Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:40 | april 13, 2019

5 steg till att sätta kraftfulla intentioner ★

Hej bästa ni, hoppas ni har en skön start på helgen. Den senaste tiden har jag jobbat en hel del iom Oh la moon och det har gjort att jag har funderat mycket över vad jag vill göra mer av och mindre av och vad jag vill framöver, eftersom jag inte kan göra allt (även om jag gärna vill). Jag har skrivit listor, reflekterat och inventerad. Och jag har satt intentioner och det är precis det jag ska prata om idag. Hur vi sätter intentioner!

Vad är en intention? 

En intention är som en magnet kan man säga. En magnet som drar till dig det den behöver för att bli sann. Att sätta en intention är ett kraftfullt sätt för att nå sina mål, må bra och leva det liv man drömmer om.

Steg 1: Ta dig tid för att sätta en intention, ju mer vi går in för det desto kraftfullare kommer det att bli. Så välj en tid och plats där du kan slappna av och ägna dig åt dig själv för en stund.

Steg 2: För att inte sätta en intention utifrån vad samhället tycker man ska uppnå, eller vad du sett på sociala medier eller vad dina föräldrar har sagt till dig hela livet är det viktigt att först landa i sig själv så att intentionen blir sann och ärligt. Att meditera är ett sätt att landa i sig själv, ett annat är att sätta dig bekvämt, lägga händerna på hjärtat och ta några djupa andetag.

Steg 3: Vad vill du sätta för intention? Fundera över ditt liv i stort och gå igenom alla olika områden som: Jobb, plugg, förhållande, hälsa, vänner, spiritualitet, familj, fritid, kreativitet, träning mf. Vilket av dem behöver en upgrade?

Steg 4: Skriv ner din intention. Det blir mycket kraftfullare OM vi skriver ner vår intention. Och när du gör det se till att vara konkret, tydlig. Vad vill du uppnå? När vill du uppnå det? När du skrivit ner din intention om det område du vill uppgradera i livet, ta en ny sida och skriv som om det redan har hänt. Om din intention handlar om att starta eget företag, skriv då om hur härligt det är att du nu startat din egna filma. Eller om din intention är att hitta en livspartner skriv om hur det känns att ha hittat din drömpartner. Ja vet att det här kan kännas väldigt ovant och kanske lite larvigt men du måste ju inte visa det för någon. Gör det för dig själv, du har inget att förlora på det men massor att vinna. Tro mig.

Steg 5: Lev med din intention i vardagen! Påminn dig om din intention, skriver ner då och då hur det känns att ha nått din intention i tankarna. Fokusera på att formulera som om det redan har hänt det hjälper dig i rätt riktigt. Och gör om din ritual då och då för att stärka intentionen.

Jag har jobbat med att sätta intentioner länge och för mig fungerar det verkligen. I bland helt galet fort och det gör att jag bara skrattar rakt ut. Det här är en del av ett annat sätt att leva, ett sätt som finns tillgänglig om vi vill, om vi är öppna för det. Så om du är nyfiken – testa och se hur det känns!

Den underbara boken jag använder heter ”Planera för din lycka” och är gjord av min vän Sanna som är SÅ duktig! Jag ÄLSKAR den här boken och den inspirerar så mycket. Den är fylld med kloka och fina citat och innehåller en hel del viktiga påminnelser vilket ju är perfekt när man ska sätta sina intentioner, eller ska planera sin dag eller skriva upp sina mål.

För er som vill börja jobba med ert mående genom att skriva och reflektera vill jag verkligen tipsa om att haffa denna som är ett fantastiskt verktyg och bara kostar 149 kr!! Sånt kap!

Du hittar den här!

Jag hoppas ni vill sätta era intentioner, kanske redan i helgen :), och att ni får en underbar helg! Kram Josefin


10 kommentarer10 kommentarer om “5 steg till att sätta kraftfulla intentioner ★”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här