Om att följa sina drömmar och att sova gott på alla sätt ★

Inlägget innehåller reklam för Read The Label

Jag ÄLSKAR att jag har så många vänner som vågar drömma stort och göra sin egen grej, Anna är en av dem och idag ska jag berätta om hennes underbara sängkläder och så vill jag och Anna ge er en rabattkod så att ni också får uppleva dessa magiska lakan! Jag hoppas ni kommer gilla det här inlägget 🙂

Varför startade du Read The Label?

– Det kanske inte är en slump, mina föräldrar har ett textilföretag som importerar textilier från hela världen till restauranger och hotell runt om i Sverige och som de drivit i över 30 år. Så man kan säga att jag föddes in i den här branschen. De har alltid haft en förkärlek till bra kvalitet och vare sig vi satt på en restaurang eller bodde över på hotell var de snabbt framme med handen som kände på linneservetten i knät eller på lakanet vid sänggaveln. Och jag minns hur mitt barndomshem var fullt med handdukar, påslakan och servetter i olika färger och kvalitéer – hos oss bodde alla produktprover.

När jag bestämde mig för att satsa på att starta eget hade jag en tydlig idé. Jag ville erbjuda världens bästa sängkläder! Jag satt sena kvällar då jag fortfarande jobbade som PR-konsult och googlade efter fin långtrådig bomull, från framförallt Egypten och USA. Under en av mina kvällar hamnade jag dock på en annan hemsida, som beskrev bomullsindustrin som en av världens smutsigaste branscher. Ju mer jag började gräva, desto mer chockerande fakta hittade jag och problemet verkade vara värst i utvecklingsländer och bland annat i Indien. En siffra som etsat sig fast är de 270 000 indiska bomullsbönder som begått självmord de senaste 15 åren, en siffra som är helt omöjlig att ta till sig. Många av Indiens bomullsbönder lever under extremt knappa ekonomiska förhållanden och skuldsättning är en del av deras vardag. Sämre skördar, fallande bomullspriser och ökade priser på konstgödsel gör att dessa småföretagare hamnar i ekonomisk kris och slutligen väljer att ta sitt liv. Dessutom är hela 55 % av landets bekämpningsmedel kopplade till bomullsproduktionen – trots att endast fem procent av jordbruksmarken används till att odla bomull. Efter att verkligen djupdykt in i bomullsbranschen och efter år av research kom jag till en viktig insikt. Det är inte enbart längden på bomullsfibrer, trådtäthet eller vävteknik som definierar världens bästa sängkläder. Det är minst lika viktigt att sängkläderna tillverkats med största omsorg och respekt för våra medmänniskor och miljön. Vid samma tidpunkt hittade jag Indiens textilpionjärer inom ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull, RCM Organic. Jag visste direkt att jag hade hittat rätt!

Wow, så viktigt och bra! Men hur vågade du säga upp dig från ditt jobb och starta eget?

– Jag har alltid drömt om att starta eget och jag tror det beror på att min familj alltid gjort det och därför har det inte känts så främmande. Jag är nog mer rädd för att ha levt ett liv där jag inte vågat följa mina drömmar! Om det skiter sig kan jag alltid söka nytt jobb och det värsta som kan hända är att jag har massvis med sängkläder till övers. Jag tror också mina egenskaper som naiv och att jag är något av en drömmare, har hjälp mig att komma till skott!
Read The Labels sängkläder är skapade i 100 % ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull. Trådtäthet på 300 TC i satin gör tyget lyxigt mjukt och skapar en vacker lyster. Minimalistisk design med en nätt söm runt örngotten. Och allt levereras i lyxiga tygpåsar. 

För mig känns det redan självklart men varför ska man köpa Real The Labels sängkläder istället för andra?

– För mig var det helt chockerande att få reda på hur bomullsindustrin såg ut och därför har jag skapat ett varumärke som tar ansvar. Så om man vill bidra till en mer hållbar och medveten värld och såklart om man vill sova i världens skönaste lakan ska man köpa Read The Label 🙂

Vad är ditt bästa tips för att leva mer hållbart?

– Läs på etiketterna i produkterna du handlar och välj etiskt och hållbart producerade varor. Ibland krävs det lite mer ansträngning men det är helt klart värt det. Om du behöver inspiration, titta på filmen ”The True Cost” på Netflix, en otroligt lärorik och viktig film. Vi konsumenter kan också bidra till en mer medveten värld  genom att börja ställa fler frågor. I handeln kan du fråga: vem har tillverkat produkten, var har tillverkningen ägt rum och hur har tillverkningen gått till? Om vi alla håller företag ansvariga för att inte veta var deras produkter tillverkas, så måste de börja ta reda på svaren.

Inte bara är de här laken ansvarsfullt producerade de är också de skönaste lakan jag någonsin haft. Jag är en sån som inte har prioriterat att lägga pengar på lakan för jag har tyckt att det har varit “onödigt”. Men nu när jag dels vet mer om hur industrin ser ut och när jag testat att sova i dessa lakan har jag tänkt om! Ni vet ju själva hur jäkla skönt det är att sova på hotell som har bra lakan, tänk att få uppleva det hemma varje dag 🙂 Därför vill jag och Anna ger er en rabattkod på 15% hos Read The Label med min kod Josefin så att ni också kan få sova magsikt i era sängar hemma!

Spana in alla lakan här!  

Jag tycker alltid att det är så inspirerande att höra om andra som vågat följa sina drömmar och därför hoppas jag att ni blev peppade av det här inlägget att våga satsa på er grej. Vad det än är! Och om ni vill dela med er av vad ni drömmer om får ni gärna göra det i en kommentar ❥

Ha en magsik dag! Kram Josefin

15 reaktioner på ”Om att följa sina drömmar och att sova gott på alla sätt ★”

  1. Hur skulle du motivera någon som inte alls följer sin dröm? Som bara går runt och gör just det – drömmer. Du har tidigare sagt att anledningen till att folk inte når sina mål är för att de inte är beredda att betala det pris det innebär men hur gör man om man har så dåligt självförtroende att man känner att all nedlagd tid på att uppfylla sin dröm är bortkastad?

   Jag hatar mitt nuvarande jobb trots, att jag tyckte utbildningen var rolig. Det är stressigt, befriat från raster, allt annat än kreativt och det blir mycket övertid. När jag kommer hem sent varje kväll med migrän kan jag för allt i världen inte motivera mig själv till att jobba för mina egna privata, smått galna mål och visioner. Känns som att jag bara ödslar min tid på att tro att jag kan bli nått. Hur tror man på sig själv? Hur tror man att man kan förändra sitt liv när man alltid följt normerna och alla andras förväntningar hela sin uppväxt? Visst skulle jag kunna lägga tid på mina drömmar men när det känns som att jag redan håller på att gå in i väggen är varje ledig stund en välsignelse. Vad hade du rekommenderat? Hur kan en introvert analytiker som alltid håller sig till den upptrampade stigen men som i hemlighet önskar kunna riva kanterna av den där fyrkantiga boxen finna sin inre guide?

  1. Josefin Dahlberg

   Anna har svart på frågorna men eftersom det är hennes story så blir det såklart liknande som det hon redan skrivit eftersom hon såklart berättat sin story på sin egen hemsida 🙂

 1. Så bra blogginlägg som alltid?? Josefin tack för allt som du gör ???❤ älskar din podd monday mantra ❤❤❤ du är bäst ❤

 2. Härligt samarbete 🙂

  Jossan, jag såg en av dina tatueringar flimra förbi i ohlamoon’s story. Jag tror den är ny eller så har jag bara inte sett den innan. Den sitter precis där jag vill göra en, på baksidan av överarmen! Skulle man kunna få en uppdaterad titt på dina tattoos? Vore så himla kul, älskar dina tatueringar och jagar just nu inspo till min fjärde 😀

 3. Älskade din blogg, hittade den i vintras/våras.
  Men nu är det bara samarbeten 🙁 Den va så himla bra förut!
  Älskar dock fortfarande monday mantra podden 😀

 4. Så himla bra initiativ, och så kul att höra om någon som djupdykt inom ett ämne de vill jobba med och verkligen tar ansvarsfulla beslut utifrån det personen fått veta. Heja! Ska kolla in lakanen 🙂

 5. Alltså använder du bara din blogg för samarbeten nu förtiden? Du uppdaterar typ aldrig o när du gör det är det bara samarbeten eller kristaller……

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *