Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:30 | december 13, 2018

Det här med pengar när man reser.. (Jag har en grym lösning)

Som ni vet är jag just nu i Goa och gör min Yogautbildning och jag är här för en hel månad! På en sån här lång resa, eller egentligen på vilken resa som helst, så har jag alltid tyckt att det varit lite krångligt med det här med pengar på resan. Hur mycket ska man ta ut innan? Man vill inte ta ut för lite för man hör att det är så dyrt att ta ut pengar utomlands, men man vill inte heller gå runt med för mycket kontanter..

Iof är det här med pengar inte bara knepigt när jag är ute och reser. Jag har aldrig varit bra på att hålla koll på min ekonomi och får alltid en chock när jag kollar kontot. ”Jag har blivit rånad!!”. Är det någon som känner igen sig? Men när jag kollar lite noggrannare så ser jag att det faktiskt inte är något som har hänt, utan det är bara jag som har varit dålig på att hålla koll på mina utgifter. Och framför allt när jag är ute och reser, då verkar pengarna utav någon anledning bara ”försvinna”.

Därför har jag teamat ihop mig med P.F.C. nu när jag är i Indien för att göra det enklare för mig att ta ansvar och hålla koll på min ekonomi! Med hjälp av deras kort och app har har jag gjort en budget inför resan, jag slipper alla extra avgifter, valutaväxligspåslag och kan dessutom ta ut upp till 3000kr/månaden här i Indien utan extra kostnad. 

Jag har också bestämt att jag i appen ska få notiser om när ett köp har genomfört så att jag enkelt märker om någon annan skulle göra ett köp på mitt kort. Om något skulle hända kan jag då enkelt spärra kortet och chatta med kundtjänst direkt i appen. Detta får mig att känna mig extra säker på min ekonomi och mina pengar nu när jag är här i Indien vilket känns riktigt skönt 🙂 Att ha koll på sin ekonomi är något jag ständigt jobbar på och jag ÄLSKAR alla appar och hjälpmedel som finns för att hjälpa mig!
Andra grejer som är bra med P.F.C. är att de tar 0 kr i årsavgift, och om pengarna skulle ta slut kan jag sätta in pengar på kortet igen direkt med Swish. Älskar när saker är enkla, framförallt när det kommer till ekonomi 🙂

 
Tack P.F.C. för att ni hjälper mig att hantera och hålla koll på min personliga ekonomi under min resa! Glöm inte att ladda ner appen P.F.C. – Personal Finance Co här 🙂

Love J!


4 kommentarer4 kommentarer om “Det här med pengar när man reser.. (Jag har en grym lösning)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Josefin! Jag är i Indien just nu och hade skaffat PFC snabbt efter du publicerade ditt inlägg eftersom jag skulle också till Indien. Jag har dock svårt med att ta ut kontanter med PFC på bankomater. Var det en specifik bankomat du riktade dig till? (I fall du tog ut kontanter)
  Oerhört tacksam för svar!

  Svara
 • Va kul, åh saknar Indien! Jag kunde ta ut, jag gick till ett sånt litet bankställe som har en bankomat inne i en butik. Jag var ju i Patnem, Goa. Hoppas det löser sig!!

  Svara
 • Tack så mycket för ditt svar! Vilken bank var det?

  Laura

  Svara
 • Minns inte vad den hette 🙁 en sån liten bank-kiosk typ!

  Svara