Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:01 | januari 7, 2019

Monday Mantra: ”Don’t give a fucking fuck”

    

Hallå ny vecka och nytt mantra! Ni kanske redan har lyssnat på veckans podd som släpptes tidigt i morse, tack till alla som skickar på IG storis att ni lägger upp när ni lyssnar på podden, det peppar mig så mycket!! Men eftersom jag är tillbaka på banan nu efter Indien och julledigt så kommer Monday Mantra att vara tillbaka här på bloggen också!

Veckans mantra handlar om att INRE påverka sina beslut utifrån vad andra tycker och tänker utan att våga följa sin egen väg. Även om någon tycker att du är konstig som vill jobba med en viss grej eller som har en viss hobby så måste du fortsätta göra det du vill oavsett vad andra tycker eller i tänker.

Livet är för kort för att gå runt och försöka people pleasea, vårt liv är till för att göra det VI vill. Våga testa det vi drömmer om, tro på oss själva och ta för oss av livet!!

I podden berättar jag om hur jag bla bestämde mig för att fortsätta med min blogg även om hela min klass, mina lärare, vänner, familj och kille tyckte att det var pinsamt och töntigt. Jag struntade i vad de sa och körde på ändå. Jag valde att inte låta mig styras av deras tankar som förmodligen bara var bottnade i rädslor. För de som ställer sig i vägen för oss och det vi vill göra är förmodligen väldigt rädslostyrda. En person som är trygg i sig själv och som själv vågar följa sina drömmar har inget behov av att sätta krokbren för andra. Detta pratar jag en hel del om i podden, om hur jag hanterat dömande personer i min närhet, så om du tycker att det är svårt att veta hur du ska bemöta andras dömande kommentarer vill jag tipsa dig om att lyssna på podden. Sök på Monday Mantra i podcasterappen eller liknande poddappar!

Men visst kan det vara läskigt att fortsätta utan hejaklack, när man känner att alla iaktar en. Då är det dags att skaffa en peppkompisar. Du kan hitta någon i FB-grupper eller på Instagram om du inte har några i ditt umgänge. Att ha personer omkring dig att bolla med som är positiva är superbetydelsefullt när man ska våga ta sig an nya utmaningar! Ett annat knep är att välja vilka du delar med dig av vissa saker med. Om du ska bolla nya ideér, nya saker du vill göra, se till att bolla det med personer som är öppna och positiva. Då slipper du onödiga kommentarer!

Men såklart är det viktigaste av allt att DU tror på dig själv. Att du vet vad DU vill. Så steg ett är ändå att ta reda på vad du vill, och när du vet det är det lättare att hålla sig till sin egen väg oavsett vad andra personer tycker eller säger.

Jag har fått otroligt många ifrågasättande kommentarer genom åren och får fortfarande men jag har valt att inte vika det JAG tror på bara för att någon annan inte tycker att det är en bra idé. Jag vet vad jag vill, vad som känns rätt i mitt hjärta, vad jag tror på. Och det ska jag fortsätta att följa oavsett. Och jag hoppas ni också känner så och att ni blir peppade av detta inlägg och av veckans podd för att verkligen ta makten över era liv och bestämma er för att ni ska göra precis det ni vill göra. Man har SÅ mycket att vinna på att sluta bry sig om vad andra tycker och tänker. När du testar detta kommer du känna sig så befriad. Jag lovar! Och det bästa är att du får massa energi och tid över som du kan lägga på att följa din dröm i stället 🙂 WinWin!

Så ut och gå er gen väg och don´t give a fucking fuck om vad andra tycker och tänker om det!!!

LOVE J!


23 kommentarer23 kommentarer om “Monday Mantra: ”Don’t give a fucking fuck””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej härliga du! Kanske är det bara jag som har problemet, men ser inte att ett nytt avsnitt är ute 😲 använder acast. Tack för att du är den du är och sprider så härlig energi!

  Svara
 • Tror det tar länge tid för avsnitten att komma till Acast för det är inte en acastpodd, den kommer upp direkt i Podcasterappen så du vet 🙂 Kram

  Svara
 • UNDERBAR podd idag, perfekt start när jag stod och sminkade mig imorse. Såg även videon från Indien när jag åt frukost, och HUR sugen blir man inte på att göra samma utbildning? Drömmigt! Har svängt iväg ett mail till dig förresten, hoppas det verkar intressant, Kram!

  Svara
 • Men åh underbart!! Tack för peppen <3

  Svara
 • Älskar dina monday mantran 💟💟❤❤ Älskar din podd monday mantran oxå ❤❤❤

  Svara
 • hej! var är den fina korgstolen från?

  Svara
 • Den kommer från Granit 🙂

  Svara
 • Tack för detta! Jag har tänkt mycket på det här hela helgen och gick och la mig med en osäkerhet i kroppen igår. Att lyssna på ditt avsnitt imorse fick mig på rätt bana igen. Jag vet ju vad jag själv vill liksom! Du är grym! Kram<3

  Svara
 • UNDERBART!!! Heja dig <3

  Svara
 • Jag har lyssnat sedan start på din podd och ÄLSKAR den! Men dagens avsnitt klarade jag inte av att lyssna på 🙁 hemskt eko. Kunnde inte fokusera på det som sas och stängde av efter 3 minuter. Jättebesviken då jag verkligen ser fram emot varje avsnitt :((

  Svara
 • Ja som jag sa i podden var det väldigt dåligt ljud då jag spelade in på mitt nya kontor, kommer bli bättre så du får vänta en vecka bara! Kul att du gillar podden i alla fall! Ha en fin dag!

  Svara
 • Men åh va synd! 🙁 Jag tyckte att det hördes i början men sen vande man sig och thank god för det, för detta var bästa poddavsnittet jag nånsin hört tror jag! Så ge det en chans till 😀

  Svara
 • Så vettigt!!!! Ingen har byggt ett stort bolag genom att gå dit alla andra tycker att en ska gå och gör man som alla andra blir man ju precis som dem istället för att vara sitt bästa jag 🙂 <3

  Svara
 • Eller hur!!! <3

  Svara
 • Så peppande och inspirerande! Vill våga gå min väg! Behöver bara ta reda på vad jag vill…

  Svara
 • Klockrent inlägg, håller med dig till 100% 🙏🏻

  Svara
 • Klockrent inlägg, håller med dig till 100%! Du är grym ✨🙏🏻

  Svara
 • Åh vad fin outfit. Var är jeansen och tröjan ifrån? Tack för en bra podd <3

  Svara
 • Jeansen är Levis vintage och tröjan från Spritutal Gangster 🙂

  Svara
 • Du gillar feed-back och själv föredrar jag rak kommunikation. Eftersom du berikade min kväll vill jag medge att du har många tänkvärda saker som du delar med dig av i de poddar jag har lyssnat på! Det glädjer mig att du har funnit en bättre harmoni i livet och jag ser fram emot att höra mer från dig, Keep up the good work! Hälsar Per

  Svara
 • Hej Jossan! Peppigt med ditt Monday Mantra-tema. Jag som också jobbar med mig själv brinner väldigt mycket för detta ämne. Dagens tema, att inte bry sig om vad andra tycker och tänker om en, är absolut viktigt. Vad som går hand i hand med detta är att om man inte håller med någon, om vad denna tycker och tänker om ens idéer, då även vågar uttrycka sin åsikt och säga ifrån. Vilket även det till en början kan vara en stor utmaning, jag talar från egen erfarenhet. Detta var för mig väldigt svårt i början, men ju mer jag håller på desto bättre går det. För som du säger är övningar för ens självkänsla en färskvara. Jag kom och tänka på just detta då du nämner i podden ”man vet vilka vänner som är dömande och vilka som faktiskt inte är det” och att man därför ska anpassa vad man väljer att kommunicera. Här håller jag nämligen inte med dig. Jag undrar istället: Varför ska jag umgås med vänner som väljer att döma mig? vad är det för vänner? Vad tillför det mig? Ger det verkligen positivitet och goodvibes? Jag tycker det är viktigt att istället markera att jag inte accepterar ett sådant beteende. Tips för hur man gör detta är via denna bok: Upptäck och skydda dig mot energitjuvar https://www.adlibris.com/se/bok/upptack-och-skydda-dig-mot-energitjuvar-pa-en-timme-9789137137551 för jag märker att du just är inne på det spåret i podden. Även när du frågar oss poddlyssnare om vi är den personen som sprider den dåliga stämningen. Jag tolkar denna frågan nämligen direkt kopplat till om denne är en energitjuv. Kanske är det ett ämne att diskutera vidare i Monday Mantra? 🙂 Det blev en väldigt lång kommentar, hoppas min poäng kom fram, hade varit bättre att diskutera det irl än via en bloggkommentar 🙂 STOR KRAM!

  Svara
 • Tack för din kommentar! Jag förstår helt vad du menar och håller med, vill inte ha energitjuvar i mitt liv. Men det är också rätt mänskligt att döma och väldigt många göra det. Om jag har en vän som är fin och härlig på massa sätt men har en tendens att vara lite dömande för att hen inte själv vågar ta tag i sina drömmar vill jag inte kasta bort hela vänskapen pga av det. Jag har några sånna vänner som jag inte bollar jobb och drömmar med som jag gillar att umgås med i vardagen och göra mysiga grejer med. Så det jag menar är att alla vänner eller hela familjen kanske inte är bra att bolla alla grejer med utan att man kan välja vilka man delar med sig av vad med. När jag var yngre trodde jag att alla mina relationer skulle se likadana ut, en vän är en sån som jag måste kunna göra ALLT men med åren har jag förstått att det inte alls behöver vara så. Vissa vänner gillar jag att gå ut och festa med, andra att bolla drömmar med och vissa att träna med. Så det är mer så jag mer! Men boken ser superintressant ut och jag ska definitivt spana in den! Tack för att du tog dig tiden att kommentera och kul att du lyssnar på podden! Kram på dig!!

  Svara
 • Tack för svar!! 🙂 Jag syftar på att oberoende av om det är en familjemedlem eller en vän jag endast tränar med så vågar jag stå upp för mina drömmar om de på någon vänster kommer på tal. För om jag låter denna persons dömande stå i vägen för vad jag står för, då kommer jag inte må bra i den relationen.

  Svara