Pink Moon Ritual ☾ (Perfekt för att skapa nya vanor)

  

Hej från landet, hoppas i har en skön påsk. Jag är som ni vet ute i mammas sommarstuga men idag har jag mest hängt i skogen. Lagat lunch, solat och gjort min “Pink Moon Ritual”. I fredags var det fullmåne och kring fullmåne är det alltid extra kraftfullt att göra en “let go-ritual”. Nu i april kallas fullmånen för “Pink Moon” och symboliserar “rebirth” därför sägs det som ett perfekt tillfälle att “let go” av dåliga vanor och skapa nya bra. Rosa månen ger oss en stark känsla av att skapa en förändring och ta action och därför är det ett perfekt tillfälle att se till att kicka igång det där du väntat med eller starta den där nya vanan du vet att du mår bra av.

För att kunna bjuda in de nya vanorna ville jag först kasta ut de gamla och gjorde därför en “Let go ritual” i form av att i ett paket lägga in saker som symboliserar det jag vill bli av med + ett brev där jag skrivit vad jag ville bli av med. Vad jag skrev håller jag för mig själv men för att ge er exempel kan det vara som sagt dåliga vanor, rädslor, tankemönster mm.

Att använda eld vid ritualer är ett kraftfullt sätt som symboliserar att just “Let go” och därför älskar jag att inkludera eld i mina let go-ritualer. Det ger mer power till det hela tycker jag. OBS! Se till att vara superförsiktiga när ni eldar, om ni gör det hemma, gör det i badrummet, om ni gör det ute gör det vid vattnet. Jag hade ett metallkärl för att det inte skulle kunna sprida sig någon eld.

När mitt paket hade eldats upp, skrev jag ner det jag ville bjuda in, mina nya vanor, det jag nu är redo för när jag blivit av med det gamla. Jag berättade för universum att jag är redo att bli av med det som blockerar mig från att nå min fulla potential. Att jag är redo för nya steg, större steg. Och jag kände det så kraftfullt. Att vara ute i naturen gör mig så grundad i mig själv och att på det göra en sån här ritual fick mig att känna mig så stark, lugn och peppad på samma gång. Och gav mig direkt klarhet i några beslut jag vet att jag måste fatta inom kort.

Jag avslutade ritualen med att tacka universum för allt jag fått lära mig hittills och för all kraft jag känner hjälper mig varje dag. Och tacka mig själv för att jag gav mig själv denna stund.

Kortlek från Ohlamoon.se

Om du inte gjort ritual än men känner dig sugen säger jag bara – kör! Vad väntar du på? Och vad har du att förlora? Inget, men det finns massa att vinna 🙂 Om du har frågor om ritualer är det bara att ställe här i kommentarerna 🙂 Kram Josefin

5 reaktioner på ”Pink Moon Ritual ☾ (Perfekt för att skapa nya vanor)”

 1. Hur får du reda på när det är fullmåne, och vad de kallas? Alltså nu i april så sa du att fullmånen kallas för “pink moon” och hur fick du reda på det? är det någon app eller något? :))

  1. Josefin Dahlberg

   Jag har en app där jag kan följa månen, sök på Moon så kommer det upp massa. Sen gillar jag att läsa på om detta 🙂 Kram

 2. hur sent efter fullmånen kan man göra ritualen? är det försent? Måste även tillägga hur inspirerande du är!

  1. Josefin Dahlberg

   Tack snälla! Det är aldrig försent, du kan göra en let go ritual nu också 🙂 Men det kan vara extra kraftfullt att göra i samband med fullmåne, så testa det också 🙂 Kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *