Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:42 | april 3, 2019

Min morgonrutin som jag kallar ”Min Stund” ❥

Hej fina ni, om ni följer mig på Instagram (@JosefinDahlberg.se) har ni nog sett på mina Instagramstories att jag brukar lägga upp att jag har ”Min stund” vissa mornar. Nu tänkte jag berätta vad jag gör under min den stunden och varför den är viktig för mig. För ett par månader sen flyttade jag in hos min kille och gick alltså från att leva själv och vara en hel del själv till att alltid vara med någon. Sen dess har det blivit ännu viktigare för mig att skapa ”min stund”. En stund för  bara mig, där jag andas, ställer in mig på rätt frekvens, rensar tankarna och landar i mig själv. Det här gör jag under min stund:

Jag börjar med att sträcka ut kroppen efter en hel natts sömn. Jag kör lite strech från sittande och ibland gör jag en kortare yogapass och vissa mornar kör jag ett lite längre pass, det beror på vad jag känner för men ca 20 min yoga brukar vara standard för min morgonstund.

Jag ser till att få in några twistar på morgonen så att jag väcker igång ryggen och släpper lös spänningar eller annat som lagrats i kroppen. Så skönt att twista på morgonen, älskar det!

Jag älskar eteriska oljor och använder dem både i diffuser men också på kroppen och under varje ”Min stund” åker en olja fram.

Den här oljan köpte jag i USA men har några jag köpt här hemma också MEN behöver tips på bra märken, så tipsa gärna om era favoriter 🙂

Älskar att använda oljor när jag mediterar eller yogar. Det gör sån skillnad på vilken stämning jag är i, de hjälper mig att antingen bli lugn eller få mer energi beroende på vilken olja jag väljer att använda. Ett härligt tips om ni inte provat än 🙂

Efter jag yogat brukar jag sitta kvar och meditera en stund. Fokusera på min andning för att släppa alla tankar om dagen som kommer och bara vara närvarande med mitt andetag. Fokusera på hur det känns att andas in och ut genom näsan. När tankar kommer släpper jag dem och drar jag tillbaka fokus till andetaget.

Efter meditationen skriver jag i min bok och jag har oftast fokus på tacksamhet. Skriver en tacksamhetslista och/eller vad jag vill fokusera på under dagen, vilken känsla jag vill ha. Att skriva skulle jag säga är steg ett att börja med om du vill börja få bättre koll på ditt mående eller om du känner att du fastnat i livet. Det finns något magiskt i att skriva. Det rensar tankarna, sätter ord på känslorna och hjälper oss att bli mer medvetna. Så skaffa en dagbok vetja 🙂

Medan jag skriver dricker jag varmt vatten med citron för att ge magen en skön och snäll start på dagen. Jag pressar en citron i en mugg och fyller på med varmt vatten. Gott och bra för magen!

Såklart får jag inte till denna stund varje morgon men några dagar i veckan i alla fall och jag märker verkligen stor skillnad på när jag gör det och inte. Det sätter tonen för hela dagen och ställer lixom in mig på rätt frekvens. Jag älskar att ge mig själv en egen stund på morgonen och hoppas att du också gör det. Alls stund kan ser olika ut eftersom vi mår bra av och gillar olika saker. Så fundera över vad du mår bra av och vad du vill fylla din stund med och hur lång den ska vara 🙂 Se till att inte göra den för krånlig eller lång så att den inte blir av utan bättre att börja enkelt och sen växla upp 🙂

Ha en fin dag! Kram Josefin


19 kommentarer19 kommentarer om “Min morgonrutin som jag kallar ”Min Stund” ❥”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh ja jag behöver också tips på oljor!!!

  Svara
 • Ååh vilket supermysigt inlägg! Ska verkligen tagga i min morgonrutin igen efter jag läst detta!🥰🌸✨🤗

  Svara
 • Underbart <3

  Svara
 • Jag försöker också yoga varje morgon så gott det igår, älskar det! Och håller med om att det sen påverkar känslan under hela dagen. Har hittat kärleken till yoga senaste 3-4 månaderna, och mycket tack vare dig och dina videos. Och nu fullkomligt älskar jag det (är beroende typ, på ett bra sätt då)! Tack!!
  Är till och med sugen på att utbilda mig till yogainstruktör och du har ju gått en utbildning så tänkte fråga dig. Vad är din spontana känsla, bör man ha hållit på med yoga lite längre innan man utbildar sig? Eller kan man utbilda sig även om man har lite mindre erfarenhet av yoga (men älskar det!). Är redan instruktör fast i andra träningsformer så att instruera känns inte främmande, men att göra det inom yoga är nytt. Och fråga 2. har du eventuella tips på utbildningar? Typ den du gick, skulle du rekommendera den eller gå någon annan om du skulle gå en utbildning idag istället?

  Svara
 • Så bra, en helt annan kvalite på dagen när den börjas med sin egen morgonrutin och jag måste tipsa dig om eteriska oljor från doterra, dom har boostat min vardag o mina hälsorutiner 🙌✨ Kika på http://www.mydoterra.com/Carolinesofialarsson

  Svara
 • Jaaaa, har inte testat dem än men ser dem överallt!! Måste testa :))

  Svara
 • Hej fina Jossan! Jag har en fråga som jag vore glad om du antingen skulle vilja ta upp & skriva om i bloggen eller om du & Vanja skulle vilja ta upp det & prata om i podden. Jag har relativt nyligen blivit tillsammans med min kille (vi har träffats i 6 månader). Jag älskar honom & vill spendera mitt liv med honom men jag är rädd att vi ska hamna i detdär ”vanliga vardagstråkiga livet” hur gör man för att inte hamna där? Obs! Vi bor inte ihop men sover med varandra varje natt & träffas hela tiden. Har du några tips på saker/aktiviteter/intressen att göra tillsammans? Massa kärlek ❤️

  Svara
 • Perfekt ämne för podden 🙂 Kram

  Svara
 • Jag gillar också att gå upp på morgonen för att göra sport och läsa böcker, ibland shoppa att köpa kläder, tack för att du delar artikeln.

  Svara
 • Det gör verkligen sån skillnad när man ger sig själv omtanke på morgonen. Jag försöker ge mig själv 15 min yoga och sedan avsluta med din 10 minuters self love meditation på Youtube, den är så bra! 😃🙌

  Svara
 • Underbart <3

  Svara
 • Magic! Du som gillar månens faser Jossan – https://astrobloggen.baaam.se/nymane-vad-onskar-du/ <3

  Svara
 • Hej Josefin!

  Hvilken herlig morgenrutin! Jeg elskeeer også essential oils og holder kurser og workshops innenfor essential oils, yoga og helse 🙂 Se her for workshop der man kan lage sin egen personlige duft:
  https://www.skillbreak.com/workshops/228-komponera-en-personlig-doft-med-essential-oils

  Klem
  Marlen

  Svara
 • Åh va du inspirerar ✨🙏🏼💞😍 Underbar morgonrutin! 🙌🏽🙌🏽🙌🏽❤️✨

  Svara
 • TAAACK <3

  Svara
 • Fin morgonstund <3

  Jag har använt Eteriska oljor i snart tre år och jag ÄLSKAR dom, som att ha ett eget apotek hemma.

  Om du är nyfiken på att veta mer kan du kika in på min instagram: https://www.instagram.com/mojoils/

  Kram <3

  Svara
 • Får jag fråga vart man hittar dom fina kopparna att köpa?🙈🤩 Kraaam

  Svara
 • Vart kommer dina yogabyxor från? 🙂

  Svara
 • Lulu lemon :))

  Svara