Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:38 | januari 28, 2019

Monday Mantra: ”Let That Shit Go!”

Ny vecka och nytt mantra och den här veckan ska vi släppa loss om sånt vi håller fast vid, och som faktiskt bara gör vårt liv sämre. Sånna saker som ligger och gnager därinne och som tar energi helt i onödan.

Men vad för saker ska vi släppa taget om?

Negativa och nedvärderande tankar om oss själva, ilska mot någon som gjort oss besvikna, sorg för något som hänt oss. Vissa av dessa saker ska vi såklart få känna MEN vi måste våga bearbeta dem och framförallt våga SLÄPPA taget om dem! Att älta saker om och om igen eller inte våga släppa något för det varit så jobbigt kommer bara göra det värre för oss.

I podden ger jag fler exempel (Sök på Monday Mantra i poddapparna för att lyssna) och ett exempel är tex när mitt ex var otrogen mot mig. Det var ju typ det värsta jag varit med om. Jag gjorde ALLT jag kunde för att bearbeta det som hände för att jag ville så fort jag kunde släppa taget om det. Jag ville inte att det skulle få påverka mig ännu mer än det redan hade gjort. Jag hör många som varit med om samma sak som vägrar att förlåta det som hände eller i alla fall acceptera det som hänt för att sen släppa taget om det. De vill inte att personen ska ”komma undan så lätt”, MEN hela grejen är ju att det INTE har med den andra personen att göra utan det handlar om DIN energi. Jag förlät och accpterade det som hade hänt för att kunna släppa och gå vidare, för att bli fri från den vidriga känslan som bara stal mer energi från mig.

Men innan vi kan släppa taget (för det är inte samma sak som att lägga locket på) måste vi först våga känna och få ut vår sorg, besvikelse, ilska. Vi måste göra jobbet först innan vi kan släppa taget om det.

Varför ska vi släppa taget?

För att bli fria. För att inte lägga energi på fel saker. Vi släpper för att istället vara beredda på det som kommer istället för att titta tillbaka på det som hänt. Vi släpper taget om negativa tankar om oss själva eftersom de inte gör NÅGON NYTTA ALLS!!!!

★ Veckans övning ★

 1. Skriv ner VAD du vill släppa taget om på en lapp
 2. Tänk efter och sätt ord på varför du vill släppa taget om detta
 3. ELDA UPP LAPPEN!! (Obs gör det typ i badrummet eller i diskhov)

Det är dags att BLI AV med det som tynger oss, trycker ner oss och håller oss borta från den lycka vi kan känna. Så just do it och snälla skicka en story till mig när ni eldar vore så magiskt att se erat shit go away!!!

Okej, bästa nu. Ni kör vi igång den här veckan och lämnar sånt som bara drar ner oss bakom oss. Om de kommer upp igen ta fram papper och penna igen, skrev ner och elda. Jag har behövt elda, elda och elda på samma grejer. Men det hjälper lite för varje gång!!

Glöm inte lyssna på Monday Mantra podden för att få mer av varje mantra. LOVE J


13 kommentarer13 kommentarer om “Monday Mantra: ”Let That Shit Go!””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du er så inspirerende, og jeg digger deg! Hvor har du kjøpt og hva heter det kortet: «let go, and let the Magic happen»?

  Svara
 • Det är från min kortlek som kommer ut SNART!! 😀

  Svara
 • Å, så gøy! Det vil jeg gjerne bestille, så håper det kan sendes til Norge også 😁

  Svara
 • Så bra tips! Jag eldade en gång ner massa foton på mitt otrogna ex och det hjälpte verkligen. För ett kort tag kände jag mig nästan störd, liksom ”här sitter jag och eldar” haha. Men känslan efter var ”jag vann”! Tack för så inspirerande inlägg och videos, du är asball!

  Svara
 • UNDERBART! <3

  Svara
 • Hej Josefin!
  Älskar din blogg, podd, instagram och dina böcker! Hela du och din personlighet är så underbar!
  En fråga, jag är 23 år och vet inte vad jag vill göra/jobba med… Är så vilsen i arbetslivet och undrar om du har något tips på hur jag kan ta reda på vad som är min grej eller nåt liknande? hehe. Kramis!

  Svara
 • Precis vad jag behövde idag! Besvikelse över mig själv, på någon runt mig och ilska över hela situationen. Tack. Har ett fint minne när jag gick i ettan på gymnasiet och eldade upp mattestenciler när kursen var slut…det var underbart.

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • Men alltså HUR bra tips!? Sa förut idag att jag har lite ångest jag vill bli av med för att jag vill gå vidare men visste inte hur. Ska testa detta! <3

  Svara
 • Ja!! <3 <3 <3

  Svara
 • Shit vad jag ska elda när jag får möjlighet! Grymt tips! Tack!

  Svara
 • Har nog aldrig kommenterat på en stor profils blogg förut, men måste bara säga att jag äskar din blogg, din monday mantra podd, Youtube kanal samt att jag älskar dig bok som jag just nu håller på att läsa! Du är en sån stor inspiration och att lyssna på din podd varje måndag morgon så ger den mig lite extra kraft att ta mig igenom dagen! TACK ❤️

  Svara
 • Men åh tack snälla för peppen <3 Blir så glad! Kram

  Svara