Igår lagade jag det här supergoda veganbananbrödet och jag säger bara MUUUUUMS och att man absolut inte behöver ägg för att få till ett bra bananbröd som jag tidigare haft.
Du behöver:
3 bananer (två till smeten och en till topping)
3 dl madenmjöl
2 dl havremjölk
1 dl riven kokos
2 teskedar kokosolja
1 matsked agavesirap (eller om du vill använda vanlig sirap)
1 1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
2 tsk naturligt vanligpulver
Lite kanel & kardemumma
Mandel & valnötter (valfritt)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 180 grader
Mixa alla torra ingredienser i en bunke eller i en mixer.
Mixa ihop med bananerna, kokosolja och sirap.
Häll ut smeten i en ugnsfast form
Skär den tredje bananen på mitten och lägg uppe på smeten
Toppa med riven kokos och hackade nötter
Klaaaaart! Jag älskar att äta det med lite veganskt smör på och lite salt på toppen. MUMS! Hoppas ni vill testa 🙂
Kram Josefin
7 reaktioner på ”Recept: Vegansk bananbröd ★”
Hur länge ska den va i ugnen??
Bra fråga :)))) Jag hade i ca 30 min men kolla efter hur färgen blir 🙂 Kram
Hej!
Jag har kollat på dina yoga videos och gillar dem jättemycket! En fråga! Vart har du köpt dina rosa yoga tights som du brukar ha i dina videos? De ser perfekta ut för att ha när man yogar, långa i benen och höga i midjan! Skulle vara kul att se en yogaklädes haul eller liknande :))
ÄLSKAR DEM! Kommer från Lulu Lemon :)))
SÅ underbart att du är igång med bloggandet igen!!! Vi alla är sååå glada! Puss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3 dl mandelmjöl?
Glöm inte mjölken, som jag gjorde ?