2020 – Så ska jag bli den bästa versionen av mig själv

2020 kommer blir ett magisk år, jag känner det i hela kroppen. Vi lämnar ett helt decennium bakom oss och öppnar upp för ett nytt, wow! Och jag vet precis vad jag kan göra för att låta magin ske och för bli den bästa versionen av mig själv för att må så bra jag bara kan. Och det handlar inte om att ha massa nyårslöften där jag ska börja med massa nya grejer, utan tvärtom.

Det här året, det här decenniet ska jag skala av. Skala av min todo-list men också mina masker och roller. Under hela mitt liv har jag tagit på mig olika roller för att vara “bra” på olika sätt. Men nu känner jag ett enormt behov av att släppa taget om gamla roller för att leva min sanning fullt ut. Det handlar inte om att jag ska sluta med det jobb jag gör eller avsluta någon relation utan det handlar om hur jag ska förhålla mig till mitt jobb och till mina olika relationer.

Inför min nyårsritual har jag skrivit ner några gamla programmeringar som jag vill omprogrammera. Tankesätt som jag eller andra sagt till mig för länge sen som har fastnat som jag idag märker begränsar mig eller håller mig tillbaka. Och det är dessa omprogrammeringar jag vet att jag behöver göra för att bli den bästa versionen av mig själv för att må så bra som möjligt.

Några av mina omprogrammeringar:

Gammal programmering: Jag behöver jobba hårt för att lyckas

Ny programmering: Allt kommer enkelt till mig

Jag började jobba när jag var 10 år och har under hela min tonår vetat att om jag vill ha något måste jag fixa det själv. Jag har alltid jobbat. Alla lov, helger och knappt haft någon semester se senaste 15 åren. Och eftersom jag är egenföretagare så är sällan en helg eller en semester helt ledig då jag alltid har yttersta ansvaret för att saker rullar. Men det här decenniet ska det blir ändring på det. Jag ska se till att lösa det arbetsmässigt att jag kan ta en helg off eller kan ta riktig semester. Och vem har sagt att man måste jobba hårt för att lyckas? Istället ska jag jobba smart. Mer effektivt och undvika stress och oro för det vet jag tar mer än det ger. Nej det gamla tankesättet att man måste lida lite för att sen få njuta som det i slutändan faktiskt handlar om känns väldigt förlegat, det är dags för ett 2020-tankesätt och det är att allt flowar och kommer enkelt till mig. Och jag vet att de sätter öppnar upp för framgång. Jag har haft den programmeringen aktiv till och från och jag vet vad den har gett mig men nu ska jag se till att den programmeringen är här för att stanna!

Gammal programmering: Jag måste prestera för att vara värdefull

Ny programmering: Jag är värdefull och viktig precis som jag är

Det kommer väl inte som en surprise att jag är en prestationsperson, det har jag varit länge och det är såklart gamla programmeringar från min barndom som sitter kvar. Jag vet egentligen att jag är värdefull precis som jag är men ibland är det svårare att känna det fullt ut. Därför är det en viktig omprogrmmering för mig inför 2020 – jag vill känna mitt värde i att bara vara. Jag behöver inte bevisa mig för någon annan för att den ska tycka om mig eller att den ska tycka att jag är “duktig”. Vad är ens att vara “duktig”? I den här omprogrammeringen ska det inte finnas den typen av defenition, utan den ska grunda sig utifrån kärlek och välmående. Det spelar ingen roll om jag är “duktig” eller inte så länge jag mår bra.

Gammal programmering: Jag måste oroa mig för att vara ansvarsfull

Ny programmering: Oro stoppar mitt flow, let go and let the magic happen

Inom mitt jobb eller i relationer kan jag ibland fastna i oro, även om jag tack och lov inte sitter fast så länge. Jag är rätt bra på att släppa taget och köra ändå trots att oron funnit där. Det är så jag byggt hela min business, jag har bara kört även om det egentligen finns många saker att oroa sig över. Men även om jag är rätt snabb med att släppa taget om oron vet jag att den tiden jag fastnar i den blockerar mig. Så därför vill jag omprogrammera ett gammalt tankesätt som jag nu förstått är att jag tror att man måste oroa sig för att vara ansvarsfull. Jag har i större delar av mitt liv kört min grej, jag har aldrig varit speciellt noggrann eller tänkt så mycket på konsekvenserna utan om jag tror på något så kör jag. Men jag har samtidigt hört från olika att jag är ansvarslös eller “är du inte orolig över att det ska skita sig”. Och att växa upp med en ensamstående massa som konstant hade ekonomisk oro har såklart också satt sina spår. Men trots det har jag valt att bara köra men på senare år har jag märkt att den här orosbiten satts sig. Jag kan lixom innan jag ska ta ett beslut veta att det kommer lösa sig eller att jag kommer att se till att det löser sig men ändå vill jag oroa mig lite innan jag tar beslutet, för att jag tror att det är så man ska göra. Då är man ansvarsfull. Det här har precis kommit till mig och det är en skön insikt som jag vet kommer kommer hjälpa mig att befria mig från den tråkiga oron. För den är verkligen en mood-killer! Så nästa gång jag märker att min hjärna vill kalla in oron för att göra mig “ansvarsfull” vet jag att den inte leder till något bra och jag ska påminna mig om att gå min väg och lita på att det kommer att gå bra och till och med ännu bättre utan oron.

Vad jag ska göra för att vara den bästa versionen av mig själv för att må så bra jag kan:

  • Leva med mina nya programmeringar och påminna mig om dem dagligen. Både som dem är och genom mina kristaller (jag kommer programmera en kristall med en ny programmering).
  • Designa mitt liv, mitt livsschema. Ett nytt decennium är ju en perfekt tid att sätta nya regler – hur vill jag att mitt liv ska se ut? Vilka prioriteringar vill jag ha nu? Försöka att släppa taget om hur det borde se ut och bara utgå från mig själv.
  • Spendera mindre tid med telefonen. Just nu när jag sitter här på Bali och skriver detta har jag loggat ut från Instagram i några dagar. Det här är min fjärde dag utan att varken kolla in andra eller lägga upp något själv och det är verkligen så skönt att få en paus från att ta emot MASSA intryck från hur andra personer lever sitt liv eller vilken bild de målar upp om sitt liv. Så jag tipsar verkligen er om att starta året med ett litet break från intryck från andra för att verkligen kunna titta inåt och känna efter – vad vill jag? Alla dessa intryck påverkar oss mycket mer än vi tror.
  • Spendera mer tid i min kropp än i mitt huvud. När jag yogar, dansar, tränar eller mediterar känner jag hur jag går från att vara uppe i mitt huvud till att landa i kroppen och jag vet att det är därifrån jag lever min sanning och det är där jag mår mitt bästa jag. Så genom att prioritera den typen av aktivitet kommer jag bli den bästa versionen av mig själv och må så bra jag kan. Det är verkligen en superviktig del av min vardag som jag kommer ha hög prio på och jag kommer få till det genom att fortsätta att använda mitt Feel Good Schema (Du hittar det här)
  • Daglig rutin, ni vet ju att jag värdesätter min morgonrutin väldigt mycket och det är för att den verkligen har förändrat mitt liv och mitt mående. Under 2020 ska jag göra min morgonrutin för att påminna mig om mina nya programmeringar, landa i mig själv, koppla upp mig till universum och för att starta dagen med att connecta med mig sanning. Det blir verkligen som ett skydd för dagen, rutinen hjälper mig att stanna kvar i nuet, i min känsla, i min sanning. Om du också är sugen på att starta din dagliga rutin det här året för att må ditt bästa spana in mitt morgonprogram här: Your Way To A Magic Day

Jag känner mig så laddad inför det nya året och jag vet redan nu att det kommer att bli ett magiskt lyft för oss alla. Så se till att starta året på bästa sätt, skapa nya rutiner, sätt nya regler, tankesätt och lita på din feeling. Jag och du är värda att leva vårt bästa liv och må så bra vi kan! This is the year, let´s do it!

Det här kortet fick jag idag när jag satte mina nya programmeringar för 2020 – wow alltså! Jag känner mig verkligen SÅ redo för både en uppgradering och för att ta bort allt som håller mig tillbaka!

Love Josefin

3 reaktioner på ”2020 – Så ska jag bli den bästa versionen av mig själv”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *