Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:41 | februari 19, 2019

Vad jag lärde mig av att hålla mitt TED talk ★

NU ÄR DET GJORT! Fy fan vilken underbar känsla. Att hålla mitt TED talk har varit en skräckblandad förtjusning. Jag har aldrig varit med om en så noggrann process med deadlines, manus och feedback. Otroligt lärorikt att fått vara med om detta och jag har lärt mig så mycket under dessa månader. Men den största läxan lärde jag mig i år när jag stod på scenen.

Sekunderna innan jag gick ut på scenen var jag så nervös att jag trodde att mina ben skulle vika sig under mig (kolla in den här videon om du inte redan gjort det). Det kändes som när man åkt upp i fritt fall och när man kommer upp så undrar man VARFÖR man utsätter sig för det här men man påminner sig om att om några sekunder är det över. Så kände jag igår innan jag gick ut på scenen. Jag brukar sällan bli så nervös men detta var en så stor grej för mig. Dels eftersom det varit så uppstyrt, att jag har ett manus jag måste hålla mig till utan stödord, jag har aldrig stått på en så stor scen men också för att det varit en stor dröm för mig att hålla ett TEDtalk.

I flera nätter har jag vaknat tidigt och rabblat manuset i huvudet. På genrepet dagen innan tappade jag bort texten två gånger, men när jag stannade upp och andades lite kom det tillbaka. Jag vet att jag har det inom mig OM jag bara kommer ihåg att andas och försöka hålla mig lugn.

Men när jag såg konserthuset i Göteborg fyllas med 750 personer var det inte lika lätt att hålla mig lugn längre. Inte heller att känna pressen över att öppna hela dagen med MITT TAL. Men såklart gav det mig också en boost, ” Nu jävlar händer det, fy fan va coolt, jag vill bara köra!!”.

När jag stod på ena sidan vikväggen och hörde publiken applådera på andra sidan efter att jag hört mitt namn ropats ut i högtalarna var det som om all nervositet bara försvann. Känslan i benen som jag några sekunder innan trodde skulle få mig att falla var som bortblåst och istället kände jag hur jag gick med stadiga steg ut på scenen. Jag tog ett djupt andetag och körde. Och jag faktiskt njöt av min stund på scenen. Och jag kom ihåg ALLA orden!

När jag var klar var det såklart en otroligt skön känsla men jag ville gå upp igen. Prata mer! Fattar ni, en stund innan var jag SÅ nervös att jag typ ville rymma från salen men efter ville jag köra igen. Detta är ytterligare ett bevis på ATT man växer av att göra saker man blir nervös av, som känns läskiga. Vi måste våga utmana oss, göra saker även fast vi är rädda för vi fixar så jävla mycket mer än vad vi tror.

Jag har såklart sett fram emot detta och trott att jag kommer fixa det superbra så jag var inte alls beredd på att jag skulle bli SÅ nervös men jag är glad över att jag blev det får att få denna viktiga påminnelse. Och den påminnelse vill jag skicka vidare till er! Testa den där grejen som du vill men som känns lite läskig, sök det där jobbet, fråga den där personen om den vill gå på dejt med dig, ha på dig den där galna outfitten!! YOU CAN DO IT! Och även om det inte skulle gå precis som du har tänkt dig så kommer du växa av det, du kommer bli starkare och våga mer!

Nu är jag SÅ taggad på att föreläsa mer och min nya dröm är att en dag fylla konserthuset själv och hålla min egna föreläsning där. Hoppas ni vill komma då 🙂

DREAM BIG & BELIEVE IN YOURSELF!

Love J


31 kommentarer31 kommentarer om “Vad jag lärde mig av att hålla mitt TED talk ★”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fina fina modiga du. Jag blir så stolt ❣️❣️❣️
  hälsar FatCatMama.

  Svara
 • Åh taccccck <3

  Svara
 • Fina fina du. Jag är sååå stolt❣️❣️❣️
  Hälsar FatCatMama

  Svara
 • FETT IMPAD AV DIG!!!!!!!!!!! Waaaaaaahhhh! Hoppas du är superdupermegastolt över dig själv <3

  Svara
 • Meeeen åh tack för peppen!! <3

  Svara
 • Alltså WOW Jossan!! Blir så glad av att läsa det här! Heja heja heja dig, vad du är grym!!🙏🙏🙏 Och en fråga- vart kommer din outfit ifrån? Den är sååå snygg!! Massa kramar💖

  Svara
 • TAAACK <3 Kommer från Gina Tricot!!

  Svara
 • Gåshud!!
  Fasen vad grymt jobbat – längtar så tills det är min tur att stå på TedTalk-scenen 😀

  Svara
 • Åååå du är sådan inspiration! Nu jäklar lixom! Har själv signat upp till två Creative leadership utbildningar i år, och sökt till det där jobbet jag velat ha så länge. Gäller att bara tuta och köra! Kan man se ditt tal sen på Tedtalks???

  Svara
 • Ja det kommer komma upp snart 😀

  Svara
 • So cool!!!! When Will it be on youtube so we Can watch your talk?

  Svara
 • Yes! Soon 🙂

  Svara
 • Skulle så gärna vilja se ditt TED talk, kommer det läggs upp någonstans? KRAM

  Svara
 • Ja det kommer 😀

  Svara
 • Har så svårt för det där. Varje gång jag pratar inför folk får jag en panikattack och det blir liksom inte bättre även fast jag gör det rätt ofta. Hur ska man kunna växa när man gång på gång måste genomgå något så förnedrande? Har du några tips?

  Svara
 • ÅH, GRATTIS. grymt jobbat! När får man se det? 😀

  Svara
 • Inom några dagar tror jag 🙂

  Svara
 • Hej Jossan, hittar inte föredraget i TED appen, var kan man lyssna på den?

  Svara
 • Hej Jossan, hittar inte föredraget på TED appen, var kan jag lyssna på den?

  Svara
 • Det har inte kommit upp än 🙂 Jag kommer länka!

  Svara
 • Spännande, det ska jag verkligen kika på!

  Svara
 • Vilken väska hade du till Moon när ni flög till new york? Har letat runt massor efter en med rätt mått till min lilla hund när vi ska flyga men hittar ej! 🙂

  Svara
 • Du är sååå grym!!

  Svara
 • Var min kommentar för negativ bara för att jag skrev att jag hatar att stå inför folk och prata? Hade trott att man på din blogg fick dela både det som är bra och det som är tufft i livet.

  Svara
 • Hejsan, vet inte vilken kommentar du menar eftersom du är anonym kan jag inte söka. Så skriv gärna igen!

  Svara
 • Åh, jag längtar tills ditt tal ligger ute!!

  Svara
 • Wow såå coolt!! Har som ett av mina drömmål att få hålla ett TEDtalk. Heja dig, du är grym!! 🙂

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • Wow så grymt! Hejja dig!

  Svara
 • Vart och när man kan man se ditt TEDtalk? 🙂

  Svara
 • Det har inte kommit än 🙁 Men är på gång! Kram

  Svara