Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:26 | mars 11, 2019

Monday Mantra: ”Bara du kan ge dig själv den bekräftelsen du söker”

Hej finaste ni, ledsen för att veckans MM-inlägg kommer upp lite för sent idag. Jag hade Feel Good Camp i helgen (alltså vilka tjejer jag hade här, underbar energi) men därför tog jag helg i förmiddags så därav sent inlägg men nu så 🙂

Om ni inte redan hunnit lyssna på Monday Mantra podden (finns där alla poddar finns om du söker på Monday Mantra) så kommer här ett nytt mantra att ha med sig under veckan!

Veckans mantra handlar om det här med att söka bekräftelse. Jag tror det är fler än jag som försökt imponera på lärare, familj, vänner, partners genom året för att få den där bekräftelsen. Och jag tror det är fler än jag som oavsett hur många guldstjärnor de får från andra så är det ändå inte tillräckligt. Och vet ni vad, det kommer aldrig att kännas tillräckligt för du letar på fel ställe. Den enda guldstjärnan du egentligen behöver är den du kan ge dig själv ★

Jag har varit en expert på att leta efter bekräftelse från andra. I veckans podd berättar jag ännu mer om hur jag ville få specialbehandlig från mina lärare för att känna mig värdefull och hur jag fantiserade om att mina chefer skulle stå och klappa händerna när jag kom till jobbet. Jag satte orimliga krav och allt som inte nådde dit var värdelöst.

Jag har under de senaste åren fått jobba med att sluta försöka samla in guldstjärnor, även fast det är svårt, och istället ge mig själv en guldstjärna. Känna att jag är bra, att det jag gör räcker och att jag inte måste jobba ihjäl mig för att bevisa mig för någon. Utan att den enda bekräftelsen jag egentligen behöver är min egen.

Men hur ger mig själv den?

Första steget är att bli medveten om NÄR du söker bekräftelse från andra. Var lika vaksam på dig själv under veckan och när du kommer på att försöker imponera på chefen, kompisen, förälderna eller någon annan påminn dig om vilken guldstjärna du behöver 🙂

Hoppas detta mantra kan hjälpa er på något sätt och att ni tar med er det till veckan som kommer! LOVE J

Spara ner veckans bild och ha som bakgrund på telefonen för att bli påmind om att inte jaga stjärnor utanför dig själv 🙂


8 kommentarer8 kommentarer om “Monday Mantra: ”Bara du kan ge dig själv den bekräftelsen du söker””

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jättebra MM, sparade ner den direkt. Tack 🙏

  Svara
 • Är inne i en sån period på jobbet då jag ständigt försöker bevisa för min chef och kollegor att jag är kompetent och värdig de uppdrag jag har genom att pusha mig till gränsen. Jag inser att jag nog behöver ge mig själv bekräftelse också och inte bara söka den utifrån.Tack Josefin, det här mantrat behövde verkligen jag! <3

  Svara
 • Tack för att du delar <3

  Svara
 • Bästa podden hitills! Känner igen mig mycket i att söka bekräftelse hos killar/män. Tack igen för en bra måndagspepp!

  Svara
 • <3 <3 <3

  Svara
 • Tack för detta Josefin, det var exakt detta jag behövde läsa just nu! Kram på dig <3

  Svara
 • Monday Mantra och dina Feel Good carddeck gör skillnad för mig eftersom de funkar som viktiga affirmationen och påverkar min attityd till dagen som kommer. På morgonen när jag tar ett kort tar jag också en bild på den och använder som bakgrundsbild under dagen 🙂 Tack Josefin för dina ”Good Vibes”

  Svara
 • Tack snaälla för peppen <3 <3

  Svara