Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:51 | juni 2, 2019

Update på flyttfronten ❥

Hej fina ni, senaste dygnet har jag fått väldigt mycket frågor om varför jag har flyttat, om jag har flyttat med eller utan Carl, om vi gjort slut, vart jag har flyttat så det tänkte jag svara på i det här inlägget. Det är både ni läsare som frågat men också mina vänner för jag har inte riktigt hunnit berätta för alla då det gick så fort. Men vi tar det från början.

Jag har jag försökt sälja min lägenhet vid två tillfällen senaste året men inte fått den sålt till det pris jag vill ha pga av marknaden. Men jag har känt mig så himla klar med att bo i den även fast jag tycker är den är superfin men mina känsla är lixom bara ”klar” där och när jag är ”klar” med något så är jag verkligen klar. Så när jag och Carl blev ihop igen kände vi att vi ville testa att bo ihop och jag lämnade gärna min lägenhet och flyttade in i hans lilla tvåa. Vi köpte fler garderober och hyllor för att få plats med mina grejer och han rensade som en galning för att jag skulle få plats. Och till en början gick det superbra men efter ett par månader började det kännas trångt. Vi har också olika rutiner och jag kände inte riktigt att jag kunde gå upp och göra mina morgongrejer i lägenheten för jag var rädd att störda honom eftersom det är rätt litet så jag gick tidigt till jobbet varje morgon och eftersom jag ofta jobbar rätt sent kände jag att jag var på kontoret heeela dagarna och saknade ett hem. Så vi insåg att det nog var för litet att bo där och vi känner oss inte redo att köpa något ihop.

I höstas kollade jag på en lägenhet i Enskede då flera av mina vänner bor här, min syster och mamma bor också i krokarna så jag har varit här en hel del och älskar det. Jag trodde aldrig att jag skulle vilja flytta från stan eller från Söder men senaste tiden har jag känt behov av mer natur och lugn. Orkar inte vara i stan med all trafik och alla människor hela tiden och eftersom mitt kontor ligger mitt på Götgatsbacken så kännes det typ som jag har ett andra hem där.

För ett par månader sen dök den här lägenheten upp på Hemnet och min kompis skickade en länk och jag blev kär men kände inte att jag var redo att köpa ny. Jag var också tvungen att sälja min andra och eftersom jag redan hade börjat rensa den när jag flyttade till Carl så tänkte jag att det var lika bra att böja så jag städade klart den för visning. Jag sålde den på en vecka, såklart för lägre än jag köpte eftersom jag köpte när marknaden var som högst men men pengar kommer och går. Jag såg att lägenheten i Enskede fanns kvar och det kändes som den väntade på mig. Så jag kollade på den igen och ett par dagar innan jag åkte till USA skrev jag på. Och planen är alltså att jag ska bo här själv, så vi bor alltså i varsin lägenhet.

Så det var bara tre veckor sen för jag såg till att få ett snabbt tillträde och eftersom jag var i USA i två veckor hann jag inte riktigt uppdatera er och mina vänner så jag förstår att det kom som en surprise.

Men nu har jag alltså flyttat in och jag trivs SÅ BRA. Så lycklig och det känns nästan för bra för att vara sant. Hela lägenheten är magisk och gatorna utanför. En av mina bästa vänner bor också på samma gata (!!) typ tre hus ifrån och den andra bor tre hus åt andra hållet. SÅ KUL! Och Moon verkar också älska att bo här, hon har fått springa runt i parken och skogen hela helgen.

Jag som är uppvuxen i skärgården och som längtat till naturen har verkligen hittat hem.Och det bästa är att det tar tio minuter till jobbet på Söder för det är så nära. Underbart! Kunde inte blivit bättre.

Nu väntar en månad av renovering. Hela lägenheten ska målas om, nytt golv i hall och badrum och så ska den nya soffan och köksön komma men det känns redan så bra. Så tacksam över att ha hittat hem!

Ni kan räkna med att det kommer komma mycket biler och filmer från nya lyan, ni ska såklart få vara med på inredningsresan 🙂

Önskar er en magisk söndag! Kram Josefin


30 kommentarer30 kommentarer om “Update på flyttfronten ❥”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Oj vad roligt!! Området verkar så mysigt, måste kolla in det närmare (vi söker också större i Stockholm inom kort) så man är så intresserad av att lära sig mer om de olika områdena 😀 Grattis till ditt nya hem <3

  Svara
 • Ååh jag blir SÅ glad för din skull och helt pirrig när jag läser detta! Det låter helt magiskt att bo så nära naturen men ändå ha så nära in till stan och kontoret. Bilden på fasaden med all grönska utanför ser verkligen ljuvlig ut. Stort grattis!! 😍

  Svara
 • Men bor ni där ihop?💐

  Svara
 • Kanske var otydligt men vi kände oss inte redo för att köpa ihop så jag köpte egen och ska bo här själv. Alltså vi bor i varsin lägenhet. Kram

  Svara
 • Vilken underbart fin lya! Ser fram emot att få följa med på inredningsprojektet ✨

  Svara
 • Grattis, så himla härligt❣️ Ser supermysigt ut och jag kan tänka mig att du kommer att skapa magi i den lägenheten😍 tack för att vi får följa din resa, du inspirerar verkligen😘✨

  Svara
 • Grattis!! Alltså de där trägolven och stora fönster med utsikt över gröna träd som doftar himmelskt när man öppnar 😍😍😍

  Svara
 • Jaaa, så fint 😀 Trivs redan så bra!

  Svara
 • Åh, jag bodde i det där gula huset i flera år och älskade, älskade, äääälskade att bo där! 😊

  Svara
 • Åh, det är underbart 🙂

  Svara
 • Du skriver att du har flyttat in, betyder det att ni gjort slut? Blivit särbos? Du svarade inte riktigt på din egen fråga i början av ditt inlägg.

  Svara
 • Kanske var otydligt men vi kände oss inte redo för att köpa ihop så jag köpte egen och ska bo här själv. Alltså vi bor i varsin lägenhet. Kram

  Svara
 • Du svarade inte på frågan om ni ska bo där tillsammans? ☺️

  Svara
 • Kanske var otydligt men vi kände oss inte redo för att köpa ihop så jag köpte egen och ska bo här själv. Alltså vi bor i varsin lägenhet. Kram

  Svara
 • Men du ska bo där själv eller ska Carl också flytta in? Man fick liksom inte svaret ändå 😅

  Svara
 • Som jag skrev är vi inte redo att köpa ihop så jag köpte en egen och ska bo i den själv. Kram

  Svara
 • Gud vad fint det ser ut. Älskar både utsidan och insidan!

  Svara
 • Härligt att få följa din renovering. 😍❤️ Älskar allt du delar med dig av, du är en stor inspiration och motivation för mig. 🙏❤️

  Svara
 • Tack fina du <3

  Svara
 • Grattis- SÅ kul med met inredning här i bloggen också😃🙌🏼

  Svara
 • Tack 😀 Ja eller hur!! :))

  Svara
 • Du är så cool som bara kör och sjukt modig som kastar dig ut och vågar testa nya saker. Att helt plötsligt flytta är ju en stor grej och såklart finns det massor av andra saker som gör att jag har denna bild av dig. Blir iaf väldigt inspirerad!! Lycka till med allt 🙂

  Svara
 • Tack fina <3 <3

  Svara
 • Förstår vad du menar! Jag bor just nu tillsammans med min kille, men jag känner alltid att jag behöver mitt eget space och att det inte är ”mitt”/”min lägenhet” helt hundra. Så jag vill också flytta!

  Men wow så fint det ser ut! Köket! <3

  Svara
 • Tack fina du <3 Ju äldre jag blir desto viktigare blir mitt space <3

  Svara
 • Eventuellt första gången jag kommenterar en blogg ever men följt dig i något år och tycker du är SÅ inspirerande så nu händer det!
  1) SJUKT mysigt område där! Ser HELT underbart ut. Vore kul att få tips på saker i närheten där med, matställen osv. Och lite reflektioner kring upplevelsen att gå från att bo i stan till utanför, plus o minus i vardagsrutinerna.
  2) Måste också säga: befriande att läsa att du köper ngt själv! Känns som det finns en norm framförallt i Sthlm att så fort man blir ihop så frågar folk när man ska flytta/köpa ihop eller varför man inte bor ihop på en gång (såklart norm här pga bostadsmarknaden också). Skapade iaf stress för mig i min förra relation, trots att vi var nöjda som det var o behövde eget space. Viktigt att göra saker så det passar ens liv i varje situation ✨✨✨

  Svara
 • Men åh TACK! Va glad jag blir :)))

  Det kommer komma updates från Enskede, både i lägenheten och i omårdet :))

  Och jag håller med!! Jag vill leva mitt liv och göra det som känns rätt och bäst för mig <3 Så jag kör! Kram

  Svara
 • Vilken underbar lägenhet

  Svara
 • Tycker också att det känns väldigt kul att du köper något själv och att du är så öppen för att testa att bo utanför tullarna, Enskede är ju ändå nära osv :)) ser helt underbart ut!

  Svara
 • Grattis! Enskede är underbart, är inne på mitt femte år här ☺️ är också en city tjej med hund, tycker Enskede är en perfekt kombo av stad och natur. Du vet säkert redan, men om inte så vill jag varmt tipsa om att promenera runt Årstaviken! Fint året om.

  Svara