Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:03 | juni 3, 2019

Monday Mantra: What You Feed Will Grow

 Gooooood morgon ny vecka och ett nytt mantra. Jag sitter i min nya lägenhet och skriver och känner mig så glad och tacksam. Tack för alla fina kommenterar. Känner så mycket kärlek från er. Tack!! Nu till veckans mantra som jag dragit från vår Feel Good Card Deck och är ”What You Feed Will Grow”.

Det pratas mycket om positivt tänkande och ju mer positiva vi är desto mer positivt kommer in i våra liv. Men om vi vänder på myntet och ser på det negativa vad händer då? Jo, precis samma sak. Ju mer vi klagar, ju mer vi negativa vi är, ju dummare vi är mot oss själva desto jobbigare blir det. Det kommer aldrig komma ett ljus från det utan för att få fram ljuset måste vi göra ett skifte. Ett skifte till att fokusera på det vi har och det vi är i stället för det vi inte har och inte är.

Ta en stund och fundera var du har ditt fokus. Är det på det du inte har, det du inte är, det som inte funkar, på det som får dig att må dåligt eller är det på det som funkar, det har du, det du är och det du mår bra av?

Såklart handlar det inte om att lägga locket på och bara se det ljusa i allt. Det handlar inte heller om att ”nöja sig” och inte få sträva efter mer. Men det handlar om att hinna ljuset i det vi har nu, inte när vi är rika, när vi har barn, när vi har en partner, när vi har det där huset eller det där jobbet. Såklart får vi drömma stort, jobba mot våra drömmar och jobba för ett rikare liv på alla plan. Men det viktiga är att förstå att lyckan inte finns där framme i det där du vill uppnå utan lyckan finns lika mycket nu för den finns inom dig.

Att skifta sitt fokus från det som inte funkar till det som funkar är som magi. Du kommer se små mirakel överallt och saker kommer lixom lösa sig självt. Här kommer några övningar att testa i veckan 🙂

Skriv tacksamhetslistor. Om du vill ha en stor effekt ska du skriva varje morgon och kväll men det går också bra att skriva på morgonen eller på kvällen. Skriv ner saker du är tacksam över, det behöver inte vara så många men några stycken. Jag har alltid min bok och penna på sängbordet så jag gör det enkelt för mig. Detta skapar ren magi.

Äg ditt fokus! Bli nyfiken på dina tankar och observera dem. När du märker att du tänker på det du inte har, när du är dum mot dig själv eller tänker på allt som inte funkar stoppa dina tankar och välj att i stället tänka på något som faktiskt funkar eller som är bra. Skifta ditt fokus.

Såklart måste vi få känna och tänka på saker som är jobbiga men vi är experter på att skapa problem i våra tankar som egentligen inte existerar eller som egentligen inte är så farliga så det handlar om att solla bort allt onödigt så att du kan få in mer ljus i livet.

Testa denna under veckan och berätta gärna hur det känns, vore så kul att höra. Önskar er en magisk vecka! Kram Josefin


16 kommentarer16 kommentarer om “Monday Mantra: What You Feed Will Grow”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bästa starten på veckan med monday mantran ❤

  Svara
 • Så härlig start på veckan med dina fantastiska monday mantran 🌸💖🌸💖🙏🙏

  Svara
 • Alltså TACK🌸☀️🌷 sedan jag hittat dina ” konton” insta, youtube, blogg m.m så har jag bestämt mig för så mycket bra saker och mår så mycket bättre på många plan. Främst är att jag kommit till insikt med mitt sätt att dricka alkohol och slå på mig själv😢 men nu har jag slutat med alkohol och älskar migsjälv💞 Der tog många år men nu så äntligen😁✌🏻
  Tack för att du delar och inspirerar🌸🌺🌼🦋
  Maria

  Svara
 • Heja dig, finaste du <3 <3

  Svara
 • Började min morgon med att lyssna igenom ALLA dina poddavsnitt av Monday Mantra. Jag kunde inte haft en bättre måndagsmorgon! TACK för att du inspirerar <3

  Svara
 • Men WOW <3 <3 <3 Tack!!

  Svara
 • Josefin! Tack för all din inspiration. Jag har nyss avslutat två år av konststudier, en tid fylld utav kreativ frigörelse och läkning. Det har hänt så mycket sedan dess, jag har i princip slutat dricka alkohol och börjat ta hand om mig själv mer.
  Nu är jag i ett skede där jag behöver söka jobb för att få ihop ekonomin. Har du tips på hur jag kan göra det med hjälp av universum? Jag känner mig blockerad, som om jag inte är värd ett jobb där jag trivs på. Jag har många drömmar, men behöver dela upp dem i mindre mål. De utbildningar jag vill gå kostar pengar och jag känner mig så låst ekonomiskt.

  Svara
 • Hej, tack för att du delar med dig. Jag ska snart skriva om manifestationer så håll utkik <3 KRAM

  Svara
 • Vi är tacksamma som har dig Josefin ❤❤❤

  Svara
 • <3

  Svara
 • Nej du måste berätta vart din superfina topp kommer ifrån!!

  Svara
 • HM <3

  Svara
 • Älskar Monday Mantran. Fungerar som så himla bra tankeställare varje vecka! 🙂 Tror verkligen på det du skriver om gällande att äga sitt fokus. Så viktigt att ta kommandot och inte bara gotta ner sig i negativa tankar. Tack för ännu ett bra Monday Mantra!

  Svara
 • Tack för att du delar med dig <3

  Svara
 • Älskar din fina peace-tavla!! Var kommer den ifrån? Kram

  Svara
 • Jag har gjort den själv :))

  Svara