Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:55 | januari 21, 2019

Monday Mantra: ”Halfway effort, halfway result”

Välkomna till en ny vecka här på bloggen. Såklart inleder vi veckan med att ställa in vårt mind tillsammans med ett nytt mantra. Och veckans mantra handlar om att vi MÅSTE anstränga oss mer och att vi MÅSTE vila mer om vi ska kunna uppnå våra drömmar!

Att inget kommer gratis vet ju de flesta men trots det kan vi ibland förvänta oss att saker ska ske även om vi inte anstränger oss på riktigt. Som att det på något magiskt sätt bara skulle lösa sig själv. Vilket det i bland såklart kan OM vi har gjort grundjobbet men utan det blir det inget resultat.

Så vi behöver vakna ur vår dagdröm och faktiskt ta action för att få något att hända. Och för att kunna göra det är första steget att tro på oss själva. Utan det går det inte!

ALLA människor får både positiva och negativa tankar om sig själva. ”Jag kan inte det här, det är ingen ide, det kommer aldrig att gå” eller ”Jorå, det här kan jag nog fixa. Jag testar! Vad är det värsta som kan hända?”.
Skillnaden mellan vilka som uppnår sina drömmar och de som inte göra det tror jag handlar mycket om VILKA tankar man lyssnar på. För vi är ju INTE våra tankar men vi kan med hjälp av att sortera våra tankar lära oss att tro på oss själva och våga!

När vi tror på oss själva handlar det om att göra! För vad veckans mantra handlar om får vi ju det vi gör. Så om vi lägger ner energi kommer vi få utdelning och tvärtom. Och våra drömmar är ju superviktiga och såklart ska vi göra vad vi kan för att nå dem. Men det vi är bra på att göra när vi bestämmer oss för att ”nu jäklar ska jag köra, nu jävlar ska jag NÅ MINA MÅÅÅÅÅÅL!!! KBK!!!!!”. Är att köra på i 180% tills vi inte länge orkar och måste ge upp. Så om vi ökar vår insatts och kör som aldrig förr måste vi också öka vår vila och slappna av mer än någonsin. Denna ljuvliga balans ni vet!! Den är svårt att få till men det går och vi måste anstränga oss lika mycket för att återhämta oss som att anstränga oss framåt.

Så den här veckan handlar alltså om att:

Steg 1: Skriva ner vår dröm (och fundera ut en dröm som verkligen betyder något för dig, alltså inte bara något som du kommit ut från prestation eller något som ”man bara ska göra”. Något som du vill verkligen vill med ditt hjärta”.

Steg 2: Börja bli medveten om dina tankar, se dem och sen välja vilka du ska lyssna på och vilka du ska låta sväva förbi.

Steg 3: Lägg i en extraväxel och dra i bromsen för att köra på och vila.

Hoppas ni tar med detta i veckan och om ni vill ha ännu mer pepp lyssna på veckans avsnitt av Monday Mantra podden sök på ”Monday Mantra” i poddapparna!

Spara ner veckans bild och ha som vakgrund på din telefon för att bli påmind om mantrat under veckan. Och dela GÄRNA mer er av era erfarenheter på veckans mantra.

LOVE J


5 kommentarer5 kommentarer om “Monday Mantra: ”Halfway effort, halfway result””

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här