Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:51 | januari 17, 2019

3 saker som gett mig bättre självkänsla ❥

Jag får många frågor om HUR jag jobbar med mig själv. Hur jag började älska mig själv och hur jag har gjort för att få bättre självkänsla så därför tänkte jag dela med mig av tre saker som har varit viktiga för mig och som har hjälpt mig att få bättre självkänsla.

❥ Lyssna på mina positiva tankar!

Vi får ALLA både negativa och positiva tankar om oss själva. ”Jag är inte tillräckligt bra, jag kan inte det här, jag är värdelös”, ”Jag är värdefull, bra, jag kan göra detta”. Jag tror vi alla har haft båda typen av tankar men tyvärr upplever många att de har flest av de negativa tankarna. Betyder det då att vi inte är tillräckligt bra? Är värdelösa? Nej, vi är inte våra tankar. Som sagt både negativa och positiva tankar får vi alla. Skillnaden är vilka tankar vi lyssnar på. Jag har lärt mig att sluta lyssna på de negativa och nedvärderande tankarna och istället lägga fokus på de positiva och kärleksfulla tankarna. För vi kan faktiskt välja vilka tankar vi ska lyssna på. Det kräver träning, träning vi ALLA kan göra. Första steget är att bli medveten om dina tankar genom att observera dem. När du är medveten om att du har tankar och hur dem ser ut kan du börja välja vilka du ska lyssna på och inte.

❥ Self care!

Att börja ta hand om mig själv på alla plan. Genom att ta ett härligt bag, smörja in kroppen för att ta hand om huden visar jag mig själv omtanke och det gör att jag känner mig värdefull. Även om dessa saker känns ”ytliga” påverkar de oss på ett djupare plan också. Jag försöker ha ”Self Care Sundays” där jag gör mysiga och härliga saker för mig själv. Och att göra något litet för mig själv varje dag.

❥ Meditera!

Genom att sätta oss och bara vara med oss själva för en stund gör att vi kommer närmre oss själva. Alltså förbi alla dom där fasaderna vi byggt upp under livet. Jag har mediterat i många år och nu är meditation min direktkontakt till mig hjärta. Om jag är osäker på något eller inte vet hur jag sak göra med någon grej så får jag nästan alltid svaren om jag mediterar eller lägger mig i Savasana efter ett yogapass. Det finns något magiskt med att stanna upp, lyssna inåt, för där inne finns ju alla svaren. Detta kan kännas läskigt till en början men börja smått och trappa upp med tiden. Vi ALLA har tillgång till detta och vi ALLA kan göra det. Jag lovar!

Dela gärna med er av vad ni har gjort och gör för att förstärka er självkänsla! LOVE J


22 kommentarer22 kommentarer om “3 saker som gett mig bättre självkänsla ❥”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Josefin! Du är verkligen min största insperation!! Du sprider så mycket glädje, och positiv energi, att jag inte vet var jag ska ta vägen. Du är fantastisk!❤️❤️❤️

  Svara
 • MEN TACK!!!! <3 <3 <3

  Svara
 • Men du KLOKA kvinna, tack 🙏🏼

  Svara
 • Tack för tipsen! Jag behöver öva på att säga positiva saker till mig själv. Är extremt självkritisk och har misshandlat mig själv nästan till döds.

  Svara
 • <3 <3 <3 Dags att ändra på det nu!!! Du kan göra det <3

  Svara
 • Åh vart har du köpt din fina tröja? Tack för en SÅ bra blogg förresten! Kram Sandra

  Svara
 • Gina tricot <3

  Svara
 • Så HÄRLIGT med pepp och så fint att du delar med dig! ❤ Vi håller med om att det är viktigt och släpper därför varje vecka under januari en ny video med tips om hur man får ”BÄTTRE SJÄLVKÄNSLA NU”! Heja dig och din inspiration och heja bättre självkänsla till alla!! ★★★ Btw störtälskar att ni är tillbaka i öronen varje onsdag!

  Svara
 • Underbart!! <3 <3 Heja er!!

  Svara
 • Fint! Till en helt annan sak! Var har du köpt din vita och rosa stora beach-filt som du hade i Indien?

  Svara
 • I Indien <3

  Svara
 • Bra tips! Jag tycker att träning gör mycket också – att man känner sig pigg, full av energi och stark, och att det då är lättare att ta bra beslut eller avfärda dåliga tankar.

  Svara
 • Hej Josefin! Tack för att du dagligen ger mig inspiration, motivation och positiv energi <3
  Jag har nyligen blivit besatt av alla spirituellt och särskilt Law Of Attraction- det funkar ju! Jag blir nästan pirrig av bara tanken på att allt faktiskt GÅR!
  Apropå det! Jag har för mig att du nämnde någonstans att du letade efter "tecken" för att du var på rätt väg eller liknande? något om att du då såg giraffer överallt?
  Kan du inte förklara mer exakt vad detta var eller vart du hämtade det inifrån? Jag skulle nämligen behöva lite "bevis" på att jag är på rätt väg eller att Law of attraction funkar ibland, har lätt att komma ur fokus och mitt självförtroende börjar svikta när min omgivning ibland inte tar mina drömmar på allvar och det känns ju tråkigt.

  Kram!

  Svara
 • Tack snälla du <3 DU kan läsa mer om det här: https://josefindahlberg.se/2017/12/27/sa-far-du-ditt-sign-fran-universum-%E2%9D%A5/

  KRAM <3

  Svara
 • Tack Josefin för att du delar av dig med ditt liv, och för all kärlek och inspiration du ger till andra! Jag är så tacksam för detta, du är en så fantastisk kvinna 💞 Massa kärlek till dig! Kramar ✨💞

  Svara
 • Men åh tack snälla <3 <3 <3

  Svara
 • Skriver ned alla monday mantra i en bok och går igenom varje gång jag behöver pepp. TACK för dessa fantastiska inlägg som förgyller vardagen. Du är bäst!

  Svara
 • Åh!!! Tack snälla för peppen <3

  Svara
 • Jossan – jag känner igen mig så mycket i dig genom olika saker i livet. Du är grym och som du säger, meditationen är det bästa som har hänt mig. Jag har mediterat i 2,5 år nu och det är nu jag riktigt börjar känna en stor och enorm skillnad. Det är magiskt! Jag fightas ju även med jobbiga tankar ibland men vi är inte våra tankar och tankar är bara tankar!

  All kärlek,

  Svara
 • <3 <3 <3 Heja dig fina du!!

  Svara
 • Ja å tänk att även ”lilla ja”, fyllda 45, följer dig och är imponerad av dig och det du gör Josefin! Så mycket klokskap du redan införskaffat dig, det tog mig betydligt längre tid ska ja säga, men struntsamma eller hur, vi gör så gott vi kan och vi vill fortsätta utvecklas! Tack för den värme, glädje och inspiration du sprider!!

  Svara
 • Men wow tack snälla <3 Blir så glad av att du gillar det jag gör! Stor kram!

  Svara