Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:53 | oktober 3, 2018

Ta makten över dina pengar och din framtid ★

För två år sen hade jag inte en krona sparad, och inget pensionssparande för den delen heller. Jag levde för dagen vilket ju iofs kan vara skönt och befriande, vem orkar tänka på sånt som ska hända om 50 år tänkte jag? Men det är viktigt att tänka på framtiden! Men För lika härligt var det inte när det kom en oväntad räkning (eller räkningar överhuvudtaget) eller när jag inte kunde följa med kompisarna på semestern. Då önskade jag många gånger att jag hade mer koll på mina pengar och att jag sparade och investerade dem.

Som tur är har jag lyckats att styra upp detta de senaste åren och det har verkligen gjort stor skillnad. Inte bara för att jag har pengar sparade utan det ger också en lugnare känsla kring min ekonomi. Ni kanske minns att jag tidigare skrivit om appen Fundler? (Annars kan ni läsa det här) Jag är som jag då berättade uppvuxen med att pengar är lika med stress då vi inte hade många spänn över när jag växte upp. Min mamma slet med dubbla jobb för att ta hand om sina tre barn. Och att jag nu kan slippa den stressen är väldigt skönt.

För mig har det inte handlat om att spara MASSA pengar utan snarare om att spara dem smart, för på bankkontot är det inte särskilt smart att ha dom, eftersom dom aldrig får en möjlighet att växa där bara det och då att jag vet jag att det finns lite pengar OM jag behöver. Men nu har jag faktiskt börjat att spara mer och mer och framförallt genom att lägga lite större belopp i fonder. Varför lägger man pengar i fonder istället för på ett sparkonto då? I fonder så kan dina pengar växa på ett annat sätt. Detta kan jag egentligen inte speciellt mycket om och därför älskar jag appen Fundler som sköter allt åt mig!

Så oavsett om jag vill placera lite pengar eller större belopp på 50-100 000 kr hjälper Fundler mig med att placera mina pengar på bästa sätt för mig efter att jag fått svara på frågor om min ekonomi och mina mål i appen. Så smart! Och på tal om pension, eftersom det rör pengar som du först ska användas om många år så kommer dina pengarna att hinna växa mer om du börjar i tidig ålder, kom ihåg det 🙂

Psst! Visste ni att tjejer generellt är bättre på att spara pengar men sämre på att placera dem i fonder? Dags för en förändring på den fronten säger jag! Ladda ner appen du också och ta makten över din ekonomi och framtid! Klicka här! (såklart är appen helt gratis)

Alla pengar hos Fundler förvaras tryggt hos SEB och omfattas av Svenska Riksgäldens insättningsgaranti.


7 kommentarer7 kommentarer om “Ta makten över dina pengar och din framtid ★”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kul om ni vill prata pengar igen i podden eftersom du ändrat lite på vanorna. Hur har du gjort och har det påverkat vardagsglädjen? Tips mottages tacksamt! Försöker också spara, men det är lite jobb innan man vänjer sig tycker jag. Vissa månader lyckas jag helt enkelt inte för att jag slarvar med utgifterna och köper onödiga grejer. Man måste ju ofta ändra något i sin vardag för att få till sparandet, så hade varit kul att höra eller läsa om det 😊

  Svara
 • För mig fungerar det bäst om jag ser sparandet som en räkning eller en fast kostnad varje månad. Jag har räknat ut på ett ungefär vad mina fasta+rörliga kostnader brukar ligga på. När jag får lön betalar jag mina räkningar + för över det jag kan spara till mitt sparkonto som jag har på en annan bank. Detta för att inte se pengarna = jag tänker inte att jag ’har’ dessa pengar om jag inte ser dem. Det har fungerat jättebra för mig då jag förut hela tiden tog från sparkontot när mina vanliga pengar var slut.

  Men just att föra över pengar till sparkontot i början av månaden tror jag är bästa tipset för att inte köpa onödiga grejer för dina sparpengar! Då har du kvar det du ska klara dig på resten av månaden på ditt vanliga konto.

  Rekommenderar https://blogg.avanza.se/avanza/category/tjejer-som-sparar/ har hjälpt mig supermycket! Kram 🙂

  Svara
 • Så bra ❤❤

  Svara
 • Så bra med mer sparpepp! Vi tjejer måste bli bättre på att spara och framför allt investera våra pengar. Ingen kommer göra det åt oss!

  Kram Sigrid
  http://www.nouw.com/spargudinnan

  Svara
 • Finns det hållbara alternativ med Fundler? Vill inte spara med fonder som placerar i fossila bränslen. Känns bättre för mig att satsa på modern teknik och grön el 🙂

  Svara
 • Hej, vad har du för kamera/redigerings program, helt sjukt fina bilder och kvalité du får till!!

  Svara
 • Tack 🙂 Fotar mest med telefonen, annars Nikon Df och redigerar i Lightroom :))))) Kram!!

  Svara