Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:39 | april 15, 2019

Monday Mantra: ”Tune in with yourself, before you tune in with social media”

 

Hej världens finaste ni och TACK för all otrolig respons på mitt TEDtalk igår. Jag är helt överröst med kärlek och så tacksam.

Nu är det dags för mitt och ert favoritinlägg på veckan, Monday Mantra och vi ska prata om att landa i sig själv innan man matar sig själv med intryck från hela världen.

Förr började jag ofta dagen med att ta upp telefonen i sängen och scrolla på Instagram. Jag tänkte att jag skulle vakna till av det och få inspiration för dagen. I bland fick jag det men oftast så kände jag mig rätt nedstämd efter. Jag hade sett bilder från supersnygga, framgångsrika tjejer runt om i världen som vad det såg ut som levde drömlivet. Någon hade tränat, yogat och någon annan åt en drömfrukost. Där och då kändes mitt liv här hemma rätt tråkigt, jag hade ju inte ens gått upp ur sängen än.

Jag har bestämt mig för att ge mig själv en skönare start på dagen, en chans att få landa i mig själv innan jag tar inte intryck från resten av världen. Därför har jag slutat att ta upp telefonen på morgonen och istället ge mig själv tid att landa i mig själv innan jag tar in massa intryck från andra.

Jag se till att få en lugn stund där jag landar i mig själv med hjälp av andningen, skriva av mig, skriva tacksamhetslistor och mysa med Moon. Bara vara innan det är dags för dagens måsten, krav och intryck.

Det här gör att jag får en chans att känna in mig själv, hur mår jag? Vad vill jag? Vad behöver jag? Utan att ha påverkats av sociala medier. Och när jag gjort det kan jag mycket lättre se alla intryck som inspiration istället för att jämföra mig med det.

Så min uppmaning till er den här veckan är att fundera på vad ni ger er själv för start på dagen och hur ni kan se till att få en stund där ni landar i er själva innan ni öppnar upp för massa intryck från sociala medier.

Dela gärna mer er om ni har funderingar, eller vill dela er egna morgonrutin med oss 🙂

Önskar er en fantastisk dag! Kram Josefin


4 kommentarer4 kommentarer om “Monday Mantra: ”Tune in with yourself, before you tune in with social media””

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Exakt! Så lätt att tänka att några bilder utifrån ska få en att bli pepp, egentligen kanske man bara ska acceptera den känslan som kommer naturligt först innan man försöker få bort det genom att distrahera sig med annat! 🙂 SÅ bra tips att skriva journal! Tack för alla bra påminnelser! Kram

  Svara
 • Tack Josefin❤❤ Så bra och viktigt❤❤ Jag har själv tagit en paus ifrån Instagram , det mest för min egna skull och hälsa skull. Så att läka och repare mig själv och för ta tag i min hälsa. Är inte i en jobbig period i mitt liv och för att fokusera på mig själv. Jag tycker om Instagram❤ ibland behöver man paus ifrån Instagram. Josefin du är bäst😍❤🌍💥📷 kram malin❤

  Svara
 • Jag menar att jag i en jobbig period i mitt liv ❤❤ Josefin uppskatta din boostvecka och vloggvecka❤❤

  Svara
 • Finaste bästa underbara Josefine❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  Svara