Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:02 | oktober 15, 2018

Monday Mantra: ”Everything that will exist in the future is being imagined right now.”

Hur vi ser på vår framtid säger mycket om hur vi ser på oss själva.

Om du oroar dig för din framtid kommer det förmodligen blir svajigt. Om du är rädd för att inte tjäna pengar, träffa kärleken, hitta rätt jobb så tror jag att det är större risk för att det är det vi möter. Men om vi tänker på framtiden med en positiv blick, med kärleksfulla ögon och ser möjligheter istället för problem så tror jag till 100% att vi har en större chans till att få det i framtiden.

Och vad det här egentligen handlar om är vad vi tror att vi är värda. Om vi är hårda mot oss själva, inte börjat älska oss själva villkorslöst så är det klart att vi inte tror att vi är värda en fin framtid. Vi tror att vi måste kämpa i motvind för att komma framåt. Men om vi älskar oss själva oavsett vad, om vi tror att vi förtjänar ett lyckligt liv, att vi förtjänar att få uppfylla våra drömmar så kommer vi få en ljusare framtid.

En snabb övning: Hur brukar du tänka på framtiden? Ser du bara möjligheter och att inget är omöjligt? Ser du oftast att det är möjligt och tänker ”det där kommer att gå superbra”, ”jag kommer lätt att klara det där” eller ser du problem och tänker ” det där kan inte jag göra”, ”det kommer aldrig att gå”?

Det är en ganska snabb övning för att för reda på vad vi tycker om oss själva. Och det är därför vi behöver börja med vår självkänsla, inte fokusera på målet i framtiden. Vi behöver börja här och nu. Blicka inåt och hitta kärleken till oss själva. För vi ALLA kan uppleva den kärleken. Det är tillgänglig för oss alla oavsett vad vi har gjort i vårt förflutna. För det som har hänt har redan hänt och det som gäller är här och nu. Hur vi ser på oss själva och hur vi därmed ser på framtiden.

För det som kommer att hända i framtiden är det vi tänker om framtiden just. Jag tror alltså att jag och du skapar vår framtid utifrån vad vi tänker just nu. Eftersom det vi tror på blir vår verklighet.

Jag själv känner mig som ett levande exempel på detta. Alla de saker jag gör i dag har jag tidigare fantiserat om, visualiserat. Jag har känt att jag är värd detta, att det kommer att gå, att JAG kan göra det. Som tex att jobba med min blogg, att släppa böcker, att tala på scen, att inspirera andra. Och nu står jag här och gör allt detta. Om jag inte hade trott att det skulle gå hade det ALDRIG gått. Egentligen är det väldigt enkelt men ändå lätt att glömma bort.

Detta mantra och denna bild (under) är ett kort ut min kommande kortlek som snart släpps. Något som jag också sett framför mig och som jag hoppas kommer hjälpa er att få små men viktiga påminnelser i er vardag. Som Monday mantra fast varje dag.

Vi förtjänar alla att älska oss själva, att leva de liv vi drömmer om och att få känna lycka.

Dream big & Love yourself /J


19 kommentarer19 kommentarer om “Monday Mantra: ”Everything that will exist in the future is being imagined right now.””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack för så bra mantra!
  För fler år sedan tänkte jag mest att jag inte klarar det jag vill, och haft svårt att se mig själv lyckats med det jag gärna velat göra eller nå. Men nu senaste åren har jag fått en sådan stark tro på att det jag vill kan uppnås (om det är meningen för mig) och det är speciellt efter att ha läst mycket böcker om tankens kraft, universum ordning m.m. och genom att hört andra lyckats genom att tro på sin dröm.

  Ett exempel var när jag följde månbokens steg för att föra in en önskan, i rätt tid vid nymåne. Min önskan var att ett jobb skulle dyka upp (skrev ned hur jobbet skulle vara) och bara 2 dagar efter dök det upp och stämde in på min beskrivning. Jag blev paff och så glad 🙂
  En annan gång när jag var yngre hade jag fotat en kändis och han skulle vara med på musikhjälpen. Jag skickade in min bild dit när han skulle uppträda för att få en liten kommentar direkt av honom själv, vad han tyckte. Jag var så övertygad och tog nästan förgivet att det skulle bli så och Ja! De tog upp bilden och jag fick en personlig hälsning av honom.
  Såna här händelser ger mig stark tro på att det fungerar med att det man fokuserar på nu påverkar framtiden. Det är dagar då jag tvivlar och tänker att jag inte kommer nå det jag vill, men nu är det lättare att stanna till då och påminna mig själv om sanningen. Att jag också kan! <3

  Så roligt att du ska göra vägledningskort!! har själv tänkt att det skulle vara häftigt att göra sina egna!

  Kram!

  Svara
 • Wow! Ser såå fram emot kortleken ❤️ Läste det här inlägget när jag kände mig som mest stressad & känner redan nu hur jag andas lugnare. Tack.

  Svara
 • Åh härligt att höra <3 <3 Tack för att du delar med dig!! KRAM

  Svara
 • Hej Josefin! Älskar din blogg för den är så inspirerande.

  Du pratar mycket om självkänsla och det vore kul (hjälpsamt) om du gjorde ert inlägg med tips på hur man kan förbättra sin.

  Kram<3

  Svara
 • Ja asbolut 🙂 <3

  Svara
 • Ja! Ja! Ja! Håller sååå mycket med dig. Är helt övertygad om att det är så! <3

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • Tänker på mitt favorit citat av Gabrielle Bernsteins: “Those who are certain of the outcome can afford to wait, and wait without anxiety.”

  Svara
 • Ääälskar tröjan! Vart är den ifrån? Kraaam

  Svara
 • Hm <3

  Svara
 • Var har du köpt den fina buddhan du har på din header-bild? 🙂

  Svara
 • Indiska 🙂

  Svara
 • Var kommer dina glasögon från nu igen? 🙂

  Svara
 • Nividas 😀

  Svara
 • Vilken viktig påminnelse! Den behövde jag just nu 🙂
  VAD KUL att du ska släppa en kortlek, den lär jag lätt köpa!

  Svara
 • Vilken viktig påminnelse! Den behövde jag just nu 🙂
  VAD KUL att du ska släppa kortlek! Den lär jag köpa!

  Svara
 • Hurra! 😀

  Svara
 • Finner ikke den fine leo genseren på hm sin nettbutikk. Lenge siden du kjøpte den? 😍😍

  Svara
 • Vilken strl har du i den fina tröjan?😻

  Svara