Det förekommer cookies på josefindahlberg.se. Genom att fortsätta läsa på josefindahlberg.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:46 | juni 5, 2019

Mina favoritkristaller och vad de står för ☾

     

Hej bästa ni, hoppas ni mår bra och att ni har en fin onsdag! Som ni vet så älskar jag kristaller och har dem överallt för att de hjälper mig och påminner mig om olika saker. Jag har dem i hemmet, på jobbet, i badrumsskåpet, i väskan… Ja överallt, haha 🙂 Jag får väldigt ofta frågor om vilka kristaller som är mina favoriter och varför, så idag tänkte jag berätta för er om några av mina favoritkristaller som jag alltid har nära mig.

Golden Healer är en magisk sten som jag ääälskar!! Den är känd för att heala energier, balansera chakran och lugna ditt mind och din själ. Jag älskar att ha med den om jag känner mig stressad och brukar hålla den i handen när jag mediterar för att komma ner i varv. En magisk sten som sagt!

Rosa Kalcit en ”self love”-kristall och helt klart ett måste för mig! Jag älskar att ha den i mitt badrumsskåp eller i väskan för att alltid bli påmind om det fina budskapet. Den hjälper till att förstärka din självkänsla och kärleken till dig själv. En underbar kristall som alla borde ha nära sig 🙂

Citrin är en av de mest powerfulla kristallerna och jag ÄLSKAR den! Den burkar jag ha med mig om jag behöver pepp inför ett viktigt möte eller om jag behöver boosta mitt självförtroende. Citrinen är också perfekt att ha med sig om man vill manifestera in nya saker i sitt liv, så den har jag extra nära när jag vill ge lite extra energi till mina drömmar och mål.

Jag älskar min Jade Roller och har den alltid i kylen och rullar varje morgon. Den kalla kristallen mot huden som lugnar och skapar ett glow ger mig alltid en magisk känsla. Jag älskar att använda den som en del av min hudvårdsrutin. Ni måste testa 🙂

Ametist är en väldigt harmonisk sten som jag älskar att ha framme hemma. Den hjälper till att balansera tankar och känslor och skyddar mot negativitet. Definitivt en av mina favoriter.

Jag älskar råa kristaller och den här Clear Quartz spetsen tycker jag är magsik. Jag använder den när jag mediterar och sätter mina intentioner och den är därför perfekt vid nymåne eller fullmåne. Den ger dig klarhet i olika situationer och beslut som du behöver ta. Helt klart ett måste för mig.

Jag älskar att omge mig med många olika kristaller och har såklart fyllt hela min nya lägenhet med mina favoriter, haha.. Kontoret är också fullt med kristaller såklart. Det ger mig alltid en sån härlig feeling och jag känner att jag mår bättre när jag har dem runt mig. Exakt vad det beror på vet jag inte men jag vet bara att det känns bra och att det har gett mig en enorm positiv effekt i mitt liv. Ett plus är såklart också att de är så fina och därför underbara att inreda ett rum eller ett hem med enligt mig 🙂

Alla som gillar kristaller har nog en Rosenkvarts, det känns som en ”grundsten”. Jag har massor i sovrummet eftersom det är en kärlekskristall eller iof har jag dem i alla rum, hehe… Det är en underbar kristall som hjälper dig att få och ge kärlek till personer i din omgivning och såklart till dig själv.

Blå Kalcit är min favoritkristall när det kommer till lugn och sömn. Jag har min Blåa Kalcit på sängbordet och burkar lägga den på bröstbenet innan jag ska sova. Det lugnar och gör mig trött. En till egenskap som den har som jag verkligen gillar är att den ger ett lugn om man känner sig nervös över något.

Aventurin har jag alltid med mig i plånboken, både vår Aventurinplatta och den runda, hehe… Den ökar din kreativitet, motivation och hjälper dig att få nya idéer. Grön Aventurin har också en extra stark kraft när det gäller att attrahera pengar. Och vem gillar inte det 🙂 Helt klart en av mina favoritkristaller som alltid är med mig.

Jag älskar att bära med mig kristaller i vardagen, både genom att ha kristaller i väskan men också på mig. Mitt favoritarmband just nu är ”Burma Jade” – Du hittar alla våra armband här, under kategorin ”smycken”!!

Malakit är en ganska ny favorit som kallas för ”The transformer” eftersom den hjälper oss att inte fastna i det förflutna utan att istället öppna nya dörrar. Så bra! Alltid härligt att ha den med sig eller att meditera med om man behöver en extra push eller extra pepp. Ett plus är såklart också att den är så fin. Äääälskar den!

När jag såg den här för första gången blev jag helt käääär. Jag bara kände att den här måste jag ha och idag det är helt klart en av mina favoritkristaller. Rodokrositen är en väldigt kraftfull kristall trots att den är väldigt liten och den hjälper till att heala gamla trauman, relationer och känslomässiga sår. En kristall som ger mycket kärlek och glädje vilket såklart är underbart.

Som ni märker har jag många favoritkristaller och jag hittar nya favoriter hela tiden känns det som, haha.. 🙂 Det är ett enkelt men underbart knep för mig att få in lite extra good vibes i vardagen. Ni hittar såklart alla mina favoriter i vår shop på ohlamoon.se

Har ni några favoritkristaller? Berätta gärna i kommentarerna!

Ha en magisk kväll! Kram Josefin


9 kommentarer9 kommentarer om “Mina favoritkristaller och vad de står för ☾”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vart är linnet ifrån? Såå fint <3 Kram!

  Svara
 • Monki <3

  Svara
 • berätta mer om hur det va i new york och la för några veckor sen :DDDD<3

  Svara
 • Ja, det kommer 😀

  Svara
 • Hej! Jag är lite inne på att börja med kristaller lite mer ”på riktigt”. Jag har ametist hemma. Malakit har jag också samt en elefant i malakit.

  Jag har en fråga som jag inte vet om du kan svara på, jag har en till figur i malakit men den har gått sönder. Vet du om man kan slipa den så att den blir liksom rund istället eller liknande?

  Svara
 • Vad kul att få läsa mer om detta! Har precis börjat intresserad mig för kristaller senaste året och det finns ju så mkt att lära. Än har det inte blivit någon beställning från ohlamoon men det är bara en tidsfråga!

  Svara
 • Hej! Hittade er podd via influenserpodden och jag måste säga att du har så härlig energi 👍
  Så nu är jag inne och lyssnar från avsnitt 1.

  Min favoritsten är rosenkvartz, jag har en kronisk depression och för att älska mig själv hjälper den mig massor.

  Ha det gott.

  Svara
 • Tack snälla fina du <3

  Svara
 • Bästa Josefin❤❤❤

  Svara