Monday Mantra: “Your only limit is your mind”

När jag inte trodde på mig själv, när jag inte vågade drömma, när jag sa till mig själv att jag var dålig så fungerade ingenting. Jag hade otur, jag satte stopp för mig själv och det kändes som att allt jag gjorde bara blev fel.

När jag började tro på mig själv, drömma stort och sa att jag kunde klara det så började saker att hända. Jag fick jobb, träffade nya fantastiska personer, hade flyt med boende och min drömmar började en efter en att uppfyllas.

Allt börjar med våra tankar. VAD vi tror oss om själva har SÅ stor påverkan på hela vårt liv. Så den här veckan vill jag enbart peppa er till att våga tro på er själva. En extraboost för att ta sig igenom dessa gråa dagar och till och med göra det till bra dagar så vi mår bra i oss själva och fortsätter att följa våra drömmar.

Jag kände ett stort behov av att peppa mig själv den här morgonen när jag vaknade upp och var supertrött och oinspirerad. Jag kände inte att jag hade så mycket att ge men efter meditation, några solhälsningar och lite pepp talk med mig själv kändes det bättre och nu är jag igång! Att styra om mina tankar från att spinna vidare på “usch det är så grått, jag har ingen inspiration, jag kan lika gärna skita i den här dagen”-hjulet hade ju inte gett mig speciellt mycket. Men att i stället styra om mina tankar med hjälp av saker jag vet fungerar för mig gör verkligen stor skillnad. Hoppas detta kan smitta av sig på er också om ni behöver det 🙂

Det som stoppar oss från att våga nå våra drömmar oftast är vi själva. Våra tankar. Och eftersom vi kan påverka detta känns det ju rätt så prio att göra det. Att jobba för att förändra vårt tankesätt från en negativ syn på oss själva till en positiv. Vi har så mycket att vinna på det!

Bryta negativt tankemönster:

❥ När du kommer på dig själv med att tänka en negativa tanke om dig själv – avbryt! Vänd tanken och tänk istället något positivt om dig själv “I can go it” funkar alltid!

❥ Skriv en lista med positiva saker om dig själv, boosta dig med lite self love!

Hoppas ni får en liten energiboost av veckans Monday Mantra och att ni har det med er. Det kan som sagt verkligen behövas en liten boost dessa gråa och mörka dagar. LOVE J!

12 reaktioner på ”Monday Mantra: “Your only limit is your mind””

 1. SÅ bra inlägg Jossan! <3 Det skulle vara fint med fler exempel på vad du tänker och hur du vänder det i hjärnan än vad som generellt fungerar. Vilka är dina svaga punkter? Vill ha mer personligt!

  Du är bäst, Kram

  1. josefindahlberg

   Bra input, försöker dela med mig av personliga stories och ibland blir det mer och mindre 🙂

 2. Härligt inlägg och fin bild! Blir alltid så peppad av din blogg 😄 En annan sak som jag undrar över är om du kan tipsa om bra yogaretreats. Gärna om du vet några som bara är Tors-Sön och i Sverige. Var iväg med Yogiakademin i somras och det var så härligt 👍🏻

  1. josefindahlberg

   Härligt!! Du borde kolla in Borntorpet, jag var där över Nyår och det var magsikt. Har hört att deras sommarretreats ska vara underbara 🙂 Kram

 3. Vilket välbehövligt inlägg! Tycker själv att det är så himla svårt att vända dåliga tankar till något bra. Kan verkligen förstöra hela dagen, vilket självklart är super tråkigt och onödigt. Ditt inlägg tvingade mig faktiskt att åter ta upp denna diskussion med mig själv för att hitta lösningar till hur just jag ska ändra mitt tankesätt.

 4. Din blogg är så fin, går ofta in här för att läsa och fundera över saker du skriver om universe och att allt blir bra. Nu är jag nydumpad efter en kort romans och känner mig vacklig och ledsen och skakig och har lite dålig tilltro till framtiden. Så fint då att kunna läsa saker du skrivit om liknande känslor <3

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *