen göra precis tvärtom i fall jag vill då dessa tankar inte alls behöver styra mitt liv.

Och det är precis det jag behöver påminna mig om. Att detta är bara föreställningar, ingen fakta. Alla mina sidor är lika mycket värda och det är mina sidor som gör mig till den jag är. Det är okej att jag en dag vill ta över världen och att jag en annan dag inte vill lyfta ett finger. Genom att reflektera över detta kan jag lättare se när jag verkligen behöver min egentid och när jag bara är lite lat och faktiskt kan rycka upp. Men det viktiga är att jag inte pressar mig själv i alla lägen till att vara en av mina sidor hela tiden. Det tycker jag känns ganska logiskt men något jag tror flera av oss ofta kan glömma bort.

Därför tycker jag att vi den här veckan både reflekterar mer kring våra olika sidor och att vi välkomnar dem med öppna armar och lika värde.

Jag tror att det är våra olika sidor som gör oss till den vi är, till de unika och fantastiska personer som vi alla innerst inne är. Och genom att välkomna alla sidor och ha förståelse för att vi alla har olika sidor tror jag vi kan släppa mycket självförakt och vara mer kärleksfulla mot oss själva men också andra.

Dela gärna med er om hur ni känner kring era olika sidor och om ni känner igen er i detta eller kanske inte alls göra det.

Ha en magisk måndag! Love J

Psst! Spara ner veckans bild och ha som bakgrund på telefonen för att vli påmind om mantrat under veckan.


15 kommentarer15 kommentarer om “Monday Mantra: ”Jag välkomnar alla mina sidor””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vart kommer jackan ifrån?😍 Bra skrivit!!✨

  Svara
 • Tack <3 Från Urban Outfitters 🙂

  Svara
 • Åh! den här veckans mantra var PRECIS vad jag behövde höra! Känner igen mig såhimla mycket i det du skriver om att jag ena dagen har massa energi, vill träffa vänner och hitta på massa saker medan jag andra dagar känner att jag bara vill vara själv och nästan blir irriterad av att hänga med andra. Kan känna att jag blir så förvirrad av att liksom ha två sidor av mig som pendlar fram och tillbaka, känner du igen dig? Tycker därför det är så viktigt och bra att du skriver det här och att det faktiskt inte är konstigt att det är såhär. O tänk vad skönt egentligen att inte vara 100 % extrovert och BARA vilja umgås med massa människor utan känna att man behöver få ha lite låg energinivå ibland för att kunna ta det lugnt! TACK för att du påminde mig om det här! Ska lägga in bilden som bakgrundsbild direkt 🙂 KRAM

  Svara
 • Klokt. Att acceptera mera av sig själv är klokt och snällt mot den viktigaste personen i livet. Sedan kan man behöva göra ändringar ibland och förebygga saker ibland – men att vara medveten och accepterande är en bra grund.

  Svara
 • Känner igen mig i exakt allt och behövde en påminnelse om det just idag, så tack!!

  Svara
 • Älskar det här!! Så lustigt när jag precis ligger i soffan på båten jag jobbar på och hör två båtar bort swedish house maffia med alla kollegor och discoljus som snurrar in genom fönstrena, haha! TCk fina duu

  Svara
 • Jättefint skrivet, att ta upp att det är okej att ha olika dagar och olika sidor.
  Dock som en väldigt introvert person, som mestadels umgås med extroverta som dig, så känner jag igen detta att många extroverta när dem behöver vara hemma ifred en dag då och då anser sig vara introvert den dagen. Att introvert skulle vara att vilja ligga hemma på soffan, inte vara med någon, bara ”lata sig”.
  Känner hur jag låter som en know it all, men har lärt mina extroverta vänner detta och det har hjälpt dem förstå skillnaden och då kanske har mer förståelse för mig. Att vara en introvert personlighet är något man föds med, precis som att vara extrovert. Det är inget man blir mer eller mindre av, utan är biologiskt. Introverta processar information på ett helt annat sätt än en extrovert i hjärnan. Är mer känslig för intryck vilket gör att andra människor och särskilt stora grupper drar energi från dem, men har då en större ”inre värld”. Beteenden som är konstanta, som att introverta uttrycker sig bättre i text, ofta inte klarar av att prata i telefon förutom med vissa utvalda, tänker före man säger något. Allt handlar inte om att vara själv eller vara med andra endast. Så lätt att slänga sig med termer.

  Anledningen till att jag vill säga detta är att som introvert har jag hela mitt liv fått höra just dem sakerna, att man verkar osocial, lat, bara vill ligga hemma och dega, verkar ambitionslös. Men i själva verket är min hjärna mer aktiv och tar in mer intryck och därav klarar jag mindre yttre stimuli.

  Ville bara säga detta. Och att jag älskar dina Monday Mantras!

  Svara
 • Tack för du tar upp det här. Jag känner igen mig i att ha lite av båda, vissa dagar vilja mer andra mindre. Jag känner mig helt klart som mer introvert, tycker inte om större folksamlingar och sociala träffar. Men kan trivas i det om det är med personer som är inom samma intresse eller liknande. Sen skolan har jag haft det svårt med stora klasser och att ta plats och prata inför flera personer.
  Jag tycker inte att det är negativt att vara varken åt det ena eller det andra. Tycker det är viktigt att acceptera sig själv för den man är, så tack för du tar upp det här <3

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • Synkronicitet! Igår skrev jag till en vän efter en situation som jag tyckte var otroligt jobbig och pinsam. Hon gav världens finaste svar

  ” När jag får såna skämskuddesituationer har jag börjat med mantrat. ”Jag accepterar mig själv som jag är, med alla mina sidor” efter mottot ”Din förmåga att acceptera dig själv avgör hur lycklig du låter dig själv att vara”.

  Blev så glad och vill sprida detta vidare! Dessa ord kommer jag bära nära bröstet fortsättningsvis <3

  Svara
 • UNDERBART <3

  Svara
 • Jag känner igen mig! Jag slår ofta ner på den sidan av mig som behöver vara hemma, bara vara och ladda batterierna. Senast igår hörde en vän spontant av sig och ville umgås efter jobbet, men jag orkade verkligen inte och sa nej. Det mest självklara i världen att jag skulle vara hemma och vila då ju, men ändå tvivlade jag på mig själv och mitt beslut och slog ner på mig själv.
  Och hur ska man orka vara social, skapa och allt annat – om man inte tillåter sig själv vila ibland? 🙂
  Båda sidorna är viktiga och kompletterar varandra tänker jag!

  Svara
 • <3

  Svara
 • Men gud, känner precis så jag med! Är på en veckas lång resa och har senaste dagarna tvingat ut mig själv för att ”ta vara på den lilla tiden jag har här”, istället för att acceptera att jag behöver en tid till att bara vila upp mig, för att sen kunna gå ut och faktiskt njuta av min resa. Så galet resonemang, här blir det till att vila upp mig från och med nu!

  Svara
 • Känner SÅ igen mig. Man kan ju njuta av en resa på fler sätt än att vara out and about, att chilla och ta in platsen är ju också rätt härligt :)))) <3 KRAM

  Svara