Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:31 | november 4, 2018

Saker jag behöver påminna mig själv om just nu ❥

Senaste tiden har jag hört mig själv påminna mig om några saker som är väldigt viktiga och därför vill jag dela dem även med er. Varför jag tror att jag behöver dessa påminnelser lite extra just nu är för att jag har en period som är väldigt mycket. Jag åker till Indien om mindre än tre veckor vilket i sig är en stor grej men som också gör att det är en hel del som ska hinnas med innan jag drar. Även därför vill jag skriva om detta för jag tror ju at genom att skriva och faktiskt göra en handling så påverkar det mig mer än om jag ”bara” tänker det. Så here we go!

Du har hela livet på dig! Jag har en tendens att rusa i 180, allt ska göras på en gång och vissa saker helst igår. Jag har så mycket jag vill göra, nå ut med och vill ibland att ALLT ska hända NU. Framförallt senaste tiden då jag nu jobbar på nya saker som gör att jag spinner vidare direkt. Då får jag påminna mig själv om att jag ju har hela livet på mig att uppfylla mina drömmar och bygga nya. Jag måste inte göra ALLT NU. Vissa saker behöver vattnas och växa i sin egen takt och det är okej.

Allt har en mening! Jag kan pressa mig själv att känna på ett visst sätt och ibland slå på mig själv för att jag inte befinner mig i en stabil kärleksrelation. Då behöver jag påminna mig om att allt har en mening och att det kommer bli som det ska bli. Så länge jag håller mig lugn och tar hand om mig själv så kommer allt att falla på plats när det ska. Det är ett tänkesätt som sitter rätt djupt i mig med som i lite mer stressiga tider kan svaja även hos mig. Därför behöver jag denna påminnelse just nu!

❥ Ålder är bara en siffra! Jag har aldrig haft problem med att bli äldre, snarare tvärtom. Jag säger alltid att jag ”snart är 30” fast jag är 29, så har jag alltid gjort. Men NU helt plötsligt tycker jag att tiden går SÅ fort! Jag vill stanna upp och helst spola tillbaka några år. Jag känner mig inte alls sugen på att bilda familj, inte jobba så mycket och gå in i något ”vuxenliv”. Men så kommer jag på att allt det där är ju bara föreställningar, krav från samhället och inget jag behöver vara en del av om jag inte vill. Jag har rätten att välja hur jag vill leva och allt har sin tid. Jag kan köra på likadant i fem år till om jag vill, it´s up till mig! En påminnelse jag inte behövt påminna mig om tidigare men som jag behövt senaste tiden.

I can do it! Jag har lyckats bygga upp en väldigt bra inre tro på mig själv. Jag peppar mig själv, tror på mig själv och brukar för det mesta tänka att jag klarar av det jag vill göra. Men nu när jag står inför en del förändringar tills nästa år har jag börjat få lite ifrågasättade tankar. ”Kommer jag klara det?”, ”kommer det verkligen att gå?”. Detta är ju bara ett kvitto på ATT jag utmanar mig själv och inget jag alls behöver gå vidare med. Jag vet att jag kommer klara det oavsett hur det gör och det är det enda jag behöver veta!
    

Follow your heart! Jag är bra på att låta mitt hjärta vara med kompass, alltså att inte ta alla beslut utifrån vad som vore smartast och ”bäst”. Jag har ofta en stark känsla om vad jag vill och vad som känns rätt i hjärtat. Senaste tiden har jag velat lite fram och tillbaka och även låtit mig funderat lite extra på vad andra har sagt om mina val. Även om jag inte låtit detta påverka mina beslut vill jag påminna mig själv om att fortsätta följa mitt hjärta, för då kommer det att bli rätt oavsett vad som händer.

Hoppas ni också fick er en liten påminnelse och om ni har något ni behöver påminna er om extra just nu, dela gärna med oss andra ❥

Skål för en härlig helg, en härlig söndag och en härlig havrecappuccino. Har verkligen haft en fin helg även om det inte riktigt blev som jag trodde och lite gupp dök upp på vägen.  Känner mig tacksam och påfylld! Hoppas ni mår bra! Love J!


23 kommentarer23 kommentarer om “Saker jag behöver påminna mig själv om just nu ❥”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack för detta super inlägg denna stressiga söndag! Super viktigt att tänka på💞💞💞 var kommer din mössa ifrån ? 😍😍

  Svara
 • <3 <3 <3 Zara! KRAM

  Svara
 • Så fint inlägg! Själv tar jag med mig påminnelsen om att jag har veckan som kommer i en liten ask om jag bara håller huvudet kallt och tar mig an den ett steg i taget. Heja oss <3

  Svara
 • Fina Jossan! Kan känna igen mig i mycket vad du skriver/känt igen mig. Du är grym!

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • Ja, herregud, måste också påminna mig om att åldern är en siffra bara. Mina vänner från min gamla hemstad skaffar barn, gifter sig etc. Och jag har precis blivit dumpad av den som jag trodde skulle vara livets kärlek. Man blir ju stressad men men. Åldern är bara en siffra.

  Svara
 • Ja det är den!! Vi får designa våra liv precis som vi vill <3 <3 <3

  Svara
 • Det här fina inlägget kom så lägligt för mig med en kompass som snurrar åt alla håll just nu… Så himla skönt att du skriver om dessa påminnelser och stundvisa tvivel på ett ändå positivt sätt! Lugnar min lilla själ en aning haha <3 Happy Monday!

  Svara
 • Åh va fint, tack för att du delar med dig. Skönt att veta att man inte är ensam! KRAM!

  Svara
 • Oj vad jag fick en tankeställare efter att ha läst detta inlägg. Det finns så mycket jag tar med mig efter att ha läst det här. Jag inser hur mycket jag behöver jobba med mig själv och mina när jag läser sånna här inlägg. Tack för att du inspirerar Jossan. Tack för du skriver dessa typer av inlägg. Det betyder mycket verkligen. Vilken jävla smäll jag fick nu. Oj. Tack! <3

  Svara
 • Wow, tack för att du delar med dig <3 <3 <3

  Svara
 • Åh vilken fin tröja!
  Vart kommer den ifrån
  Nina

  Svara
 • Zara, kram!

  Svara
 • Jag försöker påminna mig själv om att inte oroa mig för mycket för framtiden (i en period då jag har ganska mycket framtidsångest). Att inte oroa mig för saker som ännu inte hänt. Så tar ett djupt andetag, tar en dag i taget och fokuserar på att ta hand om mig själv för att må så bra som möjligt här och nu. Det är ju det enda som spelar någon roll… Eftersom vi egentligen inte har någonting annat än nuet <3

  Svara
 • Så viktigt! Tack för att du delar <3

  Svara
 • Tack så mycket för att du delar med dig! Fick mycket att tänka på som så ofta efter att jag läst din blogg <3 <3 <3 Varifrån kommer den fina kaffekoppen?

  Svara
 • tack själv <3 En gammal från HM home. Kram!

  Svara
 • Så så sååå bra skrivet! Älskar de där påminnelserna. Har liknande funderingar och är väldigt bra på att köra i 180. Men idag insåg jag hur bra jag mår nu när jag saktat ner (typiskt höstgrej för mig) och hur mycket roligare allt blir när jag mår så här bra och hur mycket bättre det jag gör blir istället för att jag bara hastar mig förbi allt.
  Och alla andra tips är så klockrena! Råkade bli mycket fokus på det första men allt hänger ihop!

  Svara
 • underbart <3 <3 <3

  Svara
 • åh, detta behövde jag verkligen idag. Jag fyllde 30år för en vecka sen, å har som du, aldrig haft problem me att bli äldre, å har igen precis som du alltid sagt att jag e äldre än vad jag e.. men nån vecka innan jag fyllde blev jag jättestressad, å tänkte ”shit måste skaffa hus å barn typ NU”.. inte för att jag vill ha de JUST NU, men bara för att jag liksom är i den åldern då ”man borde”. Tack för att du skriver så öppet om dessa saker, kan så känna igen mig, å även om jag också tänker att jag inte måste nått, å att jag bara ska göra de jag tycker e kul/bra här å nu, så tvenkar jag på magkänslan ibland. <3

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • Du och killen eller om han hann bli din sambo har ni gjort slut? Du behöver inte förklara varför osv om du inte vill men bara ett ja eller nej, känt mig lite förvirrad på din instagram att jag inte hänger med o sen alla resor du gjort på senaste osv. Tacksam för svar 🙂 kram

  Svara
 • Jag hade en kille som bodde hos mig i två månader i våras för vi träffades utomlands men sen funkade det inte, sen dejtade jag en kille i somras men blev inget kärlek utan mer en sommarflört och nu dejtar jag en kille som jag träffade för ett år sen men som jag varit ifrån i ett halvår och nu känner det toppen. Var nog bara inte redo i våras. Så vi får se 🙂 mycket att hänga med i så fattar att det kan vara rörigt, hehe. Kram

  Svara