Dansa naken hjälper mig att älska mig själv och min kropp

Jag har alltid älskat att dansa och börjar ofta dagen med att sätta på en skön låt att dansa till. Och för ett år sen började jag att dansa naken men jag visste alls vilken stor betydelse det skulle ha för kärleken jag känner för mig själv och min kropp.

Jag har under min tonår och de första åren i 20-årsåldern pendlat mellan att känna mig säker i min kropp till att hata den. Jag har dömt den utifrån hur den sett ut, klankat ner på den och känt mig ful och dålig. När jag började yoga började jag uppskatta min kropp på ett helt nytt sätt och genom att dansa naken har jag börjat älska den på en ny nivå.

Jag har de senaste åren gått runt naken en hel del hemma och det i sig har fått mig att acceptera och landa mer i min kropp. Men när jag började med nakendans var det som om en ny nivå öppnade sig och jag kände mig mer säker i min kropp än jag någonsin gjort.

Min nakendans handlar inte om att stå naken framför spegeln (inte bara i alla fall) utan att vara med känslan i kroppen. Dansa med den, välkomna vad som än kommer och andas och dans igenom det. Ta på dig själv under dagen, lägga händerna och smeka olika delar av vår kropp för att visa tacksamhet och kärlek. Vissa av er kanske tycker det här låter knäppt eller galet men jag säger bara TESTA! Du har inget att förlora på att testa men det finns en hel del att vinna.

Hur börjar man med nakendans?

Ta av dig kläderna och sätt på en skön playlist eller lyssna på min Naked Dancing Queen-lista på Spotify – du hittar den här!

Sen finns det inga regler utan börja rör kroppen på ditt sätt, följ musiken och dansa loss. Våga ta på er själva och glöm inte att andas. Om det känns jobbigt eller konstigt försök att andas dig igenom det och skaka bort eller dansa bort jobbiga känslor och tankar. Det här är din stund för att landa i dig själv och för att älska hela dig själv.

Kommentera gärna eller skriv till mig på IG med hur nakendansen är för er!

Love Yourself! Puss Josefin

3 reaktioner på ”Dansa naken hjälper mig att älska mig själv och min kropp”

  1. Magdalena Gustafsson

    Jag testade precis att nakendans!! Alltså WOW vilken känsla!!!!
    Jag älskade det! Kunde nästan inte sluta! Längtar redan till nästa nakendans! <3 <3 <3

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *